Over Brussels Airport

  • 19 miljoen passagiers in 2022
  • 200 rechtstreekse bestemmingen
  • 776.000 ton vracht afgehandeld

Brussels Airport is één van de belangrijkste luchthavens van Europa. In 2022 verwelkomde de luchthaven bijna 19 miljoen passagiers, ten opzichte van 26.4 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven heeft ook een belangrijke cargoactiviteit met 776.000 ton vrachtvervoer in 2022. Brussels Airport komt tegemoet aan de specifieke behoeften van zakenreizigers én vakantiegangers voor zowel binnen-Europees als langeafstandsverkeer, en verbindt België in 2023 met 200 rechtstreeks bereikbare bestemmingen wereldwijd, aangeboden door 70 luchtvaartmaatschappijen.   

De luchthaven biedt ook een toonaangevend cargoplatform, gespecialiseerd in het transport van farmaceutische producten, bederfbare goederen, e-commerce en levende dieren. Brussels Airport is de belangrijkste farmahub in Europa met de grootste oppervlakte aan temperatuurgecontroleerde magazijnen.  

Brussels Airport is de projectleider van Stargate, een programma binnen de Europese Green Deal, en werkt samen met een consortium van 21 partners om tegen 2026 verschillende innovaties en initiatieven te ontwikkelen voor een versnelde transitie naar een groenere luchtvaart gericht op drie grote pijlers: de verdere decarbonisatie van de luchthavenoperaties, het verbeteren van de lokale omgevingskwaliteit, en het stimuleren van de modal shift.

Brussels Airport is de op één na belangrijkste economische groeipool in België, goed voor 24.000 directe en 40.000 indirecte jobs en wordt uitgebaat door Brussels Airport Company. De aandeelhouders zijn de Belgische Staat (25%) en een consortium van privé-investeerders (75%). Volg Brussels Airport op Twitter, Linkedin, Instagram en Facebook.