Veiligheidscontrole

Koop je Fast Lane Pass
  • Vlot langs de security: tips
  • Controle van je handbagage
  • Persoonlijke controle

Na de check-in is het tijd voor de veiligheidscontrole. Houd je instapkaart altijd klaar. Deze moet je verschillende keren tonen voor, tijdens en na de veiligheidscontrole.

Controle van je handbagage

Alle handbagages worden altijd gecontroleerd. Hieronder vind je een overzicht van wat je wel en niet mag meenemen.

 

Vloeistoffen en gels mogen in verpakkingen van max. 100 ml mee in de handbagage. Deze moeten verpakt worden in een hersluitbare doorzichtige plastic zak (inhoud max. 1 liter). Je kunt dit al doen voor je vertrek, zodat je het bij de controle makkelijker uit je handbagage kan halen. Er zijn ook hersluitbare zakjes verkrijgbaar aan de ingang van de veiligheidscontrole.  

Alle informatie over toegestane vloeistoffen en gels vind je hier.

Heb je elektronische apparaten in je handbagage? Haal ze uit je bagage en uit hun beschermhoes.

Apparaten groter dan 15 x 21 cm of batterijen groter dan 20 cm moeten apart worden gehouden. Leg geen andere voorwerpen op of onder jouw elektronische apparaten.

Wil je medicatie of babyvoeding meenemen in jouw handbagage? Kleine potjes of flesjes babyvoeding zijn toegestaan voor gebruik tijdens de vlucht. Vaste medicatie en naalden voor medisch gebruik zijn ook toegestaan.

Vloeibare medicatie moet apart worden meegenomen in een doorzichtig en hersluitbaar zakje.  De hoeveelheid moet beperkt blijven tot het noodzakelijke gebruik tijdens jouw reis.

Bekijk de volledige lijst van niet toegelaten voorwerpen.

Controle van passagiers

Iedere persoon moet tijdens de veiligheidscontrole door de screening detector lopen. 

Volg deze regels:

  • Doe je jas uit, je riem af en leg deze in de plastic bak.
  • Verwijder alle metalen voorwerpen, zoals sleutels, munten en je mobiele telefoon.
  • Houd je schoenen en bril aan, tenzij het luchthavenpersoneel het anders vraagt.
  • Gaat het alarm af als je door de screening detector loopt? Dan zal het personeel jou meer informatie en instructies geven.

Extra veiligheidscontrole

Het is altijd mogelijk dat er een extra controle wordt uitgevoerd. Dit is voor jouw eigen veiligheid en die van de andere passagiers. Zorg ervoor dat je de instructies van het luchthavenpersoneel opvolgt.

Tijdstip van aankomst op de luchthaven

Als wil je weten wanneer je het beste op de luchthaven aankomt, bekijk dan de Time Advisor tool.
Time Advisor

Wil je zeker zijn dat je op tijd bent? Kom voor Schengenvluchten 2 uur van tevoren aan op de luchthaven. Voor niet-Schengenvluchten raden we je aan om 3 uur van tevoren aanwezig te zijn.