Iemand ophalen

  • Parkeer je wagen en verwelkom je passagiers in de aankomsthal

Word je opgehaald?

Komt iemand je ophalen? Wacht hem/haar gerust op in de aankomsthal. Als je iemand komt ophalen, heb je geen Covid Safe Pass nodig om binnen te kunnen in de aankomsthal.

Maar vergeet niet, een warm welkom is er eentje met de gouden covid-19 regels:

  • gelieve de afstand van 1,5 meter tussen elke persoon te respecteren
  • draag een mondmasker vanaf 10 jaar en
  • was en ontsmet je handen regelmatig.

Plan van de aankomsthal

Parkeren kan zeer dichtbij in de verschillende parkings P1 of P2. Je betaalt €3 voor het eerste half uur en €5 voor 31'-60'.

Taxi’s zijn zoals steeds beschikbaar bij het buitenkomen van de aankomsthal.

Indien je met professioneel vervoer (bijvoorbeeld ‘luchthavenvervoer’) naar huis of je bestemming gaat, wachten zij eveneens op jou in de aankomsthal. 

 

Spreek af op het juiste niveau

Hoewel de parkings P1 en P2 tegenover de vertrekhal liggen, komen de nummers van de verdiepingen niet overeen door de hoogteverschillen. Niveau 2 van de terminal is dus niet hetzelfde als verdieping 2 van de parkings. Bovendien verschilt dit parking per parking. Bekijk dat hier. Daarom deze gouden tip. Spreek met je passagier altijd heel goed af in welke parking én op welke verdieping van de parking je elkaar terugvindt. Zo loop je elkaar niet mis.

 

Verkeershinder mogelijk

Werken Zaventem  – verkeershinder mogelijk

Op de Ring rond Brussel wordt gewerkt aan het op- en afrittencomplex van Zaventem-Henneaulaan. De doorstroming blijft gegarandeerd, maar houd rekening met mogelijke verkeershinder.

Plan je route op voorhand en voorzie voldoende tijd voor vertragingen, of kies voor een alternatief voor de auto: de luchthaven is vlot bereikbaar met de trein, de bus en de fiets.

Meer info over de werken vind je hier.