Herfurth Logistics is verhuisd naar een gloednieuw gebouw in het hart van Brussels Airport

Cargo

Nog geen jaar nadat de eerste steen werd gelegd, hebben Herfurth Logistics en zijn divisie Brucargo Air Freight hun intrek genomen in een gloednieuw logistiek gebouw in het hart van de cargozone van Brussels Airport. Een moderne, modulaire en duurzame thuisbasis waarin talrijke technologieën zijn ingezet om het energieverbruik te beperken, een van de prioriteiten van Brussels Airport Company, dat hiermee zijn investeringen in de cargozone voortzet. 

Herfurth Logistics, al vele jaren een partner van Brussels Airport, heeft recent zijn twee oude gebouwen verruild voor een hagelnieuw gebouw, dat zich bevindt in de zogenaamde tweede lijn (wat betreft de toegang tot de landingsbanen) op een terrein van meer dan 8.300 m². Brussels Airport Company heeft geïnvesteerd in de bouw van dit nieuwe pand als onderdeel van haar Real Estate-strategie waarbij de onderneming zelf investeert in de ontwikkeling van vastgoed om zo modulaire gebouwen voor verhuur aan te kunnen bieden. Met een totaal volume van bijna 63.000 m³ biedt het gebouw plaats aan een magazijn van 5000 m² met acht laad- en loskades en 700 m² aan kantoren, verdeeld over drie verdiepingen. Net zoals de andere nieuwe gebouwen op het terrein van Brussels Airport is ook dit gebouw opgetrokken met duurzame bouwmaterialen, met name een volledig betonnen skelet, met geïsoleerde lichtgrijze betonwanden en geïsoleerde zwart-witte stalen sandwichpanelen, en aluminium ramen en deuren. 

Het reduceren van het energieverbruik was een van de prioriteiten bij de bouw ervan. Zo werden 100 zonnepanelen op het dak geplaatst, en zorgen drie regenwaterciternes voor water voor de spoeling van alle toiletten. Verder werd het nieuwe gebouw van Herfurth Logistics ook uitgerust met  led-binnenverlichting met sensoren, mechanische ventilatie, en verwarming en koeling met warmtepomp. Daarnaast zijn er laadpalen voor elektrische auto’s en een overdekte fietsenstalling. 

Meer ruimte, meer activiteit 

Herfurth Logistics en zijn divisie Brucargo Air Freight stellen vandaag een veertigtal personen tewerk in de logistieke zone van Brussels Airport. Herfurth was indertijd een van de eerste concessies die werden toegekend op Brucargo. Door de overname van Brucargo Air Freight in 2016 (gebouw 740), de concessie van gebouw 727 die afliep in 2010 en de vele ontwikkelingen binnen de onderneming voldeden de bestaande locaties niet meer aan de infrastructuurbehoeften van de groep. 

Herfurth Logistics onderscheidt zich van zijn concurrenten doordat het zijn klanten zeer persoonlijk benadert om hun behoeften en de specifieke kenmerken van hun activiteiten zo goed mogelijk te begrijpen. Dankzij deze strategie is Herfurth Logistics niet alleen een klassieke expediteur die actief is in import-export en Cross Docks Operations, maar ook een belangrijke speler op het vlak van logistiek en transport van vliegtuigen en helikopters (Héli-Aviation Logistics). Andere belangrijke activiteiten van de groep zijn de behandeling van bederfbare goederen (met een volledig nieuwe koelkamer van 400 m²), projectladingen (M-Star Projects), onbegeleide bagage en het beheer van douanerechten en accijnzen. Wat bestemmingen betreft, is Herfurth mondiaal actief en kan het beroep doen op een wereldwijd netwerk van agenten. De Democratische Republiek Congo, Rwanda en Burundi zijn enkele van de belangrijkste landen waar Herfurth Brucargo actief is. 

Dankzij de nieuwe infrastructuur zal Herfurth zijn bestaande nicheactiviteiten verder kunnen uitbreiden, maar ook nieuwe activiteiten kunnen opstarten, om op die manier in de volledige logistieke keten aanwezig te zijn en een aanzienlijke toegevoegde waarde te bieden. Het nieuwe complex is onmiskenbaar een grote troef om nieuwe competenties en jonge en minder jonge talenten aan te trekken die graag aan de slag willen in een mooie en duurzame werkomgeving die rekening houdt met de ecologische vereisten van de toekomst.