Mijn vluchtschema is veranderd

  • Rechten als passagier
  • Contact en updates
  • Vertoeven op de luchthaven

Jouw rechten als passagier

Hoewel je meestal zonder problemen op je bestemming aankomt, kan het eens misgaan. Een vlucht wordt bijvoorbeeld geannuleerd of vertrekt later dan voorzien. De vlucht kan overboekt zijn of je miste jouw aansluiting. De Europese Unie voorziet de regelgeving.

Jouw passagiersrechten

Contacteer je luchtvaartmaatschappij

Bij vragen kun je terecht bij de bron zelf: jouw luchtvaartmaatschappij of het reisagentschap waar je de reis boekte. Hier vind je de contactgegevens van alle luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Brussels Airport.

Blijf automatisch op de hoogte

Wil je non stop de status van je vlucht volgen? Bekijk de actuele vluchtinformatie dan hier. Wil je graag via jouw smartphone op de hoogte blijven bij wijzigingen van je vlucht? Chat dan met BRUce, jouw persoonlijke reisassistent. Hij stuurt updates over jouw vlucht via WhatsApp of Messenger. Daarnaast vertelt hij je andere leuke weetjes over de luchthaven.

Wat kan je zoal doen op de luchthaven?

Het kan gebeuren dat je plots extra tijd hebt om door te brengen op de luchthaven. Je kan vertoeven in de verschillende restaurants en bars. Of ga even shoppen en ontdek ons ruim aanbod aan winkels. Wil je liever naar de vliegtuigen kijken? Of nog wat werken? Ga dan naar onze relaxzones.

Reis je met kinderen of baby’s? Neem dan een kijkje bij alle kindvriendelijke faciliteiten. Avontuur gegarandeerd!

Rusten tussen de vliegtuigen

Overnachten tussen de vliegtuigen kan helaas niet. Er zijn geen slaapfaciliteiten aan de Gates op Brussels Airport. Voor wat extra rust en comfort kun je terecht in onze Lounge (open tot 21.00 uur, tijdens de zomer tot 22.00 uur). Even uitrusten met zicht op de vliegtuigen? Dat kan in de relaxzones tussen de Gates.

Weet je nu al dat je een lange transfertijd hebt? Boek dan gerust een kamer in het Sheraton hotel tegenover de Vertrekhal.  Transfereer jij tussen twee Non-Schengen landen (beide vluchten zijn aan Gates B) en wil je de luchthaven even verlaten? Zorg dan vooraf voor het juiste transfer visum. Zo ben je goed voorbereid op jouw connectievlucht.