Singapore Airlines en Brussels Airport vieren de lancering van rechtstreekse vlucht tussen België en Singapore

Airlines

Singapore Airlines (SIA) is teruggekeerd naar de Belgische markt met de lancering van rechstreekse vluchten tussen Brussel en Singapore. De langverwachte inaugurale vlucht, SQ303, vertrok vandaag, 6 april, om 12:10 uur vanaf Brussels Airport naar Singapore Changi Airport. Een belangrijke aanwinst in het intercontinentale netwerk van Brussels Airport en een belangrijke mijlpaal voor de luchtvaartmaatschappij, omdat het de Belgische hoofdstad opnieuw verbindt met Singapore na meer dan 20 jaar.
 

Met een inauguratie en een water salute is de eerste rechtstreekse passagiersvlucht van Singapore Airlines (SIA) met vertrek op Brussels Airport ingehuldigd. Na 20 jaar afwezigheid verbindt Singapore Airlines het hart van Europa opnieuw met deze metropool in Azië. De toevoeging van Brussel verhoogt het aantal Europese gateways in het netwerk van SIA naar 13, wat de inzet van de luchtvaartmaatschappij weerspiegelt om de connectiviteit voor haar klanten te verbeteren, en zo meer keuzes te bieden. 

Het lanceringsevenement op Brussels Airport werd bijgewoond door prominente vertegenwoordigers, waaronder premier Alexander De Croo en de ambassadeur van de Republiek Singapore in België, Nederland en Luxemburg, zijne excellentie de heer Lim Hong Huai, evenals Acting Senior Vice President Marketing Planning van Singapore Airlines, de heer Dai Hao Yu. 

"Brussel is een belangrijk Europees economisch en politiek centrum, en de lancering van deze service voegt nog een historische en charmante stad toe aan de lijst van bestemmingen van SIA. Het biedt ook onze klanten die vanuit Europa reizen een extra mogelijkheid om te verbinden met Singapore, evenals de bredere Aziatisch-Pacifische regio via onze hub op Changi Airport. SIA zal haar netwerk blijven evalueren en kansen vinden om meer opties aan te bieden voor onze klanten," zegt  Dai Hao Yu

"Ik ben heel blij om Singapore Airlines te verwelkomen op Brussels Airport. Singapore Airlines is een premium luchtvaartmaatschappij van wereldklasse, gekend om haar uitstekende dienstverlening voor haar passagiers. Als een belangrijke toegangspoort naar Azië is Singapore een belangrijke nieuwe bestemming in ons groeiende Aziatisch netwerk. SIA zet sterk in op de passagierservaring, maar ook op duurzaamheid en zal de vluchten uitvoeren met de langeafstandsversie van de Airbus A350-900, één van de meest energie-efficiënte en stille toestellen in zijn categorie”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.  

Ook voor de Belgische exporteconomie is Singapore een belangrijke bestemming. Momenteel gaat zo’n 9% van de Belgische export naar Azië. De rechtstreekse vlucht zal niet alleen de vele Belgische bedrijven en de grote Belgische gemeenschap bedienen die al in Singapore aanwezig zijn, maar het is ook een nieuwe inspirerende bestemming voor vakantiegangers en een toegangspoort naar heel Zuidoost-Azië. De stadstaat Singapore staat bekend om haar verschillende groene parken, de diversiteit in haar wijken, haar gastronomie, luxueuze winkelstraten, uitstekend openbaar vervoer en gezinsvriendelijke attracties. 

Singapore Airlines zal vier keer per week vliegen tussen Brussels Airport en Singapore. De vluchten worden uitgevoerd met de langeafstandsvariant van de Airbus A350-900-vliegtuigen, hiermee biedt SIA haar passagiers een reiservaring van wereldklasse. Met 253 stoelen in drie cabineklassen, waaronder 42 stoelen in Business Class, 24 in Premium Economy Class en 187 in Economy Class, kunnen passagiers de bekroonde cabineproducten ervaren en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het cabinepersoneel van SIA.