Nieuwe samenwerking tussen Brussels Airport en Flibco.com verbindt de luchthaven met 11 belangrijke steden in België en de buurlanden

Environment

Flibco.com zal vanaf 23 juni 2022 haar diensten aanbieden op Brussels Airport. Deze samenwerking is een belangrijke aanvulling op het transportaanbod op Brussels Airport en versterkt de positie van Brussels Airport als intermodale hub. Flibco, de Europese expert in luchthavenvervoer, zal met haar shuttlebussen Brussels Airport rechtstreeks verbinden met Brugge, Gent, Antwerpen, Luik, Rijsel, Breda, Eindhoven en Maastricht. Het shuttlebusaanbod wordt aangevuld met een innovatieve Door2Gate-oplossing die het grootste deel van Brabant dekt, inclusief Leuven, en daarnaast ook Brussel en Namen.  

Vanaf 23 juni verwelkomt Brussels Airport Flibco.com als nieuwe mobiliteitspartner. Net voor de start van de zomervakantie zal Flibco, als eerste stap na de Covid-crisis, op die dag twee nieuwe buslijnen opstarten: een verbinding tussen Brussels Airport en Brugge, met een halte in Gent, en een verbinding met Rijsel in Frankrijk. Beide lijnen zullen ongeveer om het anderhalf uur vertrekken, met een startprijs van € 4,99 per persoon tot eind juli. De verbindingen met de vijf andere steden zullen later dit jaar, in oktober, van start gaan. 

Voor Brussels Airport is het versterken van haar rol als intermodale hub, door een uitbreiding van het aanbod en het stimuleren van intermodaal transport, één van de prioriteiten in haar nieuwe strategie, Shift 2027. De shuttlebussen van Flibco.com vormen een belangrijke uitbreiding van het vervoersaanbod op de luchthaven en deze bieden reizigers van en naar deze steden een rechtstreekse verbinding met de luchthaven, al vanaf 4 uur ’s ochtends tot 23.45 uur ‘s avonds, in overeenstemming met het vluchtschema van de luchthaven.  

De opstart van Flibco op Brussels Airport omvat ook de Door2Gate service, die de stad Brussel en haar omgeving, en ook de steden Namen en Leuven, met de luchthaven zal verbinden. Door2Gate is een gedeelde mobiliteitsoplossing om de luchthaven te bereiken vanaf uw woning, kantoor of hotel, met prijzen vanaf € 24,99 per persoon. Het systeem, dat op een complex algoritme gebaseerd is, lokaliseert alle reizigers die op een gelijkaardig tijdstip naar de luchthaven willen en berekent de beste route op basis van de verkeersomstandigheden, om de kostprijs, uitstoot en ook de congestie op de wegen te beperken. 

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company: “Wij kijken ernaar uit om Flibco te verwelkomen op Brussels Airport, als een waardevolle aanvulling op het huidige transportaanbod. Brussels Airport is niet alleen een hub voor het luchtverkeer maar ook een intermodale hub, en wij willen die rol verder versterken door samen te werken met zowel private als publieke vervoersoperatoren. Dagelijks zijn er bijna 100.000 mensen, werknemers, reizigers en pendelaars, die via de luchthaven reizen. Een rechtstreekse busverbinding met ook vroege en late ritten zal zeker een aantrekkelijke optie zijn voor vele reizigers in België, Noord-Franrijk en Zuid-Nederland.”  

Paul de Muynck, Belgium Director bij Flibco.com: “Het feit dat we nu reizigers naar Brussels Airport kunnen vervoeren, vormt voor ons een belangrijke mijlpaal. Na twee moeilijke jaren voor de luchtvaartsector keken we reikhalzend uit naar dit moment. Flibco.com wordt hiermee dé expert in luchthavenvervoer in België! De mensen willen duidelijk opnieuw op vakantie en Flibco.com is er om hen naar de luchthaven te brengen zodat ze met een gerust hart aan hun vakantie kunnen beginnen!” 

Lydia Peeters, Vlaams Minister voor Mobiliteit: “De private markt zet hier in op een positief verhaal rond collectief vervoer van en naar Brussels Airport in Zaventem. Dit zorgt niet alleen voor een mobiliteitsverbetering en betere ontsluiting. Ook kan het ertoe bijdragen dat er minder mensen met de eigen wagen afzakken naar de luchthaven. Deze aanvulling op het bestaande aanbod van het openbaar vervoer kunnen we alleen maar toejuichen.”