SAP Business Network (Ariba)

SAP Business Network-Ariba

Om onze procurement en accounts payable-processen te stroomlijnen, werkt Brussels Airport Company met SAP Ariba®. Dit initiatief helpt onze visie te verwezenlijken om af te stappen van papier en manueel doorgestuurde documenten. 

Richtlijnen en voordelen voor leveranciers

Wat betekent dit voor de leveranciers van Brussels Airport?

  • Brussels Airport nodigt haar leveranciers uit om zich aan te sluiten op het SAP Business Network. Dit zal bijdragen tot het elimineren van papieren facturen of PDF-facturen die via e-mail worden verstuurd.
  • Purchase Orders ontvangen zal enkel nog mogelijk zijn via SAP Business Network (Ariba)
  • Om deze communicatie mogelijk te maken, zullen leveranciers zich moeten registreren (een account aanmaken) op het SAP Business Network.
  • Brussels Airport kan van zijn leveranciers vragen dat zij enkele aanvullende handelingen/invoer op het platform verrichten.

Wat zijn de voordelen?

  • Een volledig digitaal en papierloos inkoopbeheer.
  • Op elk moment en met end-to-end transparantie toegang tot uw meest recente inkooporders.
  • Real time informatie over de ontvangsten van de levering van goederen en diensten door leveranciers.
  • De juiste facturatie in één keer, met verwijzing naar de juiste aankooporder, met als doel nul afwijzingen van facturen.
  • Via SAP Business Network krijgen de leveranciers inzicht in de status van de facturen en betalingen.
  • Mogelijkheid tot integratie van het ERP-systeem van uw leveranciers (EDI, XML, CSV,...)

Belangrijke informatie voor leveranciers

Voor de samenwerking met BAC moet u zich registeren op het netwerk via de gratis standaardaccount. Dit is voldoende voor alle communicatie met BAC.

Indien u van meer diensten op het platform wenst gebruik te maken, kan u uw standaardaccount upgraden naar een bedrijfsaccount. In dat geval moet u een vergoeding betalen en sluit u rechtstreeks een overeenkomst met Ariba. BAC is hierbij geen partij.

Zorg ervoor dat u het juiste Ariba-accounttype selecteert. Indien u een bedrijfsaccount selecteert, ontvangt u een rechtstreekse factuur van Ariba. BAC kan niet aansprakelijk worden gesteld als het verkeerde niveau wordt geselecteerd, noch voor eventuele kosten.

BAC kan u echter wel helpen om terug over te schakelen van bedrijfsaccount naar standaard account.

De overgang naar onze nieuwe SAP-omgeving is voorzien in januari 2023. Vóór deze go live, zullen wij geen transacties hebben via het bedrijfsnetwerk.

Goed om weten

BAC kan uw bedrijf maar pas beoordelen en verwerken als leverancier vanaf het ogenblik dat u geregistreerd bent en de daaropvolgende vragenlijst is ingevuld.

Ontvangen verkoopfacturen worden pas verwerkt nadat het registratieproces voor leveranciers voltooid is.

Ariba schakelt uit na 30 minuten inactiviteit.

Supported browsers zijn Microsoft Edge 32-bit, Chrome 54+ 64-bit, Mozilla Firefox 49+ 64-bit, Safari 9+ 64-bit, Mozilla Firefox 17+, Safari 5 op iPad (iOS 6 of meer), Microsoft Edge Chromium 79+ 32-bit en 64-bit

Hoe werken met Ariba

BAC nodigt je uit!

Via pre-registratie of via de eerste PO.

Algemene info en te volgen stappen worden uitgelegd via onderstaande link .

Benieuwd naar meer? Bekijk filmpjes op youtube 

Heb je nog vragen?