Afwijkende bagage

  • Verschillende types afwijkende bagage
  • Check-in en ophalen van afwijkende bagage

Wat is afwijkende bagage?

Wil je graag bagage meenemen die groter is dan normaal of een speciale vorm heeft, zoals een fiets, een golftas of een groot muziekinstrument? We raden je aan om dan tijdig contact op te nemen met je luchtvaartmaatschappij of je reisbureau. Zij kunnen je vertellen wat de voorwaarden zijn en hoeveel dit extra zou kosten.

Dit type bagage dient altijd correct verpakt te worden om schade te voorkomen. Voor extra bagagebescherming kan je op onze luchthaven terecht bij Securebag in de vertrekhal.

Rolstoelen en kinderwagens mogen doorgaans mee tot aan de ingang van het vliegtuig. Bij de veiligheidscontrole worden deze apart gecontroleerd.

Balie voor afwijkende bagage

De incheck-bediende zal je vragen om de afwijkende bagage af te geven aan een aparte balie. Deze bevindt zich aan achteraan in de vertrekhal ter hoogte van incheckrijen 2 en 3.

Bij aankomst in België kan je je afwijkende bagage ophalen aan de aparte balie in de bagagehal, ter hoogte van bagageband 7. Je kan best eerst je gewone bagage ophalen aan de voorziene band en nadien pas je afwijkende bagage.