Grenscontrole op de luchthaven

  • Grenscontrole voor vluchten buiten EU
  • Voor vertrek, aankomst of aansluitende vluchten
  • eGates, de automatische grenscontrole

Grenscontrole voor vluchten buiten EU

Vlieg je binnenkort naar een niet-Schengenland of buiten de EU, bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten, Marokko of Egypte? Dan ga je altijd eerst langs de grenscontrole. Ook als je vanuit een niet-Schengenland aankomt op Brussels Airport, passeer je via deze weg. De federale politie controleert hier je paspoort. Hou dus je internationaal paspoort en andere reisdocumenten bij de hand voor een vlotte passage.

Tip: Controleer enkele weken voor je vertrek of je internationaal paspoort en/of reisvisum nog geldig is. Hou er rekening mee dat sommige landen vereisen dat je paspoort nog enkele maanden geldig is bij aankomst.

Heb je een aansluitende vlucht op Brussels Airport? Dan moet je bij het aankomen of verlaten van de EU door de grenscontrole. In dat geval ga je van Gates A naar Gates B of T, of van Gates B naar Gates A. Hieronder vind je het gedetailleerde overzicht.

eGates, de automatische grenscontrole

Snel door de grenscontrole? Dat kan met de eGates, onze automatische grenscontrole. Hier scan je makkelijk zelf je paspoort om de grens over te gaan. Om gebruik te kunnen maken van de eGates, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • Je bent minstens 12 jaar.
  • Je reist met een EU-paspoort met een chip.
  • Je reist met een UK, USA of Canadees paspoort.
  • Je vliegt vanaf Gates B.

Als je niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, moet je door de manuele grenscontrole. 

Geen grenscontrole voor Schengenlanden

Vlieg je vanaf Brussels Airport naar of van een Schengenland? Dan hoef je niet langs de grenscontrole. Zorg er wel voor dat je een geldige identiteitskaart bij hebt en vergeet niet te controleren of je nog andere reisdocumenten hebt.

Actuele lijst van de Schengenlanden

Op tijd voor je vlucht

Wil je zeker zijn dat je op tijd bent voor je vlucht? Kom dan minstens 2 uur op voorhand naar de luchthaven voor Schengenvluchten en 3 uur van tevoren voor niet-Schengenvluchten. Gebruik onze Travel Advisor om te berekenen wanneer je het beste op de luchthaven kunt aankomen.

Bekijk je ideale aankomsttijd