Kies jouw energieleverancier

  • Kies je elektriciteitsleverancier
  • Geniet van de voordelen van het gesloten distributienet van Brussels Airport

Een nieuwe elektriciteitsaansluiting nodig? Maak dan eerst een keuze uit de verschillende elektriciteitsleveranciers .

Voor de keuze van je elektriciteitsleverancier kan je terecht op de website van de Vlaamse regulator voor de elektriciteits-en gasmarkt (VREG).

Een elektriciteitsleverancier aanduiden is nodig om elektriciteit te mogen afnemen van het distributienet van Brussels Airport.

Houd bij de keuze van je energieleverancier rekening met volgende zaken:

  • Je ontvangt geen afzonderlijke facturen van ons voor het gebruik van het distributienet. Die zitten vervat in de facturen die je van je leverancier zal ontvangen waarin naast de kosten voor het distributienet ook de kosten voor het transmissienet en taksen en heffingen zullen verrekend worden.
  • Houd goed in de gaten dat je wel degelijk geniet van de voordelen van het gesloten distributienet van Brussels Airport:
    • Je elektriciteitsleverancier moet voldoen aan de jaarlijkse certificatenverplichting of ‘quotumverplichting’, zowel voor groene stroom  als voor WKK(warmtekrachtkoppeling).  De quotumverplichting wordt berekend op de som van al onze klanten samen, waardoor deze in een hogere verbruiksschijf vallen waarop wettelijke kortingen worden toegepast.
    • Momenteel krijg je een korting op de federale bijdrage en het tarief van openbare dienstverplichtingen voor de financiering van groenestroomcertificaten, omdat het verbruik van al onze klanten wordt gezien als één verbruikslocatie waardoor meteen het wettelijk plafond van €250.000 van toepassing is (Meer info). Je kunt dit controleren door wat de leverancier je aanrekent voor taksen en heffingen te vergelijken met de tarieven in de rubriek “taksen en heffingen” in onze tariefbladen waarin deze korting automatisch verrekend werd.
    • Bovendien hoef je bij DNB BA geen bijkomende heffing te betalen voor het wegwerken van de achterstallen van de regionale groenestroomscertificaten (ook gekend als Bijdrafe Energiefonds).

Onze distributienettarieven kan je hier terugvinden.