Kom tijdig naar Brussels Airport dankzij nieuwe tool op website

Brussels Airport - General

Naar 40 000 passagiers per dag voor start zomervakantie 

Op 1 juli begint de zomervakantie officieel, en dat is te merken aan de passagiersaantallen die richting de 40 000 passagiers per dag zullen stijgen. Om passagiers te helpen om hun reis te plannen en zonder stress aan hun vakantie te beginnen, heeft Brussels Airport de “Welkom Terug”-toepassing ontwikkeld. Op basis van zijn vluchtgegevens kan men op de website van Brussels Airport nakijken hoe laat men best naar de luchthaven komt voor zijn vlucht. 

Nadat afgelopen weekend, voor het eerst sinds de start van de pandemie, nog eens de kaap van 30 000 passagiers per dag is gehaald, stijgen de passagiersverwachtingen verder richting 40 000 passagiers per dag begin juli (t.o.v. Meer dan 90 000/dag in normale tijden). In totaal worden er in juli en augustus zo’n 2,5 miljoen passagiers verwacht op Brussels Airport. De gezellige bedrijvigheid op de luchthaven keert dus stilletjesaan terug!  

Om de passagiers nog beter te helpen hun reis te plannen, en het aantal passagiers op de luchthaven nog beter te spreiden, heeft Brussels Airport een nieuwe toepassing ontwikkeld op haar website. Met het “Welkom Terug”-advies kan elke passagiers op basis van de vluchtgegevens opvragen hoe laat men best naar de luchthaven komt voor zijn vlucht. Rekening houdend met de openingstijden van de check-in, de drukte op de luchthaven op dat moment en de specificaties van de vlucht krijgt men zo een advies op maat. Daarnaast kan men zich ook inschrijven op notificaties die de passagier de meest recente updates over zijn vlucht bezorgen tot het moment van vertrek. Raadpleeg de nieuwe toepassing via https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/slot-advice 

Een ruim aanbod aan bestemmingen 

Deze zomervakantie kunnen de vakantiegangers op Brussels Airport kiezen uit 170 bestemmingen aangeboden door 50 luchtvaartmaatschappijen. Via de grootste directe bestemmingen is met één enkele overstap een nog veel groter netwerk van vele honderden bestemmingen wereldwijd bereikbaar.  

De bestemmingen met het grootste aantal vluchten deze zomermaanden zijn Spanje (Barcelona, Madrid, Malaga en Alicante), Portugal (Lissabon) en Italië (Rome). Nieuwe bestemmingen in het aanbod zijn Bari (Italië) voor Brussels Airlines en Pula (Kroatië), Karpathos (Griekenland), Suceava (Roemenië) en Tetouan (Marokko) voor TUI fly. In oktober komt daar ook nog Mauritius bij door Air Belgium. 

Ook intercontinentaal is er al een waaier aan bestemmingen beschikbaar in Noord-Amerika (Chicago, New York, Washington, Montreal, …), Afrika (onder meer Abidjan, Dakar, Kigali), de Golfstaten (Abu Dhabi, Doha, Dubai) en Azië (Beijing, Tokyo).   

Een veilige start van uw vakantie op Brussels Airport 

Samen maken we deze zomer veilig reizen mogelijk! We rekenen op de medewerking van al onze passagiers om de sociale afstand te respecteren, hun mondmasker te dragen en hun handen regelmatig te reinigen. Ook de goede ventilatie in de terminal draagt bij tot de veiligheid. Passagiers die nog niet volledig gevaccineerd zijn, hebben voor bijna alle bestemmingen een negatief Covid-testbewijs nodig. Deze vereiste maakt van de luchthaven een bijzonder veilige omgeving, waar je met een gerust hart aan je reis kan beginnen. 

Wie zich moet laten testen, kan dat doen in het Test Centre op de luchthaven, tegenover de vertrekhal. Sinds maandag 28 juni kunnen passagiers daar ook terecht voor de gratis PCR-test die de overheid aanbiedt. Ook antigeentests kunnen worden afgenomen in het Test Centre, deze vallen niet onder de gratis tests. Passagiers laten zich best ruim op voorhand testen, om tijdig het resultaat van hun test te bekomen voor hun vlucht. Wie zich op de luchthaven wil laten testen, dient zich vooraf online te registreren via https://brusselsairport.ecocare.center/nl/

Bij aankomst op de luchthaven zal men meteen de nieuwe wachtzones zien buiten de terminal, een aangename open tentenopstelling. Op piekmomenten wanneer het even te druk is aan de check-in, zullen de passagiers gevraagd worden eerst daar aan te schuiven, waarna ze geleidelijk kunnen doorstromen naar de incheckbalie, om de sociale afstand zo veel mogelijk te waarborgen.  

Alle tips op een rijtje voor een zorgeloos vertrek: 

  • Kijk na wat de voorwaarden zijn voor uw bestemming, welk type test vereist is indien u nog niet volledig gevaccineerd bent, en of er nog bijkomende formulieren moeten ingevuld worden, meer informatie vindt u op Reisadvies en documenten 
  • Laat u tijdig testen indien nodig. Dat kan onder andere in het Test Centre op Brussels Airport of bij een testcentrum in uw buurt. Registreer vooraf online voor uw test. 
  • Check via het “Welkom Terug” advies  op basis van uw vluchtgegevens wanneer u best naar de luchthaven komt. U kan zich hier ook inschrijven op notificaties die u de meest recente updates over uw vlucht bezorgen tot het moment van vertrek. 
  • Bepaal op voorhand of u met het openbaar vervoer, een taxi of de wagen naar de luchthaven komt. Houd er rekening mee dat de toegang tot de vertrekhal beperkt is tot personeel en passagiers, afscheid nemen doet u op de parking. Indien u met de wagen komt, reserveer dan al uw parkeerplaats via onze website. 
  • Houd bij de check-in uw identiteitskaart, Covid-certificaat en eventuele vereiste formulieren voor uw bestemming bij de hand. 
  • Controleer uw handbagage vooraf zodat u vlot door de veiligheidscontrole geraakt. 
  • Vertrek je vanuit gates B of T, dan ga je langs de grenscontrole. Houd je reisdocumenten (paspoort, visum, instapkaart) bij de hand. 
  • Ontdek wat Brussels Airport te bieden heeft. Ga shoppen of iets eten of drinken. Er is gratis wifi beschikbaar, zo blijf je altijd verbonden en bereikbaar. Shoppen kan ook online via https://shop.brusselsairport.be/  
  • In de app of op de schermen in de luchthaven kan je de gate-informatie raadplegen, een fijne vlucht! 
  • Nog vragen over jouw reis doorheen Brussels Airport? Raadpleeg de website of stel jouw vragen aan onze chatbot BRUCE via Whatsapp op +32 2 753 77 53 of Facebook Messenger.