Grenscontrole

  • Houd je reisdocumenten bij de hand
  • Geen automatische grenscontrole

Grenscontrole op vertrek 

Indien je vertrekt naar een non-Schengen bestemming, vlieg je in deze periode altijd via Pier B. Dit betekent dat je ook door de grenscontrole moet. De grenscontrole volgt net na de veiligheidscontrole. Zorg ervoor dat je al je reisdocumenten bij de hand hebt.

 

Net zoals op alle andere locaties, moet je ook hier 1,5 meter afstand houden tijdens het wachten. Wie in de rij aan het wachten is, is nog steeds verplicht zijn/haar mondmasker te dragen. Pas wanneer  jij aan de beurt bent aan de grenscontrole mag je jouw mondmasker even afzetten. Op die manier kan de politieagent je identiteitskaart of paspoort grondig controleren. Van zodra de controle is afgelopen, moet je het mondmasker terug opzetten.

Momenteel is het niet mogelijk om de automatische poortjes aan de grenscontrole te gebruiken. Elke passagier richting Pier B (non-Schengen) moet dus langs de bemande grenscontrole passeren.

De algemene informatie over de grenscontrole vind je via

https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/your-travel-planner/border-control

 

Grenscontrole op aankomst

Kom je van een non-Schengenland, dan ga je eerst door de grenscontrole. Hier zijn enkel de bemande balies open. De automatische grenscontrolepoortjes zijn omwille van hygiënemaatregelen niet beschikbaar. Wanneer je je aanmeldt bij een balie, zal de agent je vragen om je mondmasker even af te zetten.

In de bagagezaal helpen vloerstickers en markeringen op de grond om voldoende afstand te houden. Wij zorgen ondertussen voor een maximale spreiding van vluchten over de bagagebanden zodat afstand houden makkelijker wordt. Bagagetrolleys zijn nog steeds beschikbaar om je bagage te vervoeren en worden uiteraard geregeld grondig ontsmet.

 

Lees onze coronamaatregelen