Meestgestelde vragen Lounge Pass

Koop je Lounge Pass

Op deze pagina vind je verschillende vragen en antwoorden over de Lounge Pass, evenals algemene vragen.

1. Wat is een Lounge Pass?

Een Lounge Pass is een ticket dat je toegang geeft tot een van de Diamond Lounges op Brussels Airport. De Diamond Lounge biedt verschillende voorzieningen zoals eten en drinken, gratis Wi-Fi, douches, stille ruimtes en meer.  

Ontspan in een comfortabele omgeving voor je vlucht en geniet van de diensten die een Lounge Pass biedt. Je kunt deze Pass kopen via de Online Shop Brussels Airport, aan de balie of via externe partijen.

2. Waar vind ik de Diamond Lounges?

Vlieg je binnen te Schengenzone? Dan vertrek je vanuit de zone van gates A. Ga dan naar gate A42 en je vindt aan de overkant een roltrap die naar de Diamond Lounge leidt. Eenmaal bovenaan de roltrap, ga je naar rechts om de Lounge te bereiken. Deze is dagelijks geopend van 4:30 uur tot 22:00 uur.

Vlieg je buiten de Schengenzone? Dan vertrek je vanuit de zone van gates B. Ga naar gates B01-05 en je vindt aan de overkant de trap en lift die je naar de Diamond Lounge brengt. Deze is dagelijks geopend van 5:00 tot 22:00 uur.

3. Welke diensten kan ik krijgen in de lounge?

Als je een Lounge Pass koopt, krijg je exclusieve toegang tot de Diamond Lounge, gelegen in de zone van gates A en gates B, afhankelijk van je vluchtbestemming. 

De Lounge Pass geeft toegang voor één persoon en komt met verschillende gratis diensten, zoals: 

  • assistentie van het personeel,  
  • een selectie gratis drankjes (zoals bier, wijn, sterke drank en likeuren),  
  • ontbijt, lunch, snacks, 
  • kranten, tv's en gratis WiFi. 

In de Lounge van gates B kun je ook gebruik maken van douches, printers en kopieerapparaten. 

4. Hoe gebruik ik mijn Lounge Pass? 

Om je Lounge Pass te gebruiken, toon je jouw persoonlijke Enjoy! QR-code bij de ingang van de Diamond Lounge in de zone van gates A of gates B, afhankelijk van je bestemming. Elke scan brengt één Lounge krediet in mindering op je persoonlijke Enjoy! Dashboard.

5. Hoe ver van te voren kan ik een Lounge Pass aankopen? 

Je kunt jouw Lounge Pass kopen vanaf 30 dagen voor je vlucht tot één uur voor vertrek. 

6. Wat als mijn vlucht wordt geannuleerd?

Neem contact op met customer.care@brusselsairport.be. Ons team zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

 

Meer vragen

De Diamond Lounges bevinden zich in de zone van gates A (Schengen) en gates B (non-Schengen) bij vertrek op Brussels Airport. 

Deze bieden een rustige plek om op je vlucht te wachten en te ontspannen, van het onbeperkt buffet te genieten of nog even door te werken.

Om je Lounge Pass te gebruiken, toon je jouw persoonlijke Enjoy! QR-code bij de ingang van de Diamond Lounge in de zone van gates A of gates B, afhankelijk van je bestemming. Elke scan brengt één Lounge krediet in mindering op je persoonlijke Enjoy! Dashboard.

Je kunt een Lounge Pass kopen op de Online Shop van Brussels Airport, aan de balie van de Lounge of via derde partijen.

Je kunt een Lounge Pass kopen tot één uur voor het vertrek van jouw vlucht.

Er is geen limiet aan het aantal Lounge Passes dat je tegelijk kunt kopen. Elke Pass is slechts geldig voor één toegang. Het is niet toegestaan passen te kopen met de bedoeling ze door te verkopen. 

De Passes zijn bedoeld voor normale aankoophoeveelheden voor uitsluitend privégebruik.

De Diamond Lounge in de zone van gates A is elke dag geopend van 4:30 tot 21:00 uur.

De Diamond Lounge in de zone van gates B is elke dag geopend van 5:00 tot 22:00 uur.

Als de Lounge om welke reden dan ook gesloten of niet beschikbaar is, heb je geen toegang. Controleer de openingstijden voordat je naar Brussels Airport gaat om dit te voorkomen.

Nee, je kunt deze alleen gebruiken bij vertrek vanaf Brussels Airport.

Neem contact op met customer.care@brusselsairport.be. Ons team zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Zodra je een Lounge Pass op onze website hebt gekocht, ontvang je een bevestigingsmail met jouw persoonlijke Enjoy! QR-code (ook niet-leden). Als je een Enjoy! Lid bent, kun je deze code ook vinden op jouw persoonlijke Enjoy! Dashboard.

Toon bij de ingang van de Diamond Lounge je QR-code met je geldige instapkaart. Houd er rekening mee dat elke scan van je QR-code één Lounge Pass krediet in mindering brengt. 

Nee. Je kunt jouw QR-code op je mobiele apparaat tonen in een van de Diamond Lounges. 

Je kunt een Lounge Pass kopen op onze Online Shop voor € 37,50 (incl. btw) of voor € 42,50 (incl. btw) aan de balie van de Lounge. 

Een Lounge Pass is geldig voor één persoon voor een eenmalig bezoek in één van onze Diamond Lounges (gates A/B) op Brussels Airport. Dit is één jaar geldig vanaf de datum van aankoop. 

Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang tot de Diamond Lounges indien ze vergezeld zijn van een volwassen passagier met een geldige Lounge Pass. Het Diamond Lounge-team kan om een bewijs van leeftijd vragen. 

Wanneer je een Lounge Pass koopt, wordt een Lounge krediet toegevoegd aan je persoonlijke Enjoy! QR-code. 

Je hebt toegang tot jouw QR-code op je Enjoy! Dashboard door in te loggen op de website of via de bevestigingsmail die je na aankoop ontvangt. Toon je QR-code bij een van de Diamond Lounges om binnen te gaan.

Elke klant die diensten koopt via de website van Brussels Airport krijgt een unieke QR-code. Deze code bevat alle diensten (comfortdiensten + bundeldiensten) die ze gekocht hebben, zoals toegang tot de Lounge of Fast Lane.

Klanten kunnen niet alleen aankopen doen op de Online Shop, maar ook profiteren van het Enjoy! rewards programma en hun aankopen ophalen. Met hun eigen QR-code hebben ze eenvoudig toegang tot alle diensten en voordelen die bij hun aankopen horen.

Deze werkt als een unieke identificatiecode en geeft je toegang tot diensten en voordelen op Brussels Airport. Zodra een dienst of voordeel is gekocht of ingewisseld, is het gekoppeld aan de QR-code.

Toon je QR-code op de aangewezen locatie om de dienst of het voordeel te gebruiken. Het tegoed voor deze dienst wordt automatisch afgetrokken van je totale beschikbare tegoed.

Als je een probleem ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met onze klantenservice. We zullen het probleem onderzoeken en proberen het zo snel mogelijk op te lossen.

Enjoy! is het rewards programme van Brussels Airport. Je krijgt toegang tot een reeks evenementen, wedstrijden en voordelen zodra je een Enjoy! lid wordt.

Bovendien verdien je bij elke betaalde aankoop in onze Online Shop Hearts, die aan je account worden toegevoegd. Je kunt ze vervolgens inwisselen voor een aantal van onze geselecteerde voordelen. Voor meer informatie over het programma, klik hier.

Wanneer je een Lounge Pass koopt, zal je gevraagd worden om een Enjoy! account aan te maken. Mocht je dit niet willen, kun je nog steeds uitchecken met een gastaccount.

Als je je wachtwoord bent vergeten, ga dan naar de Enjoy! homepage en klik op de 'Ik ben mijn wachtwoord vergeten' knop. Je ontvangt een e-mail met de instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Je moet een geldige instapkaart hebben voor vertrek vanaf Brussels Airport en een Lounge Pass voor dezelfde datum om de Diamond Lounge te kunnen gebruiken. Tijdens het aankoopproces moet je de specifieke datum ingeven. 

Ja, alle passagiers kunnen een Lounge Pass kopen, ongeacht de vlucht, luchtvaartmaatschappij, vliegstatus of reisklasse.

Als je het antwoord op je vraag niet vindt in deze lijst of de Lounge en Fast Lane Pass voorwaarden, neem dan gerust contact met ons op via customer.care@brusselsairport.be. Ons team zal jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden. 

Voor meer informatie over de voorwaarden die van toepassing zijn op de Lounge Pass, kun je terecht bij de Algemene Voorwaarden op onze website. 

Op Brussels Airport nemen we de privacy van onze klanten serieus. Voor meer informatie over de persoonlijke gegevens die we verzamelen, hoe we ze verwerken en de doeleinden waarvoor we ze gebruiken, verwijzen we naar ons Privacybeleid.

Je bestelnummer staat in de bevestigingsmail die je ontvangt om je bestelling en betaling te bevestigen. Je vindt deze ook op je persoonlijke Enjoy! Dashboard.

Als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen na de aankoop van een Lounge Pass, kijk dan op je persoonlijke Enjoy! Dashboard.

Als je het daar nog steeds niet kunt vinden of als je je niet hebt geregistreerd als Enjoy! lid, stuur dan een e-mail naar customer.care@brusselsairport.be. Ons team helpt je verder.

Stuur een mail naar customer.care@brusselsairport.be. Ons team neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Stuur een mail naar customer.care@brusselsairport.be. Ons team neemt zo snel mogelijk contact met jou op. 

Ja, die kun je hier aanvragen. 

Voor vragen over betalingsinformatie en betalingsproblemen kun je een e-mail sturen naar customer.care@brusselsairport.be