Wallonië

  • Bezoek de tuinen en kastelen van Wallonië.
  • De Ardennen zijn ideaal voor wandelen en buitensporten.

Het zuidelijke, Franstalige deel van België kenmerkt zich onder meer door zijn bosrijke natuur, kronkelende rivieren, kastelen en forten, industriële steden en pittoreske dorpen.

In de Waalse hoofdstad Namen kan je de Citadel bezichtigen of kuieren langs de steegjes en terrasjes aan de oevers van de Samber. Zeker ook een bezoek waard: de Saint-Aubain-kathedraal, het Théatre Royale en het belfort. Bovendien vind je tal van kastelen in de buurt: het feeërieke Vêves, het stijlvolle Annevoie of het excentrieke Lavaux-Ste-Anne.

Luik is de culturele hoofdstad van Wallonië. Breng er zeker een bezoek aan het Saint Curtius-museum en het Paleis van de Prins-bisschoppen. Geniet van een panoramisch uitzicht via de trappen van Montagne de Bueren, kuier op de gezellige zondagsmarkt La Batte, of ga voor een boottochtje op de Maas. Bewonder zeker ook het prachtige station Liège-Guillemins.

Vanaf de citadel van Dinant heb je een weergaloos zicht op de stad en de omgeving. Het ritje met de kabelbaan wordt vast het hoogtepunt van je bezoek. Kuier daarna wat rond in deze stad waar cultuur en gastronomie samenspannen om al je zintuigen te bespelen. Jazzliefhebbers kunnen dan weer in de voetsporen lopen van de uitvinder van de saxofoon. 

Charleroi heeft haar rijke industrieverleden opgewaardeerd in een museum op de mijnsite van Bois du Cazier. Daarnaast moet je zeker ook het Glasmuseum, het Museum van Fotografie (het grootste in Europa!) en het indrukwekkende stadhuis bezichtigen.

De parel van Doornik is de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, deze wordt beschouwd als een van de mooiste religieuze gebouwen ter wereld, goed voor een plek op de Unesco Werelderfgoedlijst. Houd ook even halt bij het oudste belfort van België en de Gatenbrug.

De Ardennen zijn een bosrijke, heuvelachtige streek in het zuidoosten van het land. Ze vormen één stuk bijna ongerepte natuur met fabuleuze loof- en sparrenbossen, valeitjes, rivieren, grotten en watervallen. Ideaal voor verkwikkende wandelingen en buitensporten. Daarnaast kan je er ook kennis maken met de vele dorpjes met hun folklore, tradities en streekgerechten.

Meer informatie: walloniebelgietoerisme.be/nl