We tillen dierenzorg naar een nieuw niveau

Officiële opening

De bouw van het splinternieuwe Animal Care & Inspection centre heeft enkele jaren in beslag genomen. In april 2020 start het centrum met zijn bedrijfsactiviteiten. Het is exclusief ontworpen voor de afhandeling van levende dieren, met ruime verblijven waarin levende dieren kunnen worden ondergebracht en/of in quarantaine geplaatst en geïnspecteerd.  

Ontworpen voor de toekomst

Met meer dan 2.000m² overdekte ruimte, is deze toekomstbestendige voorziening speciaal ontworpen voor de doorvoer en tijdelijke huisvesting van dieren. Verschillende dierenverblijven met aanpasbare verlichting, temperatuur en luchtcirculatie zorgen ervoor dat de dieren zich altijd in optimale omstandigheden bevinden.

Het ACIC heeft speciale export- en importzones. Deze zijn fysiek van elkaar gescheiden om elk contact tussen dieren te voorkomen. Het centrum is ontworpen als een passief gebouw waarbij de energiebehoefte verder gedekt wordt door zonnepanelen, warmtepompen en warmte-koudeopslag.

Grensinspectiepost

De aanwezigheid van een Grensinspectiepost voor levende dieren is van essentieel belang voor het functioneren van een internationale luchthaven. In verschillende ultramoderne, volledig uitgeruste inspectieruimten kunnen de dieren probleemloos en snel worden gecontroleerd. Het kantoor van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is gevestigd op de eerste etage, wat leidt tot een sneller proces en een verhoogd dierenwelzijn.

Feiten en cijfers

  • 1    Intern laboratorium                 
  • 10  Paardenstallen
  • 10  Flex dierenverblijven
  • 3    Laad-/losplaatsen         
  • 2    Rollenbedden  
  • 9    luchtverversingen per uur        
  • 12 Verschillende temperatuur- en lichtinstellingen 

Contact

info@acic.brussels

http://acic.brussels/

Animal Care & Inspection Centre
Gebouw 700C
1830 Machelen
België