De luchthavenbeleving voor baby’s en kinderen

  • Een vlotte reis met je kinderen
  • Op avontuur in de luchthaven
  • Baby verzorgingsruimtes

We vliegen erin!

Reis je met je kinderen via Brussels Airport? Hier vind je alles wat je moet weten om een aangename reis te hebben met jouw kind(eren). Heb je specifieke vragen over de veiligheidsvoorschriften of andere reglementering? Dan raden we aan jouw luchtvaarmaatschappij op voorhand te raadplegen.

Vlot door de veiligheidscontrole

Om veiligheidsredenen is de hoeveelheid vloeistoffen en gels die u in uw handbagage mag meenemen, strikt beperkt. Babyvoeding (zowel melk- als potjesvoeding) is toegestaan in de handbagage. Deze wordt apart gecontroleerd bij de veiligheidscontrole.

Kleine, inklapbare wandelwagens mogen doorgaans worden meegenomen tot aan de ingang van het vliegtuig. Bij het controlepunt worden deze apart gecontroleerd.

Op avontuur in de luchthaven

Naast het bekijken van vliegtuigen zijn er tal van leuke activiteiten voor onze allerkleinste reizigers.

Baby verzorgingsruimtes

Brussels Airport beschikt over verschillende ruimtes om baby’s te voeden of te verschonen. Deze worden telkens aangeduid met het babyverzorgingssymbool. De meeste toiletkernen in de terminal en de gates beschikken over deze ruimtes.

Ook in de Kids’ Corner (Gates A) zijn er rustige ruimtes voorzien om borstvoeding te geven. Daarnaast kan je gebruik maken van de microgolfoven om eten of drinken op te warmen.

Eten en drinken met kinderen

Brussels Airport beschikt over enkele gezinsvriendelijke restaurants. Je kan babyvoeding in alle eetgelegenheden op de luchthaven laten opwarmen. Onze personeelsleden helpen je met alle plezier. Doe je het liever zelf? In de zelfbedieningsrestaurants, Belgorama (Gates A) en Bistrot (Gates B), vind je microgolfovens.

Kindermaaltijden vind je bij:

  • Amo en Panos in Gates A
  • Bistrot in Gates B
  • Hi! Brussels in de Aankomsthal

Bekijk hier de lijst van alle restaurants

Shopping

Wil je graag iets kopen voor de vlucht? Of het nu gaat om speelgoed, souvenirs of een leuk cadeautje voor de allerkleinsten, je vindt het op de luchthaven. The Gift Box in de shoppingzone van Gates A is een ware schatkamer met een uitgebreid gamma speelgoed. Bij Tintin & Toys vind je speelgoed, knuffels én natuurlijk Kuifje-artikelen. Deze winkel bevindt zich in de shoppingzone van Gates B.

Bagagekarretjes

Op verschillende plekken in de publieke zone staan gratis bagagekarretjes ter beschikking. Na de security screening zijn geen trolley meer beschikbaar. Kleine, inklapbare wandelwagens mogen doorgaans worden meegenomen tot aan de ingang van het vliegtuig.