Je huisdier op de luchthaven

Huisdieren die meereizen, zijn van harte welkom op Brussels Airport. Zorg er alleen voor dat ze aangelijnd zijn of in hun bench zitten. Een kleine tip: we hebben geen hondentoiletten op de luchthaven, dus laat je hond even uit voor je de vertrekhal binnenstapt. 

Als je huisdier in het ruim meereist, vraagt de check-in medewerker je om je dier bij een speciale balie te brengen. Je vindt deze achterin de vertrekhal, tussen incheckrijen 2 en 3. Wees gerust, vanaf daar zorgen we dat je dier veilig en comfortabel wordt ondergebracht tot het tijd is om aan boord te gaan. 

Na aankomst in België kun je je huisdier oppikken bij een speciale balie in de bagagehal, vlak bij bagageband 7. Het is slim om eerst je bagage op te halen en daarna pas je huisdier. Houd je huisdier in de bench tot je door de douane bent. Als je uit een land komt met rabiësrisico, moet je je dier verplicht bij de douane laten controleren.  

Na de vlucht heeft je dier vast nood aan een plaspauze; net buiten de douane vind je een plekje om samen naar buiten te gaan. 

Je neemt contact op met het ACIC en kan je ook daar aanmelden. Als je met een douane-agent werkt, kan je deze best rechtstreeks contacteren.