Wegenwerken rond de luchthaven

  • Lopende en geplande wegenwerken
  • Reistips van of naar Brussels Airport

Lopende en geplande wegenwerken

Met haar centrale locatie in het hart van Europa, is Brussels Airport de toegangspoort tot Brussel, België en de rest van de wereld. Het uitgebreide wegennetwerk rond de luchthaven is een waardevolle troef, maar brengt uiteraard de nodige onderhouds- en wegenwerken met zich mee. Hieronder vind je een overzicht van alle lopende en aankomende werkzaamheden in de buurt van Brussels Airport.

Het viaduct in Vilvoorde is een van de drukste verkeersknooppunten in het land, met dagelijks meer dan 150.000 voertuigen die eroverheen rijden. Na 50 jaar heeft het viaduct een totaalrenovatie nodig. 

Impact
Tussen augustus 2023 en eind 2025 zullen de werkzaamheden voornamelijk betrekking hebben op de binnenring. Om de werken uit te voeren, wordt de maximumsnelheid verlaagd tot 50 km/u en worden de rijstroken versmald. Het verkeer vanuit Gent, Brugge en het noorden/noordwesten van Brussel naar de luchthaven kan worden verstoord.

Regio
Noordelijke rand, Vilvoorde

Meer informatie

Nog tot begin 2025 wordt gewerkt aan de Leonardtunnel van de Brusselse Ring.

Regio
Ring 0 Zuid 

Meer weten

Reistips van of naar Brussels Airport

  • Vertrek op tijd. Gebruik onze Time Advisor om te weten hoe laat je op de luchthaven moet zijn.
  • Reis je liever met het openbaar vervoer? Je vindt het treinstation van Brussels Airport (Zaventem) onder de terminal (op niveau -1), terwijl de bussen vertrekken vanaf niveau 0, net onder de aankomsthal.

  • Bekijk hier alle vervoersmogelijkheden van of naar de luchthaven.