Interparking voorziet zijn parkings op Brussels Airport van 700 extra laadpunten voor elektrische wagens.

Brussels Airport - General

Interparking, de uitbater van de openbare parkings op Brussels Airport, rust meer dan 700 parkeerplaatsen uit voor elektrische wagens in zijn parkings op de luchthaven. De installatie van deze laadpunten is een belangrijke investering om tegemoet te komen aan de behoeften van passagiers en personeel, aangezien er alsmaar meer elektrische auto’s op de baan zijn in België. Dit initiatief is een belangrijke stap in de inspanningen van Interparking en Brussels Airport voor duurzamer transport en innovatie. 

Op weg naar groenere mobiliteit 

Interparking biedt meer dan 13.000 parkeerplaatsen aan op Brussels Airport. Tot voor kort hadden bestuurders van elektrische auto's toegang tot 50 speciaal uitgeruste parkeerplaatsen op de luchthaven. Gezien het toenemende aantal elektrische wagens zijn er 500 nieuwe laadpunten voor passagiers geïnstalleerd in P1 en P3, op een strategische locatie voor de luchthaventerminal. Er zijn ook tweehonderd nieuwe laadpunten speciaal voor het personeel geïnstalleerd aan de P1-parkeerzone, wat het totale aantal parkeerplaatsen met oplaadmogelijkheden op 750 brengt. 

"Bij Interparking willen we ons steentje bijdragen aan een groenere mobiliteit. De toevoeging van deze laadpunten op Brussels Airport is maar een klein deeltje van ons ambitieuze project, namelijk de grootschalige uitrol van elektrische laadpunten in België en de acht andere Europese landen waar we actief zijn", aldus Roland Cracco, CEO van Interparking.  

"Elektrische mobiliteit maakt integraal deel uit van de duurzaamheidsstrategie van Brussels Airport", legt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, uit. "Het vervoer van onze passagiers op het tarmac gebeurt al volledig elektrisch en we zijn ons hele bedrijfswagenpark aan het elektrificeren. Ook algemeen gezien groeit het aantal elektrische auto's, waardoor de behoefte aan laadpunten eveneens toeneemt. De nodige infrastructuur voorzien voor onze passagiers en medewerkers is dan ook een prioriteit. Dankzij onze partner Interparking kunnen passagiers hun wagen opladen in onze parkings terwijl ze op vakantie zijn." 

Je auto opladen terwijl je zelf aan het opladen bent 

De parkeergarages zijn uitgerust met de allernieuwste laadpunten, zodat passagiers hun auto kunnen opladen terwijl ze zelf hun batterijen aan het opladen zijn op vakantie. Het Interparking-team legt momenteel de laatste hand aan de bedrading en de technische installatie om een vlotte en veilige gebruikerservaring te garanderen. De 700 nieuwe laadpunten zullen vanaf begin maart geleidelijk worden geactiveerd. 

Ze kunnen worden gebruikt met eender welke laadpas en de parkeerplaatsen zijn beschikbaar volgens het 'wie het eerst komt, het eerst maalt'-principe. Als het laadpunt wordt geactiveerd met de Pcard+ van Interparking, worden er geen activeringskosten aangerekend. Deze langzame laadpunten zijn geoptimaliseerd voor lange parkeerbeurten, en perfect voor auto's die meerdere dagen of weken blijven staan terwijl de eigenaar op reis is. Er zijn geen extra kosten verbonden aan parkeren op een parkeerplaats met laadpunt, ook niet nadat de wagen volledig is opgeladen.