Duurzaam op elk domein

Duurzaamheid integreren in ons DNA, betekent dat we ernaar streven om alle aspecten van onze organisatie te verduurzamen. Daarom zetten we boven op onze vijf belangrijkste pijlers ook in op: 

  • Een veilige luchthaven. Veiligheid is een zaak van iedereen. En op onze luchthaven, is het een absolute prioriteit. Daarom investeren we continu in veilige infrastructuur en beveiliging, en werken we hard aan een veiligheidscultuur waar al onze werknemers deel van uitmaken. We focussen ons op vier domeinen: veiligheid, brand en noodgevallen, beveiliging en gezondheid. We streven naar nul ongevallen, upgraden onze veiligheidssystemen, verlagen de risico’s dankzij verbeteringsprogramma’s en organiseren grootschalige rampoefeningen. De COVID-19-pandemie gaf ons veiligheidsbeleid een extra dimensie: de luchthaven moet op elk moment gezond en hygiënisch zijn. We werden hiervoor bekroond met een Airport Health Accreditation door ACI World. 
  • Goed beheer houdt de balans tussen veiligheid en biodiversiteit. We ontwikkelen de open ruimte op het luchthavendomein op een natuurvriendelijke manier waar mogelijk, en verzekeren tegelijk dat vliegtuigen op een veilige manier kunnen landen en opstijgen. Via preventie trachten we vogelaanvaringen te beperken, terwijl nieuwe beheerplannen de biodiversiteit en vergroening van de luchthavenzone moeten bevorderen.  
  • Duurzaam aankoopbeleid. Door duurzaam aan te kopen en onze leveranciers op te volgen, reduceren we de impact op mens en milieu doorheen onze toeleveringsketens. Duurzaamheidscriteria opgenomen in onze bestekken en een gedragscode voor leveranciers helpen ons hierbij.   
  • Bewust waterbeheer. We springen zorgvuldig en verantwoord om met water. Zo slaan we regenwater op en beschikken we over een eigen waterzuiveringsinstallatie.