Reisadvies en documenten tijdens COVID-19

 • Reizen vanuit BelgiĆ« toegelaten
 • Specifieke documenten die je nodig hebt om te reizen, liefst ook op papier
 • Wegwijs in het reisadvies, documenten en procedures per land

Aandacht voor extra reisdocumenten

VOOR REIZEN NAAR HET BUITENLAND vanuit België zijn onderstaande documenten nodig tijdens de COVID-19 periode:

 • Identiteitskaart of internationaal paspoort. Controleer de geldigheid ervan. Heb je een dubbele nationaliteit? Breng dan best ook het paspoort van jouw tweede nationaliteit mee in geval dit opgevraagd zou worden voor het land van bestemming.
 • Een negatieve COVID-19 test of een quarantaine ter plaatse is vereist voor sommige landen. Bekijk de maatregelen per bestemming. Op Brussels Airport kan je een COVID -19 test laten afnemen.
 • Sommige landen van bestemming vragen eveneens een hotelreservatie of plaats van verblijf. Indien dit het geval is, wordt dit reeds bij de check-in hier in België opgevraagd. Hou ook deze reservatie altijd bij de hand, indien mogelijk ook afgeprint.
 • Om zakenreizen te vergemakkelijken: Als je om professionele redenen reist, heb je een Business Travel Abroad (BTA) formulier nodig. De werkgever moet dit BTA-formulier invullen vóór de zakenreis. Voor je terugkeert naar België ben je verplicht het Passenger Locator-formulier in te vullen. Indien je bevestigt dat je “om professionele redenen" reist, zal je gevraagd worden het BTA-certificaatnummer in te vullen. Klik hier voor meer info over dit formulier en de voordelen ervan.
 • Controleer de reisbeperkingen voor het land waar je naartoe vliegt en ga na aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Graag raden wij aan om deze documenten ook zoveel mogelijk op papier mee te brengen. Dit vergemakkelijkt het incheckproces en ook ter plaatse zal dit vaak handig blijken.

Een vaccinatiecertificaat (of een ander bewijs dat je een vaccin hebt gekregen) geldt niet als vervanging voor een negatieve PCR-test. Bekijk zeker de specifieke voorwaarden voor het land van bestemming.

Meer informatie over de standaard reisdocumenten die je nodig hebt, kan je hier terugvinden. 

VOOR REIZEN NAAR BELGIE, gelieve hier te kijken voor meer informatie.

VOOR TRANSFERPASSAGIERS, gelieve hier te kijken voor meer informatie.

Reisadvies

We geven graag een overzicht van de officiële websites met de reisbeperkingen en de benodigde certificaten per bestemming. In sommige landen is een plaatselijke quarantaine nog nodig:

 • Lijst met kleurcodes per land om een risico inschatting te kunnen maken
 • Officieel reisadvies van Buitenlandse Zakenper land
 • Documenten en regels voor elk Europees land, beschikbaar in meerdere Europese talen. Klik bij het land zelf op het derde icoon om de reisregels te kennen: https://reopen.europa.eu/nl
 • Op dit TravelCentre van IATAworden alle landen en de daar geldende regels samengebracht. De site bestaat enkel in het Engels.

Voor meer gedetailleerde informatie en updates over geldende reisbeperkingen, kan je terecht bij het call center van Buitenlandse Zaken: +32 (0) 2 501 4000 op weekdagen van 9 uur tot 17 uur (Belgische tijd). 

Brussels Airport Company geeft deze informatie louter ten informatieve titel door, zonder hiervan de volledigheid of juistheid te garanderen. Brussels Airport Company is op geen enkele wijze aansprakelijk, kan noch verantwoordelijk gehouden worden voor welke geleden schade dan ook die voortvloeit uit de door Brussels Airport Company verstrekte informatie.