Onze luchthaven

  • Brussels Airport is een luchthaven op mensenmaat
  • Gastvrijheid en ‘Belgitude’ maken ons uniek

Brussels Airport wil een luchthaven op mensenmaat zijn. Een luchthaven waar de klant centraal staat. Een gastvrije luchthaven ook waar iedereen zich onmiddellijk thuis voelt.

Brussels Airport is België in het klein, met die typische Belgische touch. Deze ‘Belgitude’ uit zich ook in het aanbod in onze winkels, bars en restaurants. We besteden dan ook extra aandacht aan Belgische producten en specialiteiten.

België heeft ook een rijk kunstverleden en is toonaangevend in de wereld van het stripverhaal. Troeven die we met plezier uitspelen op de luchthaven. Denk maar aan de Kuifjeraket in Connector of het Smurfenvliegtuig in de shoppingzone van Gates B.

Natuurlijk willen we ook groeien, maar dan wel op een duurzame manier, met respect voor mens en milieu. En dat is waar de meer dan duizend werknemers van Brussels Airport Company elke dag weer hun schouders onder zetten.

Brussels Airport Company NV is de uitbater van Brussels Airport.

Brussels Airport Company (BAC) heeft twee directe aandeelhouders: het consortium BAISA en de federale overheid via de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). BAISA bezit 75% van de aandelen, FPIM 25%.

In het consortium BAISA zitten het Canadese pensioenfonds Ontario Teachers Pension Plan (OTTP), het Nederlandse pensioenfonds APG, de Australische investeerder QIC, de Zwitserse verzekeraar Swiss Life, de financiële partner van de publieke sector van de staat New South Wales in Australië TCorp en het beleggingsfonds van het Japanse overheidspensioenstelsel GPIF.

De Raad van Bestuur bestaat uit 11 leden. Naast de Voorzitter en de CEO telt de Raad 6 leden die werden aangeduid door het consortium van privé-investeerders en 3 leden aangeduid door de Belgische staat.

Onze Head of Corporate Finance and Treasury, Dennis Lagast, beantwoordt met plezier al jouw vragen over investeerdersrelaties. 

Mail je vraag