Vlaanderen

  • Maak kennis met het rijke verleden van onze Vlaamse steden.
  • Gent en Antwerpen zijn een paradijs voor foodies en shoppers.

Het noordelijke, Nederlandstalige deel van België was in de Middeleeuwen een zeer welvarende handelsregio. Tot op vandaag vind je heel wat restanten van dat rijke verleden terug. Denk maar aan de wereldvermaarde schilderkunst van de Vlaamse Primitieven.

Brugge wordt ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd vanwege zijn netwerk van binnenwateren en idyllische brugjes. Het historisch stadscentrum is opgenomen in Unesco’s Werelderfgoedlijst en is een prachtig geconserveerd toonbeeld van middeleeuwse grandeur. Je waant je er terug in de tijd.

De voormalige textielstad Gent is tegenwoordig een hippe universiteitsstad: het ademt een jonge, culturele sfeer uit en herbergt trendy winkeltjes. Je kan hier knappe gotische kerken bezoeken, en ook het Gravensteen – een middeleeuwse burcht – is een ware publiekslokker.

De havenstad Antwerpen ligt aan de Schelde en geniet internationale faam voor zijn mode en diamanten. Daarnaast kan je er terecht voor de iconische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Rubenshuis, de stadsresidentie van de grootmeester. Het Centraal Station is een van de mooiste treinstations ter wereld en ligt vlak naast de 19e-eeuwse zoo.

De streek rond Ieper was in de Eerste Wereldoorlog het toneel van een een bloederige loopgravenoorlog. Het Flanders Field-museum brengt een passend eerbetoon aan dit oorlogsverleden. Bezoek er de loopgraven en de militaire begraafplaats, en luister naar de dagelijkse hulde van de Last Post.

Maak gebruik van de langste kusttramlijn ter wereld om de Belgische kust te ontdekken met haar vele aantrekkelijke badplaatsen zoals Oostende of Knokke-Heist. Die laatste ligt nabij het Zwin-natuurpark, een uniek overstromingsgebied met een bijzondere fauna en flora.

Meer informatie: visitflanders.com/nl.