Iemand wegbrengen

  • Afscheid in 10 minuten op de gratis drop-off zone
  • Uitgebreid uitwuiven via parking P 2
  • Met P-card+ 30 minuten gratis parkeren

Melding op de weg naar de luchthaven

Werken Zaventem  – verkeershinder mogelijk

Op de Ring rond Brussel wordt gewerkt aan het op- en afrittencomplex van Zaventem-Henneaulaan. De doorstroming blijft gegarandeerd, maar houd rekening met mogelijke verkeershinder.

Plan je route op voorhand en voorzie voldoende tijd voor vertragingen, of kies voor een alternatief voor de auto: de luchthaven is vlot bereikbaar met de trein, de bus en de fiets.

Meer info over de werken vind je hier. 

Wegbrengen en afscheid nemen

Je brengt iemand weg naar de luchthaven? En uitgebreid afscheid nemen hoeft niet? Maak dan gebruik van de gratis drop-off zone op 5 minuten wandelen van de vertrekhal

Toch een uitgebreide knuffel? Parkeer dan op parkings P1 of P2 en wandel mee naar de vertrekhal. Daar kan je zwaaien zolang je wil.

Drop-off zone voor snel afscheid

Volg de signalisatie naar de drop-off zone.  Op de drop-off laat je een vertrekkende passagier snel uitstappen. Je mag er maar 10 minuten stilstaan en als chauffeur mag je de wagen niet verlaten. Wie langer dan 10 minuten stilstaat in de drop-off zone, zal daarvoor een vergoeding moeten betalen van € 10 + € 2 per bijkomende minuut (meer info). Bestuurders kunnen ook maximaal 1 keer per uur gebruik maken van de gratis 10 minuten op de drop-off zone. Je hebt dus net de tijd voor een vlugge zoen.

 

 

 

Parking voor uitgebreid uitwuiven

Voor een lang afscheid zet je je wagen op parkings P1 of P2. Je parkeert er met een speciaal parkeertarief van €2 per halfuur voor een parkeerduur tot 1 uur. Je kan afscheid nemen tot net buiten het luchthavengebouw.  In de huidige omstandigheden worden in de terminal enkel personen toegelaten die zelf reizen of gereisd hebben en luchthavenpersoneel. Daarnaast zijn begeleiders van mindervaliden of minderjarigen eveneens toegelaten.

Vlot parkeren met de Brussels Airport Pcard+

Met de Pcard+ parkeer je de eerste 30 minuten gratis! Heb je nog geen Pcard+?

Vraag je Pcard+ aan