Brussels Airport en Brussels Airlines lanceren nieuwe “Baggage drop-off"

Brussels Airport - General

Online ingecheckte passagiers kunnen zo zelf hun bagage kunnen inchecken  

Op Brussels Airport kunnen passagiers van Brussels Airlines sinds deze zomervakantie gebruik maken van een nieuw systeem om zelf hun bagage in te checken. Online ingecheckte passagiers kunnen met hun instapkaart zelf het bagagelabel voor hun koffer afdrukken aan één van de 16 kiosken en deze daarna op één van de zes bagagebanden afzetten. Deze “Baggage drop-off” zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst voor de reizigers. Het nieuwe systeem werd deze zomervakantie gefaseerd in gebruik genomen en is nu volledig operationeel. 

Brussels Airport introduceerde deze zomer een nieuw systeem om zelf de bagage in te checken op de luchthaven. Met hun boarding pass kunnen passagiers voor de korte en middellange bestemmingen van Brussels Airlines, en de andere maatschappijen van de Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss en Austrian), zelf het bagagelabel printen voor hun koffer en deze inchecken. Hiervoor werd een nieuwe zone met 16 labelkiosken en 6 bag drops, waar de koffer gewogen wordt en op de band naar de bagagehal gaat, geïnstalleerd ter hoogte van check-in rij 4. Agenten van Brussels Airlines staan de passagiers bij indien ze assistentie wensen. 

Deze Baggage drop-off biedt een aanzienlijke tijdwinst voor passagiers omdat er nog meer passagiers gelijktijdig hun koffer kunnen aanbieden. Aangezien meer dan 75% van de passagiers van Brussels Airlines reeds thuis zijn ingecheckt en hun boarding pass op zak hebben, kunnen zij zo sneller hun koffer inchecken en hun reis verderzetten. Via deze Baggage drop-off kunnen er tot 400 passagiers per uur hun bagage inchecken. Passagiers kunnen uiteraard ook nog steeds terecht bij de bemande check-in balies. 

Dit systeem werd tijdens de zomervakantie stelselmatig in gebruik genomen en is nu volledig operationeel. Tijdens de maanden juli en augustus werden al 35.000 koffers, of bijna 10% van de koffers van korte en middellange vluchten van Lufthansa Group, via de Baggage drop-off ingecheckt. Dit gaat om een uitgebreide piloot, waarbij het systeem nauw zal opgevolgd worden, met oog op uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst.