Andere vragen?

Als gevolg van de COVID-19 pandemie gelden voor sommige landen reisbeperkingen die in kleurencodes worden omgezet. 

Voor meer gedetailleerde informatie en updates over geldende reisbeperkingen (o.a. kleurcodes), kan je terecht bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken .

Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle passagiers die aankomen  in België op voorhand een formulier invullen, het “Public Health Passenger Locator Form”.

https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form

Meer informatie over aankomst op de luchthaven, vind je hier.

Heb je iemand gebracht en wil je die uitwuiven? Je kan kort afscheid nemen op de drop-off parking of buiten aan het luchthavengebouw.  In de huidige omstandigheden worden in de terminal enkel personen toegelaten die zelf reizen of gereisd hebben en luchthavenpersoneel. Daarnaast zijn begeleiders van mindervaliden of minderjarigen eveneens toegelaten.

Kom je iemand ophalen? Wacht hem/haar op in de wagen op de parkeerplaats, of als deze persoon hulp nodig heeft, buiten aan de uitgang van de aankomsthal. Iemand opwachten in de aankomsthal is niet toegelaten. Respecteer de afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.

In België werd een avondklok ingevoerd die regionaal kan verschillen.

In Vlaanderen en Wallonië is het verboden om je op de openbare weg en in de openbare ruimte te bevinden tussen 24.00 uur en 05.00 uur ’s morgens. In die tijdspanne zijn enkel essentiële verplaatsingen toegestaan.

In Brussel is het verboden om je op de openbare weg of in de publieke ruimte te bevinden van 22:00 uur tot 06:00 uur behalve voor een essentiële verplaatsing.

Breng dus een bewijs van je vlucht mee (bv. je ticket) wanneer je je naar de luchthaven begeeft. Tracht zoveel mogelijk met eigen vervoer of met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen.

De luchthaven is vlot toegankelijk met alle transportmiddelen. 

Het openbaar vervoer van en naar de luchthaven rijdt volgens de normale dienstregeling. Vanaf 12 jaar is het dragen van een mondmasker verplicht op trein/tram/bus zoals dit ook het geval is in de luchthaventerminal.

Voor meer info over de mobiliteit rond de luchthaven verwijzen we je graag door naar deze pagina.

Op Brussels Airport kan je je laten testen op COVID-19 door middel van een PCR-test. Het COVID-19 Test Centre wordt uitgebaat door Ecolog en bevindt zich net buiten de luchthaventerminal op niveau vertrek voor vertrekkende passagiers en op niveau aankomst (busniveau) voor passagiers die in België aankomen. 

 

Meer informatie over de COVID-19 Test Centres vind je terug op deze pagina.

 

Absoluut! Je kan hiervoor uiteraard beroep doen op je eigen gezond verstand maar als reminder is de luchthaven ook uitgerust met vloermarkeringen. Op die manier vergeet je zeker geen 1,5 meter afstand te houden.

Er hangen ook overal affiches, er zijn aanduidingen op de informatieschermen en er worden boodschappen omgeroepen.

Tijdens jouw reis door de luchthaven zal je op verschillende locaties desinfecterende handgel tegenkomen, zowel in de vertrekhal, de pieren, de bagagezaal, ….  In totaal zijn er meer dan 200 vaste dispensers beschikbaar. Daarnaast zijn er ook enkele mobiele units met handgel voorzien alsook mobiele wasbakken om je handen te wassen. 

Mondmaskers kan je verkrijgen in automaten aan de verschillende ingangen van de luchthaven. Voor kinderen is er zelfs een mondmasker met Smurfen, een exclusief ontwerp voor Brussels Airport.

Bekijk hier al onze veiligheidsmaatregels.

De symptomen die overeenstemmen met Covid-19 zijn koorts, hoesten, ademhalingsmoeilijkheden, smaak- en geurverlies, vermoeidheid, … Als je deze symptomen vertoont, raden we je aan om jouw reis uit te stellen. Je wordt verzocht niet naar de luchthaven te komen maar contact op te nemen met je huisarts.
 

We raden nog steeds aan om 2 uur op voorhand naar de luchthaven te komen voor een Schengen vlucht en 2.5 uur voor een Non-Schengen vlucht. 

Wil je hier eerst nog een COVID-test laten afnemen? Bekijk dan best de wachttijd voor de resultaten van je test. Die hangt namelijk af van het tijdsslot waarin de test wordt afgenomen.

COVID-19 Test Centre

Momenteel zijn nog niet alle winkels en restaurants op de luchthaven opnieuw open.

Hier vind je een overzicht van de winkels die wel reeds open zijn.

Hier vind je een meer info over de bars en restaurants.

De richtlijnen voor de HORECA in België zijn ook van toepassing in de bars en restaurants op de luchthaven.

Alle lounges zijn momenteel gesloten.

Zodra de omstandigheden wijzigen, wordt bekeken of ook deze lounges opnieuw geopend kunnen worden.

Vooreerst zijn er aangepaste procedures bij het opstappen op het vliegtuig alsook bij het uitstappen. Dit garandeert de nodige sociale afstand in het vliegtuig.  

Er zal ook gevraagd worden om tijdens de vlucht zo minimaal mogelijk rond te lopen. Een mondmasker dragen op de vlucht is verplicht.

Daarnaast zijn vliegtuigcabines uitgerust met HEPA-filters (High Efficiency Particulate Air) die het zuiveren van de lucht garanderen. Dit recirculatiesysteem voor de lucht in de cabine is vergelijkbaar met wat men in een operatiezaal van een ziekenhuis zou aantreffen.   Deze filters vangen virussen en bacteriën op en zorgen dus voor een veilige vlucht.

Om ervoor te zorgen dat jij weet wat je te wachten staat op de luchthaven, hebben we alle info voor jou gebundeld op deze speciale pagina rond het vlot overstappen op Brussels Airport. Zo krijg je alle informatie die je nodig hebt om zorgeloos te kunnen reizen in deze coronatijden.

Meer info: https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/your-travel-planner/connections

Wil je weten welke gezondheidsmaatregelen genomen werden op je luchthaven van bestemming? Alle info vind je hier .  

Jammer om te horen dat jouw vlucht geannuleerd is. Helaas kunnen we daar als luchthaven niet veel aan doen. We raden je dan ook aan om rechtstreeks contact op te nemen met je luchtvaartmaatschappij of met je reisagentschap.

Raadpleeg de FAQ van de website van FOD Volksgezondheid voor meer informatie.

Heb je een vraag over jouw vlucht of de maatregelen op het vliegtuig? Contacteer jouw luchtvaartmaatschappij.

Heb je nog een vraag over Corona-maatregelen in België? Bel +32 800 146 89.

Het callcenter van Buitenlandse Zaken is te bereiken op +32 250 140 00 van 9u00 tot 20u00. Het is belangrijk te onderstrepen dat dit nummer bedoeld is voor noodsituaties in het buitenland.

Heb je nog een vraag over economie? Bel +32 800 120 33.

Heb je nog een vraag voor Brussels Airport? Bel 0900 700 00 (BE) of WhatsApp +32 2 753 77 53 (internationaal nummer).