Iemand ophalen

  • Welkom heten gebeurt buiten het luchthavengebouw
  • Parkeer je wagen dichtbij in parking P2
  • Opgehaald worden door professioneel vervoer kan in de “blauwe zones” (dichtbij P15)

Word je opgehaald?

In de huidige omstandigheden worden in de terminal enkel personen toegelaten die zelf reizen of gereisd hebben en luchthavenpersoneel. Daarnaast zijn begeleiders van mindervaliden of minderjarigen eveneens toegelaten. 

Dit alles betekent evenwel dat het niet mogelijk is dat iemand je komt opwachten in de aankomsthal. Vraag aan je vrienden en/of familie om je buiten op te wachten in de daarvoor bestemde en aangeduide zones op aankomstniveau. Als passagier vind je deze zones door de signalisatie te volgen naar “pick-up zone friends & relatives”. 

Parkeren kan zeer dichtbij in de verschillende parkings P1 of P2. Je betaalt €2 per half uur voor een parkeerduur tot 1 uur. En met de Brussels Airport Pcard+ parkeer je de eerste 30 minuten zelfs gratis. 

Taxi’s zijn zoals steeds beschikbaar bij het buitenkomen van de aankomsthal.

Indien je met professioneel vervoer (bijvoorbeeld ‘luchthavenvervoer’) naar huis of je bestemming gaat, wachten zij eveneens buiten op jou. Zij halen je op aan de blauw gekleurde zone op het niveau van de bussen (0). Makkelijkst is dan ook om de signalisatie van het bus icoon te volgen. Deze parking is onder de chauffeurs beter bekend als “P15”.