Brussels Airport verwacht 527.000 passagiers tijdens de kerstvakantie

Brussels Airport - General

Met de start van de kerstvakantie verwacht Brussels Airport komende vrijdag zo’n 36.000 passagiers, waarvan 21.000 vertrekkende passagiers. Voor de gehele vakantieperiode worden er 527.000 passagiers verwacht. Nog niet de normale vakantiedrukte van voor de Covid-crisis, maar het belooft een gezellige bedrijvigheid te worden in de terminal die opnieuw in een magische kerstsfeer is gehuld. Populaire bestemmingen zijn de Canarische eilanden, Alicante en Malaga, citytripbestemmingen als Rome, Wenen en Barcelona maar ook intercontinentale bestemmingen als New York en Dubai.

Tussen vrijdag 24 december en zondag 9 januari verwacht Brussels Airport 527.000 passagiers op de luchthaven. Dat is meer dan het dubbele van de 215.000 passagiers die we vorige kerstvakantie in volle covid-crisis mochten ontvangen, en 58% van het aantal passagiers in dezelfde vakantieperiode in 2019 (988.000). De populairste bestemmingen tijdens de kerstvakantie zijn Spaanse zonbestemmingen als de Canarische eilanden, Alicante en Malaga en citytripbestemmingen als Rome, Wenen, Barcelona, Berlijn en Lissabon. Op de lange afstand wordt er vooral gevlogen naar New York en Dubai.

Een aantal nieuwigheden voor deze vakantieperiode zijn de herstart van de winterzonvluchten naar de Kaapverdische Eilanden en Egypte, en de wintersportvluchten naar Finland (Kittila en Kuusamo, door TUI fly) en voor het eerst ook naar Bolzano (Sky Alps) en Innsbruck (Transavia). Ook verschillende exotische zonbestemmingen worden opnieuw opgestart: Thai Airways International vliegt opnieuw naar Azië en ook vluchten naar bijvoorbeeld Punta Cana en Cancun zijn heropgestart. Nieuwe verre zonbestemmingen zijn Mauritius en Curaçao door Air Belgium en Havana op Cuba door TUI fly. Keuze genoeg voor wie er alsnog even tussenuit wil, naar de sneeuw of naar de zon!

Kerstsfeer op Brussels Airport

Vanaf de aankomst op de luchthaven worden de passagiers ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer: overal zijn versieringen aangebracht, waaronder meer dan 200 kerstbomen, duizenden kerstballen en 5 kilometer aan kerstverlichting, met als eyecatcher de twee originele kerstbomen onder het vertrekbord waar de hele luchthavengemeenschap aan heeft meegewerkt. De kerstman is natuurlijk present op zijn arrenslee en laat zich graag fotograferen (op 22, 23 en 24 december), net als de elfjes die in de hele terminal rondwandelen (tot eind december). Ook de Instawalls en de grote verlichte kerstbal voor de vertrekhal lenen zich voor een origineel familiekiekje.

Wie nog kerstcadeautjes zoekt, vindt in de tax-free shops zoals steeds een ruime keuze parfums, cosmetica, kledij, geschenken en chocolade. Nieuwigheden voor de gezonde en de lekkere honger zijn Itsu, een Aziatisch-geïnspireerd restaurant met een lichte keuken in Pier B, en Dunkin Donuts, dat zijn deuren heeft geopend in Pier A. Daar vind je ook merchandising voor de echte fans! Een nieuwe service voor wie onderweg wel eens kampt met een platte gsm-batterij zijn de Naki powerbanks. In 8 kiosken op de luchthaven kan je zo’n powerbank ontlenen, die je nadien inlevert bij een andere kiosk, op of buiten de luchthaven (locaties kan je raadplegen via de Naki-app). Zo blijf je altijd geconnecteerd met het thuisfront!

Een goede voorbereiding voor een zorgeloos vertrek

Het blijft belangrijk om de reisvoorwaarden voor jouw bestemming goed op te volgen tot voor het vertrek aangezien sommige bestemmingen naast het vaccinatiecertificaat nog een bijkomende test vereisen en de reisvoorwaarden blijven evolueren. Op de website van Brussels Airport vind je via de Travel Map een handig overzicht van de reisvoorwaarden en vereiste documenten per land. Je kan online nakijken hoe laat je best naar de luchthaven komt voor jouw specifieke vlucht via https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/slot-advice. Denk er ook aan om voor de terugkeer naar België online de Passenger Locator Form in te vullen, dit kan je zelfs nog voor vertrek doen, en uw QR-code bij aankomst op de luchthaven bij de hand te houden.