Check-in

  • Bereid je voor op de check-in
  • Online check-in
  • Check-in op de luchthaven

Ben je klaar voor jouw vlucht? De check-in procedure is verplicht voor alle passagiers. Er zijn verschillende manieren om in te checken. Ontdek ze hier!

Bereid je voor op de check-in

Weet je al hoe je naar Brussels Airport komt? Met het openbaar vervoer? Word je afgehaald door een taxi? Of kom je liever met je eigen auto?

Omdat we het je zo makkelijk mogelijk willen maken, kun je onze Travel Planner raadplegen. Daarin vind je alle mogelijkheden. Neem nu een kijkje!

Bekijk je travel planner

De reisdocumenten die je nodig hebt, varieert naargelang jouw bestemming en persoonlijke situatie. Vul je bestemming in en bekijk meteen welke documenten jij moet meenemen.

Je reisdocumenten

Online inchecken

Je kunt vooraf online inchecken voor jouw vlucht. Dit kan vanaf 24 tot 48 uur op voorhand. Jouw luchtvaartmaatschappij stuurt je een e-mail om in te checken. Volg de instructies. Daarna ontvang je jouw instapkaart en verdere details.

Ben je online ingecheckt en reis je alleen met handbagage? Ga dan op de luchthaven meteen door naar de Veiligheidscontrole. Reis je met ruimbagage? Ga dan naar de incheckbalie van jouw luchtvaarmaatschappij.

Inchecken op de luchthaven

Check je liever in op de luchthaven? Je kan je instapkaart ophalen bij de incheckbalie van jouw luchtvaartmaatschappij. Je ruim- en soms handbagage kan je hier afgeven. Soms kun je de selfservice check-ins op de luchthaven gebruiken. Deze zijn te vinden naast de incheckbalies.

De informatieschermen in de Vertrekhal tonen aan bij welke incheckbalie je moet zijn. Via onze Travel Planner kan jij deze informatie al op voorhand zien.

Informeer bij jouw luchtvaartmaatschappij naar de specifieke inchecktijden. Deze kunnen verschillen naargelang de bestemming. 

Reis jij met Brussels Airlines of een andere vliegmaatschappij van de Lufthansa groep (Austrian, Swiss of Lufthansa Airlines)? En heb je je op voorhand online ingecheckt? Dan kun jij gebruik maken van de Self Bag Drop op Brussels Airport.

Zodra je bent ingecheckt, kan je door de Veiligheidscontrole gaan. Daarna is het tijd om te ontspannen en de luchthaven te ontdekken. Zin in een hapje of drankje? Relax in een van onze restaurants of bars. In een shopping mood? Neem een kijkje in onze shops.

Onze restaurants en bars Onze shops