Je dier op de luchthaven

Wanneer je met je huisdier op de luchthaven toekomt, houd dan je viervoeter steeds aangelijnd of in zijn bench. Buiten de vertrekhal kan je hond nog een plasje doen, eenmaal in de vertrekhal niet meer. De plantenbakken durven door de honden al eens gebruikt te worden om tegen te plassen, maar dat is uiteraard niet de bedoeling.

Als je dier meevliegt in het ruim, zal de check-in bediende je vragen om je trouwe vriend aan een aparte balie aan te bieden. Deze balie bevindt zich achter in de vertrekhal, ter hoogte van incheckrijen 2 en 3. Je mag gerust zijn dat je dier van daaruit met de nodige zorg naar een rustig plekje wordt gebracht tot hij aan boord gaat.

Bij aankomst in België kan je je dier opnieuw ophalen aan de aparte balie in de bagagehal, ter hoogte van bagageband 7. Je kan best eerst je gewone bagage ophalen aan de voorziene band en nadien pas je dier. Laat je dier zeker nog tot na de douanecontrole in zijn bench. Kom je met je dier uit een rabiës-risicoland, dan ben je verplicht je dier aan te bieden bij de douane. Je dier zal na de reis mogelijk een plasje willen maken, even voorbij de douanecontrole kan je met je hond naar buiten.