Herfurth legt eerste steen van nieuw gebouw op Brussels Airport

Cargo

Er is heel wat beweging in de logistieke zone van Brussels Airport. Nieuwbouw, renovaties, saneringen: de projecten volgen elkaar razendsnel op! Recent is ook de eerste steen gelegd van het nieuwe gebouw voor Brucargo Air Freight, dat deel uitmaakt van Herfurth Logistics. De nieuwe thuisbasis voor deze belangrijke partner wordt niet alleen modern en modulair, maar ook heel duurzaam.    

Na een reeks voorbereidende werkzaamheden, die gestart zijn in de maand augustus, is op woensdag 10 november een groot project van start gegaan op Brucargo, de logistieke zone van Brussels Airport. Het toekomstige gebouw bevindt zich in de zogenaamde tweede lijn (wat betreft de toegang tot de landingsbanen) en zal over enkele maanden Herfurth Logistics huisvesten, dat ondertussen al heel wat jaren op Brussels Airport aanwezig is. Op het meer dan 8700 m² grote terrein komen niet alleen een magazijn van bijna 5000 m², maar ook meer dan 700 m² aan kantoren. Het complex zal bovendien zes laad- en loskades tellen en wordt uitgerust met de nieuwste technologieën om de duurzaamheid te verzekeren. Laadpalen voor elektrische wagens, energiezuinige buitenverlichting, regenwaterputten, mechanische ventilatie, een overdekte fietsenstalling: het zijn maar enkele van de vele troeven van dit nieuwe project, dat als alles goed gaat, in juli 2022 wordt opgeleverd.  

Behoefte aan meer ruimte 

Herfurth Logistics en zijn divisie Brucargo Air Freight stellen vandaag een veertigtal personen tewerk op de logistieke site van Brussels Airport. Herfurth was indertijd een van de eerste concessies die werden toegekend op Brucargo. Door de overname van Brucargo Air Freight in 2016 (gebouw 740), de concessie van gebouw 727 die afliep in 2010 en de algemene ontwikkeling van de onderneming voldeden de bestaande locaties niet meer aan de infrastructuurbehoeften van de groep.  

Herfurth Logistics onderscheidt zich van zijn concurrenten doordat het zijn klanten zeer persoonlijk benadert om hun behoeften en de specifieke kenmerken van hun activiteiten zo goed mogelijk te begrijpen.  Dankzij deze strategie is Herfurth Logistics niet alleen een klassieke expediteur die actief is in import-export en Cross Docks Operations, maar ook een belangrijke speler op het vlak van logistiek en transport van vliegtuigen en helikopters (Héli-Aviation Logistics). Andere belangrijke activiteiten van de groep zijn de behandeling van bederfbare goederen (met koelkamers), projectladingen (M-Star Projects), onbegeleide bagage en het beheer van douanerechten en accijnzen. Herfurth focust op diverse bestemmingen op Brucargo, en dan vooral op de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Burundi. 

Dankzij de nieuwe infrastructuur zal Herfurth zijn bestaande nicheactiviteiten verder kunnen uitbreiden, maar ook nieuwe activiteiten kunnen opstarten, om op die manier in de volledige logistieke keten aanwezig te zijn en een belangrijke toegevoegde waarde te bieden. Het nieuwe complex wordt bovendien een onmiskenbare troef om nieuwe competenties en talentrijke medewerkers van elke leeftijd aan te trekken die graag in goede omstandigheden aan de slag willen in een duurzame omgeving die rekening houdt met de ecologische vereisten van de toekomst.