Voorzieningen voor kinderen op de luchthaven

  • Babyvoeding in handbagage
  • Verzorgingsruimte voor baby's
  • Kinderspelletjes op de luchthaven

Vertrek jij binnenkort met je kinderen op vliegvakantie? Op de luchthaven vind je alles wat je nodig hebt voor een aangename reis met jonge kinderen en baby’s. Van speelzones en plezierige kinderspelletjes tot verzorgingsruimtes voor de allerkleinsten.

Babyvoeding in handbagage

Je mag slechts een beperkte hoeveelheid vloeistoffen en gels meenemen in je handbagage. Babyvoeding, zoals melk en potjesvoeding, is toegestaan. Maar wees voorbereid, want bij de veiligheidscontrole kunnen ze vragen om deze zakjes en potjes te openen.

Verzorgingsruimte voor baby's

In de meeste toiletten op de luchthaven zijn faciliteiten voorzien om je kindje te verschonen. Let op het symbooltje om de verzorgingsruimtes te herkennen. Daarnaast zijn er aparte ruimtes voor borstvoeding in de Kids' Corner (Gates A). Als extra voorziening is er ook een magnetron beschikbaar om babyvoeding op te warmen.

Geen luiers meer voor de vlucht? Geen zorgen! Bij de winkels van WHSmith vind je luiers, babydoekjes en andere verzorgingsproducten.  

Kinderwagens en buggy’s

Opvouwbare buggy’s en kinderwagen mogen gratis mee tot aan de ingang van het vliegtuig. Bij het controlepunt zullen ze afzonderlijk worden gecontroleerd.

Heb je vragen over de veiligheidsvoorschriften of andere reglementering? Dan raden we je aan om vooraf contact op te nemen met je luchtvaartmaatschappij.

Kinderspelletjes op de luchthaven

De kinderen nog even laten spelen voor ze moeten stilzitten in het vliegtuig? Na de veiligheidscontrole valt er nog vanalles te beleven voor de kleintjes!

Eten en drinken met kinderen

Op Brussels Airport vind je verschillende kindvriendelijke restaurants:

Je kan babyvoeding in alle eetgelegenheden op de luchthaven laten opwarmen. Onze medewerkers helpen je met alle plezier. Doe je het liever zelf? In de zelfbedieningsrestaurants, Belgorama (Gates A) en Bistrot (Gates B), vind je microgolfovens.

Winkelen met kinderen

Wil je graag iets kopen voor de vlucht? Of het nu gaat om speelgoed, souvenirs of een leuk cadeautje voor de allerkleinsten, je vindt het op de luchthaven. The Gift Box in de shoppingzone van Gates A is een ware schatkamer met een uitgebreid gamma speelgoed. Bij Tintin & Toys vind je speelgoed, knuffels én natuurlijk Kuifje-artikelen. Deze winkel bevindt zich in de shoppingzone van Gates B.