Trein

Boek nu
 • Aankomst in het hart van de luchthaven
 • Tot 8 treinen per uur van en naar Brussel
 • Rechtstreeks naar Belgische steden en vlot naar buurlanden

Met de trein naar het hart van de luchthaven

Je vindt het treinstation direct onder de Vertrek- en Aankomsthallen van de luchthaven. Met de roltrap of lift sta je zo op het perron (of in de luchthaven).

Ben je net toegekomen op het station van Brussels Airport? Houd je treinticket bij de hand. Deze moet je scannen aan de toegangspoortjes om de luchthaven binnen te lopen.

Tarieven en dienstregeling van en naar de luchthaven

Vanuit veel Belgische stations geraak je rechtstreeks of met één overstap in het hart van Brussels Airport.

NMBS (Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen) verzorgt het binnenlands treinverkeer in België. In het Frans en het Engels is de naam “SNCB”.

Plan jouw treinrit

Even praktisch

Bekijk de gedetailleerde routeplanner. Let op: een “tussenstop” is geen “overstap”. Bij een tussenstop staat de trein even stil om passagiers te laten opstappen. Bij een overstap dien je van trein en dus van treinspoor te veranderen. 

Je mag tot 3 stuks bagage meenemen op de trein. En ja hoor, jouw plooifiets of huisdier mogen ook mee. Bekijk alle details hier.

Vlot van en naar Brussel

In totaal rijden er 8 treinen per uur van en naar Brussel tijdens weekdagen. Daarvan zijn er 2 treinen die jou naar de Europese wijk brengen (station Schumann). Om 5.24 u komt de eerste trein aan op Brussels Airport en dat ritme gaat door tot ongeveer middernacht.

In het weekend rijden er 5 treinen per uur naar Brussel tot ongeveer 23.00 u zondagavond. Daarna rijden de treinen minder frequent.

Wil je graag naar het centrum van Brussel? In slechts 17 minuten sta je in Brussel Centraal en kan jouw ontdekkingstocht beginnen.

Heb jij een aansluiting met een internationale trein zoals Thalys, TGV, Eurostar of ICE? Dan stap je af in Brussel-Zuid. Een rit van Brussels Airport naar Brussel-Zuid duurt gemiddeld 23 minuten.

Brussel met de trein

Naar Belgische steden

Vlot verder naar één van onze mooie cultuursteden, de Belgische kust of het Ardense heuvelland? Met de trein reis je in geen tijd van Brussels Airport naar alle grote Belgische steden.

Met de trein door België

Naar Nederland

Vanuit Brussels Airport kom je in een oogwenk 'op de koffie' bij onze Nederlandse buren. Na ongeveer 1 uur en 40 minuten kan je de Rotterdamse skyline bewonderen. De Amsterdamse grachten kan je na ongeveer 2 uur en 30 minuten beleven.

Vlotte verbindingen met verschillende treinen:

 • IC Nederland: 13 keer per dag naar Amsterdam en 4 keer per dag naar Den Haag, via Breda en Rotterdam - met vele aansluitingsmogelijkheden in Nederland.
 • Thalys: 14 keer per dag aan hoge snelheid vanuit Brussel of Antwerpen naar Rotterdam en Amsterdam.
 • Eurostar: 3 maal per dag aan hoge snelheid vanuit Brussel naar Rotterdam en Amsterdam. 

Treinen naar Nederland

 Naar Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk

Met een overstap in Brussel-Zuid sta je razendsnel onder de Eiffeltoren of voor de Keulse Dom. Of kan je uit de startblokken voor je shopping trip in Londen of Rijsel.

 • Met de Thalys naar Parijs of Keulen
 • Met de Eurostar naar Rijsel of Londen

Treinen naar de buren

Om Brussels Airport te voorzien van een station werd een enorme tunnel gebouwd: de Diabolotunnel. De overheid kwam met de bouwfirma overeen om dit te financieren met een verplichte “Diabolotoeslag”. Dit is dus geen extraatje voor Brussels Airport, maar een financieringsmethode tussen privébedrijf Northern Diabolo en de overheid. Dit supplement is:

 • een toeslag van € 6,20 per enkele rit (in 1e of 2e treinklasse)
 • daarnaast heb je een geldig ticket nodig van/naar Brussels Airport
 • het (Diabolo) supplement is automatisch toegevoegd aan de meeste tickets naar of van Brussels Airport-Zaventem
 • bij een woon-werkabonnement van en naar Brussels Airport is de Diabolo toeslag niet van toepassing

Kinderen jonger dan 12 jaar betalen geen toeslag. Zij kunnen door speciale poortjes waar geen scanning van het ticket nodig is.

Zit het Brussels Airport supplement (Diabolo toeslag) niet inbegrepen in je treinticket? Koop dan hier afzonderlijk een supplement.