Singapore Airlines verbindt Brussels Airport en Singapore

Airlines

Singapore Airlines zal vanaf 25 oktober 2020 rechtstreekse vluchten tussen Singapore en Brussel aanbieden. De aantrekkelijke Belgische markt en de kwaliteitsvolle infrastructuur van Brussels Airport hebben de Aziatische luchtvaartmaatschappij ervan overtuigd om ook in Brussel te starten.

Na rechtstreekse vluchten naar Peking, Tokio, Bangkok, Shenzhen en Hongkong, versterkt Brussels Airport haar Aziatische netwerk verder met een rechtstreekse vlucht naar Singapore Changi Airport. Passagiers die vanaf Brussels Airport vertrekken, kunnen niet alleen genieten van een rechtstreekse vlucht naar Singapore, maar ook van de talrijke verbindingen naar Zuidoost-Azië en de Pacific die Singapore Airlines vanuit haar hub in Singapore aanbiedt.

"Wij zijn verheugd om Singapore Airlines te verwelkomen op Brussels Airport. Singapore Airlines is een premium luchtvaartmaatschappij van wereldklasse, gekend om haar uitstekende passagiersdiensten. Als een belangrijke toegangspoort naar Azië is Singapore een belangrijke nieuwe bestemming in ons groeiend Aziatisch netwerk. We zijn verheugd dat de vluchten uitgevoerd worden met een Airbus A350, het meest energie-efficiënte en stille toestel in zijn categorie”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

“We kijken ernaar uit om vluchten naar Brussel op te starten, een stad die zowel een belangrijke economische als politieke hub is in Europa. Dit vertegenwoordigt ook SIA’s engagement om continu ons network uit te breiden en onze klanten een nog vlottere reiservaring aan te bieden”, zegt SIA’s Senior Vice President Marketing Planning, Mr Tan Kai Ping.

Momenteel gaat 11% van de Belgische export naar Azië en de trend gaat in stijgende lijn. Om de economische groei van ons land en onze ondernemingen te ondersteunen, wil Brussels Airport haar netwerk uitbreiden en directe verbindingen tussen België en groeilanden verder ontwikkelen.

Vorig jaar reisden ongeveer 44.000 passagiers tussen Singapore en België. De directe route naar Singapore biedt dus een enorm potentieel voor zakenreizigers die Singapore in de top 25 van meest belangrijke bestemmingen plaatsen, omdat het handige aansluitingen biedt naar Indonesië, Maleisië, Vietnam, Australië, de Filippijnen, enz.

De directe vlucht zal niet alleen de vele Belgische bedrijven en de grote Belgische gemeenschap bedienen die al in Singapore aanwezig zijn, maar opent ook de deur naar een nieuwe inspirerende bestemming voor vakantiegangers en naar heel Zuidoost-Azië en de Pacific. De stadstaat Singapore staat bekend om zijn verschillende groene parken, de diversiteit aan etnische wijken, haar gastronomie, luxueuze winkelstraten, uitstekend openbaar vervoer en gezinsvriendelijke attracties.

Singapore Airlines zal vier keer per week vanaf Brussels Airport vliegen met een A350, een vliegtuig van de volgende generatie, ontwikkeld door Airbus als het meest energie-efficiënte en stilste vliegtuig in zijn soort. De vluchten van Singapore Airlines zullen op Brussels Airport aankomen op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 6.50 uur 's morgens en dezelfde dagen om 11.20 uur 's morgens terugkeren naar Singapore.