Brussels Airport verwacht meer dan 430.000 passagiers tijdens de herfstvakantie

Brussels Airport - General

Brussels Airport en haar partners maken zich op voor de herfstvakantie! Op de luchthaven worden gedurende de tien vakantiedagen meer dan 430 000 reizigers verwacht. Alle winkels en restaurants op Brussels Airport zijn intussen opnieuw open, en daarbij zijn er ook enkele nieuwe adresjes om te ontdekken. Qua bestemmingen zijn zonbestemmingen en citytrips in deze vakantieperiode het populairst.

Als eerste vakantieperiode na de zomervakantie is de herfstvakantie erg in trek bij iedereen die nog van de laatste zon in Europa wil profiteren, maar ook bij reislustigen die het graag wat verder zoeken. Verwacht wordt dat maar liefst 430.000 passagiers via Brussels Airport reizen tijdens die 10 vakantiedagen (van vrijdag 29 oktober tot en met zondag 7 november).  Dat is bijna 60% van het aantal passagiers voor de Covid-crisis (728.000 passagiers in 2019) maar wel meer dan het viervoud dan het aantal passagiers in 2020 (97.500 passagiers).

De meest populaire bestemmingen in de herfstvakantie zijn zonbestemmingen, met daarbij ook de bestemmingen die sinds kort opnieuw hun deuren openen voor toeristen, en citytrips naar het zuiden. De populairste zonbestemmingen zijn Spanje (Malaga, Alicante, Valencia), de Canarische Eilanden (Gran Canaria, Tenerife), Portugal (Lissabon, Faro) en Turkije (Antalya). Daarnaast kunnen Egypte en de Kaapverdische eilanden opnieuw toeristen ontvangen, bestemmingen die ook erg in trek zijn. Populaire bestemmingen voor citytrips zijn Rome, Nice en Barcelona.

Ontdek de nieuwigheden op Brussels Airport

Nu we het ergste van de Covid-crisis achter ons kunnen laten, zijn alle restaurants en winkels op Brussels Airport opnieuw open! Heel wat keuze dus voor de passagiers om voor hun vlucht nog even iets te eten of te drinken, of gezellig te winkelen met daarbij ook enkele nieuwigheden. Brussels Airport zet daarbij steeds het beste van onze Belgische producten in de kijker.

Zo vind je nu in pier B het nieuwe Brewgate, waar je heel wat Belgische bieren van het vat kan ontdekken, met daarbij ook een assortiment biertapas. In Pier A vind je naast de vertrouwde adresjes ook de nieuwe Belgian Discovery Corner met Belgische ambachtelijke producten zoals wijnen en chocolade, de beste Belgische koffie van 7 ambachtelijke koffiebranders en ook zoete en hartige wafels van sterrenchef Yves Mattagne.

Wie wil winkelen, vindt in de tax-free shops zoals steeds een ruime keuze parfums, cosmetica, kledij, geschenken, reisaccessoires en chocolade. Wist je dat je al op voorhand van thuis uit online je gewenste producten zoals parfum, cosmetica en dergelijke online kan bestellen via https://shop.brusselsairport.be/nl/? Dan hoef je enkel jouw bestelling nog op te halen bij vertrek op de luchthaven en heb je meer tijd om te relaxen in de lounge of iets te eten of te drinken. Wens je de producten liever niet mee te nemen op vakantie, dan kan je ze ook ophalen bij terugkeer op de luchthaven.

Winkel je liever ter plaatse, dan vind je in Pier B twee nieuwe adresjes: de “Gautam diamonds kiosk” met Antwerpse juwelen en edelstenen en “Tintin & Toys” met speelgoed, knuffels, en heel wat Kuifje-artikelen voor de fans van onze Belgische stripheld.

Daarnaast is ook de Kids Corner in Pier A sinds deze maand opnieuw open! Hier kunnen onze jongste passagiers voor de vlucht nog even spelen of een boekje lezen en er is ook een verzorgingsruimte.

Tips voor een vlot en ontspannen vertrek

Tijdens vakantieperiodes kan het wat drukker zijn op de luchthaven. We raden passagiers dan ook aan om hun vertrek goed voor te bereiden. Mondmaskers zijn nog steeds verplicht op de luchthaven en in het vliegtuig, de handen regelmatig wassen of reinigen met handgel blijft ook nog steeds sterk aanbevolen.

Kijk vooraf goed na welke documenten vereist zijn voor jouw bestemming, op de website van Brussels Airport vind je via de Travel Map een handig overzicht van de reisvoorwaarden en vereiste documenten per land. Kom ook op tijd naar de luchthaven aangezien door de bijkomende vereiste documenten de check-in iets langer kan duren. Je kan online nakijken hoe laat je best naar de luchthaven komt voor jouw specifieke vlucht via https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/slot-advice.

Denk er ook aan om voor de terugkeer naar België de Passenger Locator Form in te vullen. Dit kan sinds kort enkel nog online en niet langer via een papieren invulformulier. De QR-code kan door de Federale Politie worden gecontroleerd bij terugkeer op de luchthaven.