Check-in

  • Op voorhand thuis inchecken
  • Online check-in
  • 48-24u voor je vlucht

Op voorhand online inchecken

Je kunt van tevoren online inchecken voor je vlucht, meestal tussen 24 en 48 uur voor vertrek. Je luchtvaartmaatschappij stuurt je een e-mail met instructies over hoe je het online incheckproces kunt voltooien. Nadat je hebt ingecheckt, ontvang je je instapkaart en/of QR-code met belangrijke gegevens. Door vooraf online in te checken, kun je veel tijd besparen.

Als je alleen handbagage bij je hebt, kun je direct naar de beveiligingscontrole gaan bij aankomst op de luchthaven. Als je echter ingecheckte bagage hebt, moet je deze naar de aangewezen incheckbalie van je luchtvaartmaatschappij brengen.

 

Inchecken op de luchthaven

Check je liever in op de luchthaven? Ga naar de incheckbalie van je luchtvaartmaatschappij. Daar kun je je instapkaart kunt ophalen en je ingecheckte bagage afgeven. Het is belangrijk om de specifieke inchecktijden bij je luchtvaartmaatschappij te controleren, omdat deze kunnen variëren. Sommige luchthavens bieden ook self-service incheckfaciliteiten aan, waarmee je aanzienlijk tijd kunt besparen.

Om je incheckbalie te vinden, raadpleeg je de informatieborden in de vertrekhal. Zodra je het incheckproces hebt voltooid, raden we aan om door te gaan naar de beveiligingscontrole.

Als je reist met Brussels Airlines of een andere luchtvaartmaatschappij van de Lufthansa Group (Austrian, Swiss of Lufthansa Airlines) en je al online hebt ingecheckt, kun je gebruikmaken van de Self Bag Drop-service op Brussels Airport.

Lijst van luchtvaartmaatschappijen

Weet je al hoe je naar de luchthaven gaat? Met het openbaar vervoer? Word je opgehaald met een taxi? Of kom je liever met je eigen auto? Bekijk hier je opties.

Transportmogelijkheden

 

De documenten die je nodig hebt voor je reis kunnen verschillen op basis van je bestemming en persoonlijke situatie. Het is belangrijk om ze van tevoren klaar te maken. Bekijk de vereisten voor je bestemming. Of raadpleeg de voorwaarden bij je luchtvaartmaatschappij.

Je reisdocumenten

We willen het je zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom staat onze Travel Planner voor je klaar, zodat jij zeker op tijd bent voor je vlucht! 

Bereken je aankomsttijd

Reis je alleen met handbagage? Dan kun je meteen door naar de veiligheidscontrole. Bekijk hieronder wat je mag meenemen.

Handbagage tips

 

Reis je met ruimbagage? Check deze op voorhand in bij de check-in balie van je luchtvaartmaatschappij. Op de informatieschermen vind je het nummer van deze balie.

Handbagage tips

Zodra je bent ingecheckt, kan je door de veiligheidscontrole gaan. Daarna is het tijd om te ontspannen op de luchthaven.

Zin in een hapje of drankje? Relax in een van onze restaurants of bars. In een shopping mood? Neem een kijkje in onze shops.

Onze restaurants en bars Onze shops