Brussels Airport is klaar voor de start van het winterseizoen

Brussels Airport - General

Zon, bergen en citytrips in de aanbieding! 

Na een goed gevuld en meer dan geslaagd zomerseizoen komt op Brussels Airport nu het winterseizoen er aan met een aanbod dat minstens zo interessant is. Vanaf eind oktober worden opnieuw ook de typische winterbestemmingen aangeboden aan de vakantiegangers, zakenreizigers en reizigers die hun familie in het buitenland willen bezoeken. De luchthaven is aangekleed in het thema van de Belgische strips, en er zijn weer enkele nieuwe diensten in het aanbod voor de passagiers. 

Waar wil u graag heen deze winter: de Canarische Eilanden, Dubai, Kittilä of Barcelona? Naar het strand of de sneeuw? Of toch liever op citytrip? Dit winterseizoen is de keuze aan bestemmingen vanuit Brussels Airport opnieuw erg groot. Naast de klassiekers Madrid, Barcelona, Rome of Genève zijn zonbestemmingen deze winter opnieuw populair. En de kans is groot dat de Canarische Eilanden opnieuw bovenaan de lijst van favoriete bestemmingen staan. Met een groot aanbod aan verblijven verspreid over de verschillende eilanden, en temperaturen die zelfs in de winter mild zijn, zijn de Canarische Eilanden in de winter even populair als in de zomer. Daarna volgen Kaapverdië, Egypte, Turkije, Marokko, de Caraïben en Mexico. Sinds september zijn Johannesburg en Kaapstad nieuw in het aanbod van bestemmingen dankzij Air Belgium, en deze steden trekken steeds meer passagiers.  

Daarnaast mag men de wintersportbestemmingen niet vergeten, want naast Genève zijn nu ook Innsbruck en Salzburg (een nieuwe bestemming) in Oostenrijk, en Kittilä en Kuusamo in Finland opnieuw in het aanbod.  

Een brede waaier aan bestemmingen dus op Brussels Airport, die naar verwachting heel wat passagiers uit België, maar ook uit Nederland zullen aantrekken, door de beperkingen op de Nederlandse luchthavens. En ook de start van de herfstvakantie in het Franstalig onderwijs komende vrijdag en de start van de herfstvakantie over een week in het Vlaamse onderwijs, zal vele vakantiegangers naar Brussels Airport brengen.       

Animatie voor jong en oud  

Bij de start van het winterseizoen verwelkomt Brussels Airport de passagiers in een typisch Belgisch thema, namelijk de Belgische stripverhalen. Tot half november kunnen kleine en grote kinderen stripverhalen downloaden, zich op de foto laten zetten met hun striphelden, zoals Suske en Wiske of de Smurfen, en ze kunnen foto’s op sociale media posten met de hashtag #Brusselsairport om zo kans te maken op een ticket voor twee personen voor het Stripmuseum in Brussel. Tijdens de herfstvakantie worden kinderen na de veiligheidscontrole ontvangen door de Smurfen en Suske en Wiske. 

Ook op vlak van dienstverlening zit Brussels Airport niet stil. Passagiers kunnen nog steeds hun vragen stellen op de website van de luchthaven via de chatbot Bruce, en hebben de mogelijkheid om via de online tool het ideale tijdstip te bepalen om op tijd op de luchthaven te zijn voor hun vlucht. Het is aangeraden om op drukke dagen en vooral tijdens de schoolvakanties uw parkeerplaats op Brussels Airport op voorhand te reserveren, tenzij u kiest voor de trein of de bus, of de shuttlediensten van Flibco. Tot slot kunnen passagiers die reizen met de Lufthansa Group (Brussels Airlines, Swiss en Austrian Airlines) gebruik maken van de bagage drop-off als ze vooraf online hebben ingecheckt.   

Voor shopliefhebbers of lekkerbekken: Le Pain Quotidien is sinds enkele maanden te vinden in de vertrekhal van Brussels Airport, en andere winkels, zoals de Duty Free Shop van Pier A, zijn gerenoveerd of uitgebreid.