175 bestemmingen deze zomer van op Brussels Airport

Brussels Airport - General

95% vertrekkende passagiers getest op Covid-19 

In alle vertrouwen opnieuw op vliegvakantie 

Brussels Airport kan in de loop van deze zomer maar liefst 175 bestemmingen aanbieden aan haar passagiers. Iedereen die na dit bijzonder moeilijke jaar nood heeft aan vakantie, vindt ongetwijfeld zijn gading in dit ruime aanbod. De veiligheidsmaatregelen op de luchthaven blijven onverminderd gelden. Samen met de testverplichting die voor bijna alle bestemmingen geldt, maakt dit van de luchthaven een bijzonder veilige plek om aan uw vakantie te beginnen. 95% van de vertrekkende passagiers heeft een negatief PCR-testbewijs op zak. 

“We kijken enorm uit naar de zomermaanden, de eerste heropleving voor de luchtvaartsector en vooral de eerste buitenlandse vakantie in lange tijd voor vele van onze passagiers. Heel wat mensen hebben er na dit moeilijke jaar echt nood aan om er even tussenuit te gaan, en via Brussels Airport kan dat in de meest veilige omstandigheden: 95% van onze vertrekkende passagiers is in het bezit van een negatief PCR-testbewijs, mondmaskers zijn verplicht, en de ventilatie is optimaal. Met 175 bestemmingen is er een bijzonder mooi aanbod met voor elk wat wils en is de connectiviteit van de luchthaven, en bij uitbreiding van België, met de wereld al voor een deel hersteld. Het is te lang stil geweest in onze terminal, we kunnen niet wachten om binnenkort meer leven en blije gezichten in onze vertrekhal te mogen zien!”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. 

Reizen zonder zorgen via Brussels Airport 

Nu de vaccinatiecampagnes op kruissnelheid zijn en de gezondheidssituatie verbetert, is dromen van vakantie en vakanties plannen en boeken eindelijk weer aan de orde! Voor wie al even niet meer op de luchthaven is geweest: de omgeving zal er even vertrouwd aanvoelen, maar alles ziet er nét iets anders uit.  

Zo is er de nodige signalisatie en bestickering aangebracht om passagiers te herinneren aan de Covid-maatregelen. We rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin en medewerking om de sociale afstand te bewaren. Mondmaskers zijn verplicht om uzelf en anderen te beschermen. Voor wie een negatief testbewijs nodig heeft voor vertrek is er tegenover de vertrekhal een Test Center waar men voor zijn reis kan langsgaan voor een PCR-test. En doorheen de luchthaventerminal zijn er vele tientallen handgelverdelers beschikbaar. De toegang tot de terminal is beperkt tot reizigers en personeel. Mensen wegbrengen of ophalen, kan buiten en op de parkings. 

Minder zichtbaar is dat de ventilatie op de luchthaven sinds het begin van de crisis werd aangepast volgens de laatste voorschriften, de lucht wordt continu vernieuwd en er gebeuren regelmatig metingen van de luchtkwaliteit. De combinatie van al deze maatregelen en het feit dat 95% van de vertrekkende passagiers getest zijn op Covid-19, maakt van de luchthaven een erg veilige omgeving, zelfs op de drukkere momenten wanneer de sociale afstand een uitdaging zou kunnen worden.  

Om in te spelen op de geleidelijke toename van de passagiersaantallen de komende maanden worden bijkomende wachtzones gecreëerd net buiten de luchthaventerminal, voor als het op piekmomenten druk is aan de check-in. In de komende dagen worden de tenten hiervoor opgesteld. Deze zullen nog niet meteen nodig zijn, maar hiermee is de luchthaven voorbereid op hogere passagiersaantallen. U kan dus met een gerust hart uw reis starten op Brussels Airport! 

7 nieuwe bestemmingen en 9 nieuwe routes 

In het aanbod voor de zomer wordt het netwerk van Brussels Airport geleidelijk uitgebreid naar maar liefst 175 bestemmingen, aangeboden door 51 luchtvaartmaatschappijen. Daarbij ook 6 nieuwe bestemmingen voor de zomermaanden: Bari (Italië) voor Brussels Airlines, Pula (Kroatië), Karpathos (Griekenland), Suceava (Roemenië) en Tetouan (Marokko) voor TUI fly en Cluj (Roemenië) voor Blue Air. In oktober komt daar ook nog Mauritius bij door Air Belgium. 

En voor sommige bestemmingen worden de opties verder verruimd. Zo verwelkomen we SkyExpress op Brussels Airport die naar Athene zullen vliegen. Turkish Airlines biedt nu ook Antalya als bestemming aan. Brussels Airlines voegt Bordeaux, Tangier, Al Hoceima, Nador, en Frankfurt toe aan haar netwerk. TUI fly zal ook naar Larnaca (Cyprus) vliegen en Aegean Airlines naar Thessaloniki. 

En er is niet enkel een ruim aanbod aan bestemmingen binnen Europa. Ook intercontinentaal is er al een waaier aan bestemmingen beschikbaar in Noord-Amerika (Chicago, New York, Washington, Montreal, …), Afrika (onder meer Abidjan, Dakar, Kigali), de Golfstaten (Abu Dhabi, Doha, Dubai) en Azië (Bangkok, Beijing, Tokyo).  

De luchtvaartmaatschappijen met het meest uitgebreide netwerk vanaf Brussels Airport zijn Brussels Airlines (78 bestemmingen, waarvan 17 intercontinentaal), TUI fly (75 bestemmingen, waarvan 6 intercontinentaal) en Ryanair (18 bestemmingen).