De luchthavenbeleving voor baby’s en kinderen

  • Een vlot vertrek met je kinderen
  • Op avontuur in de luchthaven?
  • Waar kan ik terecht om mijn kleintje te verzorgen?

We vliegen er in!

In deze COVID-19 tijden, is een mondmasker verplicht vanaf 12 jaar op het luchthavendomein. Dit betekent een verplichting vanaf de drop-off zone, in de parkings, als je met de bus aankomt en zelfs in de taxi. Zowel op het plein voor het luchthavengebouw als binnen in de terminal is een mondmasker verplicht.

In het vliegtuig is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf 6 jaar. Sommige maatschappijen hanteren een nog lagere leeftijdsgrens. Raadpleeg je luchtvaartmaatschappij voor de zekerheid.

Op Brussels Airport houden we het graag plezierig. Daarom vind je in onze 'Safety Station' automaten nu ook mondmaskers mét Smurfen.  De Smurfenmondmaskers zijn te koop in volgende automaten: 

  • op niveau vertrek aan de liften van de parking alsook vlak voor de ingang (van de teminal)
  • op niveau aankomst aan de parking en aan het busstation  

Onze vrolijke Smurfenvrienden tonen ons alvast dat veilig reizen absoluut kan! #safetravel  

coronatips van de smurfen

Vlot door de veiligheidscontrole

Zoals je weet zijn er strenge regels om vloeistoffen en gels mee te nemen in je handbagage, maar je mag wel voldoende babyvoeding meenemen voor de hele vlucht. Die moet je wel apart laten controleren.

Kleine, inklapbare wandelwagens mogen doorgaans meegenomen worden tot aan de ingang van het vliegtuig. Bij het controlepunt worden deze apart gecontroleerd. Hou er dus rekening mee dat je je baby of kleuter uit de wandelwagen zult moeten nemen.

Op avontuur in de luchthaven

Tiktokdecors

Spot 1 van onze 3 instagram – tiktok decors in pier A. Ideaal om alvast je eerste vakantiefoto te maken en te delen met familie of vrienden.

Airport games

Leef jezelf nog eens helemaal uit voor je je in je vliegtuigstoel neervlijt! Met de Airport Games houd je je sportief bezig. Of je nu jong of jonger bent. Je vindt de Airport Games aan gates A36, A52 en B31. Elk seizoen vallen er nieuwe spelletjes en uitdagingen te beleven.  Verbreek jij het record of daag je een medepassagier uit?

Roltrappen zijn verleidelijk voor kinderen maar zijn geen speelterrein! Laat kinderen dus nooit alleen op de roltrappen of rolpaden. Het gevaar bestaat dat ze met hun vingertjes klem raken.

 

Eten en drinken

Babyvoeding kan je laten opwarmen in alle eetgelegenheden op de luchthaven. Onze personeelsleden helpen je met plezier. Doe je het liever zelf, dan vind je microgolfovens in de zelfbedieningsrestaurants Belgorama (Pier A) en Bistrot (Pier B)

Shopping

Wil je nog een speeltje of een boekje kopen voor tijdens de vlucht? Dan kan je hiervoor onder meer terecht bij The Gift Box in de shoppingzone van Pier A of in de The Gift Box van Pier B.

Waar kan ik terecht om mijn kleintje te verschonen en/of te verzorgen?

De meeste toiletkernen in de terminal en de pieren beschikken over een aparte ruimte waar je je baby kan verschonen. Ook daar zijn Smurfen opgedoken. Ga jij mee naar hen op zoek?

 

Handige hulp met bagage

Bagagekarretjes staan gratis ter beschikking op verschillende plekken in de publieke zone van de luchthaven. Eens je door security screening bent, zijn er geen trolleys meer beschikbaar. Kleine, inklapbare wandelwagens mogen doorgaans meegenomen worden tot aan de ingang van het vliegtuig.

 

Kids Corner - Pier A

De ‘Play&Care Kids' Corner" in Pier A is omwille van de omstandigheden momenteel gesloten.  Hopelijk ontvangen de Smurfen je hier weldra terug om een strip te lezen of om nog even wat rond te rennen vooraleer je tussen de wolken gaat vliegen.