De Brussels Airport Marathon & Half Marathon is terug!

Events

Op zondag 2 oktober is de Brussels Airport Marathon & Half Marathon na een gedwongen afwezigheid van twee jaar terug! Het evenement krijgt bovendien een volledig nieuw parcours met start onder het Atomium en finish op de piste van het Koning Boudewijnstadion. Inschrijven kan vanaf morgen dinsdag 17 mei om 13u.

                                                                                                              

Van het Heizelplateau naar het centrum en terug met passages langs onder andere het Koninklijk Kasteel, dat is de essentie van het gloednieuwe parcours dat de organisatie heeft uitgetekend voor de 17de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon op 2 oktober. Het complete, nieuwe parcours wordt binnenkort bekendgemaakt.

“Na twee jaar afwezigheid kijken we er erg naar uit om de duizenden lopers, mannen en vrouwen, door onze straten te zien lopen voor 42 km sportief plezier”, aldus Benoit Hellings, schepen van Sport van de Stad Brussel. “Brussel is het als hoofdstad van Europa aan zichzelf verplicht om een marathon van niveau te hebben en dat is met dit parcours met start onder het Atomium zeker het geval. Het is een ideaal moment om opnieuw samen te komen en samen aan sport te kunnen doen. Afspraak dus op 2 oktober in Brussel voor de terugkeer van de marathon.”

Ook Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport sluit zich hierbij aan. “We zijn ontzettend blij dat we na een onderbreking van twee jaar opnieuw mee onze schouders kunnen zetten onder dit mooie sportieve event. We kijken ernaar uit om weer lopers van over de hele wereld te mogen verwelkomen in het hart van Europa, voor deze sportieve uitdaging en om de toeristische troeven van ons land te ontdekken, en we zien ook veel enthousiasme bij de medewerkers in onze luchthavengemeenschap om mee te doen. Samen sporten verbindt, net als reizen dat doet, en om opnieuw samen te kunnen lopen op een uniek parcours dwars door onze hoofdstad met als startplaats het Atomium, is absoluut iets om naar uit te kijken!”.

Naast de marathon staan ook de vernieuwde Brussels Airport Half Marathon en enkele kortere afstanden op het programma. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op de Kids Run in het Park van Laken.

Internationaal publiek

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon krijgt elk jaar meer en meer internationale weerklank. Zo stonden de voorbije editie deelnemers uit niet minder dan 105 landen aan de start. Een derde van alle deelnemers woont niet in België. Vooral in onze buurlanden is de Brussels Airport Marathon & Half Marathon populair gezien het grote aantal Fransen, Nederlanders, Duitsers en Engelsen die de voorbije jaren present tekenden in de hoofdstad van Europa. De start aan het Atomium, allicht het meest gekende symbool van ons land, past ook helemaal in dat internationale imago.

“42,195 km die een internationaal visitekaartje worden! Brussel beschikt met de marathon voortaan over een nieuwe sportieve troefkaart”, zegt Sven Gatz, minister van Financiën en Begroting in de Brussels Hoofdstedelijke Regering. “Het minutieus uitgekozen parcours start aan het Atomium en slingert dan kriskras doorheen onze hoofdstad. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is blij met dit internationale evenement en verheugt er zich al op om de liefhebbers van de koninginnenwedstrijd van het langeafstandslopen op 2 oktober aanstaande te verwelkomen.”

Inschrijven voor alle afstanden van de vernieuwde Brussels Airport Marathon & Half Marathon kan vanaf dinsdag 17 mei om 13u.

MEER INFO & INSCHRIJVINGEN:  www.brusselsairportmarathon.com