Nieuwe logistieke hub van 8.000 m² voor Hongyuan Group op Brussels Airport

Cargo

Strategisch partnerschap met Brussels Airport als hun Europese hoofdkwartier

Op Brucargo, de logistieke zone van Brussels Airport, is het nieuwe logistieke magazijn voor de Hongyuan Group ingehuldigd. De Hongyuan Group, een Chinese geïntegreerde dienstverlener voor internationale handel, koos Brussels Airport als de strategische locatie voor haar nieuwe Europese hoofdkantoor. Met deze lease op lange termijn wordt het netwerk van Hongyuan uitgebreid, en ook de connectiviteit van Brussels Airport met Azië versterkt. De samenwerking als strategische partners is bezegeld met de ondertekening van een ‘Memorandum of Understanding’.

De Hongyuan Group, een logistieke dienstverlener die gevestigd is in Beijing, is sinds oktober 2020 actief op Brussels Airport en chartert vluchten bij meerdere luchtvaartmaatschappijen. Hongyuan en Brussels Airport hebben nu een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) ondertekend als strategische partners om Brussels Airport verder te ontwikkelen als Hongyuan's belangrijkste toegangspoort tussen China en Europa enerzijds en tussen Europa, Amerika en Afrika anderzijds, voor algemene cargo, en om e-commerce stromen te ontwikkelen.   

De vrachtvluchtactiviteiten van Hongyuan in Europa zijn snel gegroeid, en dankzij de geslaagde ontwikkeling van de 'Air Silk Road’ tussen China en België werd het voor de groep noodzakelijk om haar infrastructuur uit te breiden en een nieuwe strategische locatie te vinden. Daarbij viel de keuze op Brussels Airport. Hongyuan is de eerste Chinese logistieke speler die een Europese logistieke hub op Brussels Airport opzet om haar logistieke diensten naar een hoger niveau te tillen. Hongyuan en Brussels Airport hebben een langetermijnovereenkomst afgesloten voor een magazijn dat als Hongyuan’s Europese hoofdkwartier zal dienen en het mogelijk maakt om hun activiteiten in Europa uit te breiden.

"Na de geslaagde opstart van haar operaties op Brussels Airport vorig jaar zijn we blij om de Hongyuan Group te mogen verwelkomen in hun nieuwe magazijn op onze luchthaven en om ons partnerschap te verankeren met deze ‘Memorandum of Understanding’. Het feit dat we nu deel uitmaken van het Hongyuan-netwerk, versterkt onze rol als toegangspoort naar Europa voor hun Chinese en Europese klanten. We kijken uit naar een vruchtbare en langdurige samenwerking.", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

"We hebben Brussels Airport gekozen als ons nieuwe Europese hoofdkwartier omdat het echt de strategische toegangspoort tot Europa is. We kunnen onze operaties nu uitbreiden, samen met onze partners op Brussels Airport. We hebben de ambitie om een toonaangevende speler te worden in de logistieke wereld rond Brussels Airport. In de toekomst willen we geleidelijk aan bijkomende internationale vrachtroutes toevoegen, zoals Europa, Amerika en Zuidoost-Azië, en onze exportactiviteiten richting China opvoeren.", aldus Cling Guo, directeur van Hongyuan Group Europe.   

Het magazijn van 8.000 m², dat eigendom is van Brussels Airport, heeft eerstelijnstoegang tot het tarmac en is volledig vernieuwd om algemene vrachtstromen te verwerken en hoogwaardige service voor de klanten van Hongyuan in China en Europa te kunnen aanbieden. Er is ook een geïntegreerd IT-platform om traceren mogelijk te maken. Hongyuan kan haar activiteiten nu versterken en zal in 2022 ook een eigen luchtvaartmaatschappij hebben. Deze schaalvergroting van haar operaties op Brussels Airport zal ook bijkomende werkgelegenheid creëren. Op dit moment heeft Hongyuan al 40 mensen in dienst op Brussels Airport, en in de nabije toekomst zullen daar tot 60 extra arbeidsplaatsen bijkomen (direct en indirect).