Andere vragen over COVID-19?

Als Brussels Airport stellen we alles in het werk om jou te verwelkomen in een gezonde en veilige luchthavenomgeving zodat je zorgeloos kan reizen.Daarom werd Brussels Airport door ACI World (Airport Council International) bekroond met een Airport Health Accreditation. Klik hier voor meer informatie over onze COVID-19 maatregelen.

Heb je iemand gebracht en wil je die uitwuiven? Je kan kort afscheid nemen op de drop-off parking of buiten aan het luchthavengebouw.  In de huidige omstandigheden worden in de terminal enkel personen toegelaten die zelf reizen of gereisd hebben en luchthavenpersoneel. Daarnaast zijn begeleiders van mindervaliden of minderjarigen eveneens toegelaten.

Kom je iemand ophalen?

Wacht hem/haar gerust op in de aankomsthal (niet in de vertrekhal!). Maar vergeet niet, een warm welkom is er eentje die de gouden Covid-19 regels respecteert: hou1,5 meter afstand van anderen , draag een mondmasker als 12 jaar of ouder bent en was of ontsmet je handen regelmatig.

De luchthaven is vlot toegankelijk met alle transportmiddelen. 

Het openbaar vervoer van en naar de luchthaven rijdt volgens de normale dienstregeling. Vanaf 12 jaar is het dragen van een mondmasker verplicht op trein/tram/bus zoals dit ook het geval is in de luchthaventerminal.

Voor meer info over de mobiliteit rond de luchthaven verwijzen we je graag door naar deze pagina.

Wil jij weten wanneer je best naar de luchthaven komt? Wij geven graag mee wat voor jou het ideale moment is om op de luchthaven toe te komen. Geef jouw datum en bestemming in, en wij vertellen je wanneer jij best bij ons binnen wandelt. Om zo nauwkeurig mogelijk te zijn, doen we dit voor de vluchten van de 5 komende dagen. Dus je kijkt best enkele dagen op voorhand. 

Welkom! Kom op tijd

Bereid je ook voor op je check-in. Je COVID-19 documenten worden hier al nagekeken. 

Op Brussels Airport kan je je laten testen op COVID-19 door middel van een PCR-test. Het COVID-19 Test Centre wordt uitgebaat door Ecolog en bevindt zich net buiten de luchthaventerminal op niveau vertrek voor vertrekkende passagiers en op niveau aankomst (busniveau) voor passagiers die in België aankomen. 

Wil je nog vlak voor vertrek een COVID-test laten afnemen? Bekijk dan best de wachttijd voor de resultaten van je test. Die hangt namelijk af van het tijdsslot waarin de test wordt afgenomen.

COVID-19 Test Centre

 

 

Absoluut! Je kan hiervoor uiteraard beroep doen op je eigen gezond verstand maar als reminder is de luchthaven ook uitgerust met vloermarkeringen. Op die manier vergeet je zeker geen 1,5 meter afstand te houden.

Er hangen ook overal affiches, er zijn aanduidingen op de informatieschermen en er worden boodschappen omgeroepen.

Tijdens jouw reis door de luchthaven zal je op verschillende locaties desinfecterende handgel tegenkomen, zowel in de vertrekhal, de pieren, de bagagezaal, ….  In totaal zijn er meer dan 200 vaste dispensers beschikbaar. Daarnaast zijn er ook enkele mobiele units met handgel voorzien alsook mobiele wasbakken om je handen te wassen. 

Mondmaskers kan je verkrijgen in automaten aan de verschillende ingangen van de luchthaven. Voor kinderen is er zelfs een mondmasker met Smurfen, een exclusief ontwerp voor Brussels Airport.

Bekijk hier al onze veiligheidsmaatregels.

De symptomen die overeenstemmen met Covid-19 zijn koorts, hoesten, ademhalingsmoeilijkheden, smaak- en geurverlies, vermoeidheid, … Als je deze symptomen vertoont, raden we je aan om jouw reis uit te stellen. Je wordt verzocht niet naar de luchthaven te komen maar contact op te nemen met je huisarts.
 

Een aantrekkelijk take away aanbod bij een selectie van restaurants is gegarandeerd, zowel vóór als na de screening. Alle voorzorgsmaatregelen ( social distancing, mondmaskers, hygiëne regels,…) worden strikt opgevolgd om een smakelijk vertrek te garanderen. Neem hier alvast een kijkje voor wat inspiratie. 

Onze winkels zijn open: kijk hier voor een overzicht van de winkels in de luchthaven of shop vooraf online en haal het bij vertrek op. 

Ja, de Diamond lounges in Pier A en Pier B zijn open vanaf 3 juni 2021. Je kan je lounge pass op voorhand reserveren om zeker te zijn van een rustige start van je reis. Raadpleeg hier de informatie over de lounges op Brussels Airport.

Vooreerst zijn er aangepaste procedures bij het opstappen op het vliegtuig alsook bij het uitstappen. Dit garandeert de nodige sociale afstand in het vliegtuig.  

Er zal ook gevraagd worden om tijdens de vlucht zo minimaal mogelijk rond te lopen. Een mondmasker dragen op de vlucht is verplicht.

Daarnaast zijn vliegtuigcabines uitgerust met HEPA-filters (High Efficiency Particulate Air) die het zuiveren van de lucht garanderen. Dit recirculatiesysteem voor de lucht in de cabine is vergelijkbaar met wat men in een operatiezaal van een ziekenhuis zou aantreffen.   Deze filters vangen virussen en bacteriën op en zorgen dus voor een veilige vlucht.

Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle passagiers die aankomen  in België op voorhand een formulier invullen, het “Public Health Passenger Locator Form”.

https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form

Meer informatie over aankomst op de luchthaven, vind je hier.

Wil je weten welke gezondheidsmaatregelen genomen werden op je luchthaven van bestemming? Alle info vind je hier .  

Om ervoor te zorgen dat jij weet wat je te wachten staat op de luchthaven, hebben we alle info voor jou gebundeld op deze speciale pagina rond het vlot overstappen op Brussels Airport. Zo krijg je alle informatie die je nodig hebt om zorgeloos te kunnen reizen in deze coronatijden.

Meer info: https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/your-travel-planner/connections

Jammer om te horen dat jouw vlucht geannuleerd is. Helaas kunnen we daar als luchthaven niet veel aan doen. We raden je dan ook aan om rechtstreeks contact op te nemen met je luchtvaartmaatschappij of met je reisagentschap.

Raadpleeg de FAQ van de website van FOD Volksgezondheid voor meer informatie.

Heb je een vraag over jouw vlucht of de maatregelen op het vliegtuig? Contacteer jouw luchtvaartmaatschappij.

Heb je nog een vraag over Corona-maatregelen in België? Bel +32 800 146 89.

Het callcenter van Buitenlandse Zaken is te bereiken op +32 250 140 00 van 9u00 tot 20u00. Het is belangrijk te onderstrepen dat dit nummer bedoeld is voor noodsituaties in het buitenland.

Heb je nog een vraag over economie? Bel +32 800 120 33.

Heb je nog een vraag voor Brussels Airport? Bel 0900 700 00 (BE) of WhatsApp +32 2 753 77 53 (internationaal nummer).