Strategie

Wider horizons,
sustainable ambitions.

Klimaatverandering verandert niet enkel het klimaat, maar ook de manier waarop we leven, werken en reizen. De luchtvaartsector ondervindt hierdoor heel wat turbulentie.   

Bij Brussels Airport Company zijn we vastbesloten om deze evoluties proactief aan te grijpen en ze om te buigen naar een positief verhaal, in plaats van ze te ondergaan.   

Niet alleen omdat we dit moeten doen, maar omdat dit de enige juiste weg is voor de planeet en toekomstige generaties.   

 

"We zijn de uitverkoren partner voor slimme verbinding en denken en handelen op een duurzame en klantgerichte manier. "

We hebben een nieuwe visie ontwikkeld voor Brussels Airport Company, vertrekkend vanuit nog betere prestaties als hub, diversificatie van onze activiteiten en duurzaamheid.  

We willen de activiteiten van ons bedrijf diversifiëren door onze sterktes maximaal in te zetten voor slimme connectiviteitsoplossingen. Altijd met de klant als uitgangspunt en op de meest duurzame manier. 

Nog beter presteren als hub

Onze rol als hub tussen passagiers en cargo in Europa en daarbuiten blijft de essentie van onze activiteiten. Dat is wat we 60 jaar geleden voor ogen hadden bij de opstart van de luchthaven en waar we elke dag aan werken: we bieden onze passagiers en klanten een breed scala aan verbindingen, de best mogelijke service en een uitstekende ervaring. We moeten evolueren in lijn met wat belangrijk is voor onze klanten. 

Daarom blijven we werken aan de connectiviteit tussen vliegtuigen onderling, maar ook tussen andere vervoersmiddelen. We optimaliseren ook continu onze operaties, met een focus op efficiëntie en betrouwbaarheid voor onze passagiers en klanten. 

Onze activiteiten diversifiëren 

Vandaag is Brussels Airport méér dan een luchthaven. Het is dan ook van cruciaal belang dat wij onze activiteiten blijven diversifiëren om beter bestand te zijn tegen de sterke tegenwind die ons te wachten staat. Wij richten ons op innovatie en vormen nieuwe allianties met partners die onze visie delen, gebaseerd op sterktes die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om bijkomende capaciteit creëren op vlak van cargo en logistiek real estate, de verdere ontwikkeling van ons Airport Business district, de Skyhall feestzaal en we staan open voor nieuwe opportuniteiten. We hebben daar al een eerste stap gezet door te investeren in drone technologie via Skeydrone.

Duurzamer werken 

Brussels Airport Company wil ten laatste in 2030 koolstofvrij zijn. Nieuwe ontwikkelingen zoals duurzame vliegtuigbrandstof en artificiële intelligentie, evenals het energie-efficiënter maken van onze infrastructuur, zullen ons helpen om samen met onze partners te bouwen aan een duurzamere en nog efficiënter georganiseerde luchthaven.  

Daarom zijn we zeer trots op ons pan-Europese Stargate project. Met Stargate hebben we ambitieuze plannen om in de komende vijf jaar onze overgang naar een groenere luchtvaart en luchthaven te versnellen. 

Duurzaamheid is geïntegreerd in alles wat we doen. Bij onze bouwprojecten kiezen we voor de duurzaamste materialen en technieken. Wij steunen initiatieven om het openbaar vervoer verder uit te breiden en te verbeteren en verhogen de differentiatie van de tarieven om geluidsarme vliegtuigen te promoten. Wij zullen ons ook blijven richten op de circulaire economie, het hergebruik van materialen, inclusie, mensgerichtheid en het bevorderen van diversiteit in het personeelsbestand.