Over Brussels Airport

  • 22,2 miljoen passagiers in 2023
  • 220 rechtstreekse bestemmingen
  • 701.000 ton vracht afgehandeld

Brussels Airport is één van de belangrijkste luchthavens van Europa. In 2023 verwelkomde Brussels Airport 22,2 miljoen passagiers en werd er 701.000 ton vracht vervoerd via de luchthaven. Brussels Airport komt tegemoet aan de specifieke behoeften van zakenreizigers én vakantiegangers voor zowel binnen-Europese vluchten als langeafstandsverkeer, en verbindt België in 2024 met 220 rechtstreeks bereikbare bestemmingen wereldwijd, aangeboden door 72 luchtvaartmaatschappijen.   


De luchthaven biedt ook een toonaangevend cargoplatform, gespecialiseerd in het transport van farmaceutische producten, bederfbare goederen, e-commerce en levende dieren. Brussels Airport is de belangrijkste farmahub in Europa met de grootste oppervlakte aan temperatuurgecontroleerde magazijnen.

Met haar SHIFT 2027 strategie, die ze in 2022 lanceerde, wil Brussels Airport Company haar positie als belangrijke Europese hub versterken, haar ambitieuze doelstellingen op vlak van duurzaamheid kracht bijzetten o.a. via het Europese Green Deal-project Stargate, en haar activiteiten verder diversifiëren door te focussen op innovatie en samenwerking.

Brussels Airport is de op één na belangrijkste economische motor in België, goed voor 64.000 directe en indirecte jobs en is eigendom van en wordt uitgebaat door Brussels Airport Company. De aandeelhouders zijn een consortium van privé-investeerders (75%) en de Belgische Staat (25%). Volg Brussels Airport op Twitter, Linkedin, Instagram, TikTok en Facebook.