Brussels airport,
03
april
2019
|
15:13
Europe/Amsterdam

Tussen de paashazen en paaseitjes maakt Brussels Airport zich klaar voor een drukke periode.

Vrijdag geven we de aftrap voor de paasvakantie. Voor vele gezinnen het ideale moment om er even tussenuit te knijpen. Voor Brussels Airport is de paasvakantie de eerste echte drukke periode van het jaar. We verwachten ongeveer 1,3 miljoen passagiers die hoofdzakelijk naar zonbestemmingen trekken. Het wordt dus weer gezellig druk op de luchthaven!

De paasvakantie betekent de start van het zomerseizoen op Brussels Airport en het begin van een drukke periode voor de medewerkers. Gedurende de twee weken van de vakantie, van vrijdag 5 april tot zondag 21 april, zullen we 1 285 000 passagiers verwelkomen op Brussels Airport, ofwel 30 000 meer dan in 2018. Daarbij komen nog eens de 81 000 passagiers die op Paasmaandag via de luchthaven terug naar huis zullen keren. De drukste dagen worden vrijdag 5 april en maandag 15 april met 84 000 passagiers die via onze luchthaven zullen reizen.

De topbestemmingen van de paasvakantie zijn, volgens Brussels Airlines, Genève, Milaan, Rome, Madrid, Malaga en Nice in Europa. Buiten Europa vallen vooral New York, Washington, Accra, Toronto en Dakar in de smaak. Bij TUI fly is er veel vraag naar Spanje, Turkije, de Canarische Eilanden en Egypte. Voor de meer exotische bestemmingen zijn de Caraïben, Mexico en de Dominicaanse Republiek erg populair.

Animatie alom

Onze passagiers worden ook dit jaar weer ontvangen in een vrolijke paassfeer. En wat is Pasen zonder eitjes en paashazen? Aan jong en oud worden paaseitjes uitgedeeld terwijl grote paashazen muziek maken en poseren voor een leuke foto. In de Connector werd voor kinderen een lentespeeltuintje aangelegd net na de veiligheidscontrole. Daar openden we opnieuw een Family Lane die dit jaar werd aangekleed in het thema van de 101 Dalmatiërs.

Nog in Connector trekt het prachtige chocoladebeeld van Neuhaus, een samenwerking met bloemkunstenaar Daniël Ost, meteen de aandacht.

En omdat de lente weer in het land is, kunnen onze passagiers opnieuw profiteren van ons buitenterras dat net naast de vertrekhal ligt.

Winkelplezier

In de winkelzone kunnen de vertrekkende en terugkerende passagiers een aantal nieuwe winkels ontdekken. MAC, het beroemde make-upmerk, en Jo Malone, het Britse parfumhuis, hebben hun tenten opgeslagen in Brussels Airport. Lekkerbekken kunnen sushi afhalen in Black Pearls terwijl Blend in Brussels het ‘Café Comptoir’ is geworden.

Er valt over een paar dagen dus weer heel wat te ontdekken op Brussels Airport.