De luchthavenbeleving voor baby’s en kinderen

  • Een vlot vertrek met je kinderen
  • Op avontuur in de luchthaven?
  • Waar kan ik terecht om mijn kleintje te verzorgen?

We vliegen er in!

In deze COVID-19 tijden, is een mondmasker verplicht vanaf 6 jaar in het luchthavengebouw.  In het vliegtuig is het dragen van een mondmasker ook verplicht vanaf 6 jaar. Sommige maatschappijen hanteren een nog lagere leeftijdsgrens. Raadpleeg je luchtvaartmaatschappij voor de zekerheid.

Op Brussels Airport houden we het graag plezierig. Daarom vind je in onze 'Safety Station' automaten nu ook mondmaskers mét Smurfen.  De Smurfenmondmaskers zijn te koop in volgende automaten: 

  • op niveau vertrek aan de liften van de parking alsook vlak voor de ingang (van de teminal)
  • op niveau aankomst aan de parking en aan het busstation  

Onze vrolijke Smurfenvrienden tonen ons alvast dat veilig reizen absoluut kan! #safetravel  

coronatips van de smurfen

Vlot door de veiligheidscontrole

Zoals je weet zijn er strenge regels om vloeistoffen en gels mee te nemen in je handbagage, maar je mag wel voldoende babyvoeding meenemen voor de hele vlucht. Die moet je wel apart laten controleren.

Kleine, inklapbare wandelwagens mogen doorgaans meegenomen worden tot aan de ingang van het vliegtuig. Bij het controlepunt worden deze apart gecontroleerd. Hou er dus rekening mee dat je je baby of kleuter uit de wandelwagen zult moeten nemen.

Op avontuur in de luchthaven

Tiktokdecors

OF spot 1 van onze 3 instagram – tiktok decors in pier A. Ideaal om alvast je eerste vakantiefoto te maken en te delen met familie of vrienden.

Baby verzorgingsruimtes

Waar kan ik terecht om mijn kleintje te verschonen en/of te verzorgen? De meeste toiletkernen in de terminal en de pieren beschikken over een aparte ruimte waar je je baby kan verschonen. Ook daar zijn Smurfen opgedoken. Ga jij mee naar hen op zoek?

Ook in de Kids Corner (Pier A) kan je terecht voor het verschonen van je kleintje, het geven van borstvoeding in een rustige omgeving of kan je ook iets opwarmen in de microgolfoven en je kleintje te eten/drinken geven.

 

Eten en drinken met kinderen

Babyvoeding kan je laten opwarmen in alle eetgelegenheden op de luchthaven. Onze personeelsleden helpen je met plezier. Doe je het liever zelf, dan vind je microgolfovens in de zelfbedieningsrestaurants Belgorama (Pier A) en Bistrot (Pier B)

Kindermaaltijden vind je bij

  • het Italiaans restaurant Amo en broodjeszaak Panos in Pier A
  • restaurant Bistrot in Pier B
  • Sapore in de vertrekhal  of bij Hi! Brussels in de aankomsthal
  • Lijst van alle restaurants

Shopping

Wil je nog een speeltje of een boekje kopen voor tijdens de vlucht? Dan kan je hiervoor onder meer terecht bij The Gift Box  in de shoppingzone van Pier A of in Tintin & Toys  in de shoppingzone van Pier B.

Handige hulp met bagage

Bagagekarretjes staan gratis ter beschikking op verschillende plekken in de publieke zone van de luchthaven. Eens je door security screening bent, zijn er geen trolleys meer beschikbaar. Kleine, inklapbare wandelwagens mogen doorgaans meegenomen worden tot aan de ingang van het vliegtuig.