14
januari
2019
|
09:44
Europe/Amsterdam

Stressvrij passagiers ophalen en afzetten op Brussels Airport

Press Photo Brussels Airport Parking P2_P3

Brussels Airport biedt 30 minuten gratis parkeren aan in parkings P1, P2 en P3 zodat bestuurders in alle rust passagiers kunnen afzetten of ophalen op de luchthaven. Daarnaast kunnen bestuurders passagiers ook veilig afzetten in de drop-off zone waar een tijdslimiet van 10 minuten geldt.

Passagiers ophalen of afzetten was nog nooit zo voordelig en gemakkelijk op Brussels Airport. De luchthaven biedt 30 minuten gratis parking aan in parking P1, P2 en P3 met de parkeerkaart Pcard+. De Pcard+ is gratis online aan te vragen. Wie (nog) geen Pcard+ heeft, kan parkeren aan het extra voordelige tarief van €2 per half uur in deze parkings.

De luchthaven hanteert de ruime marge van 30 minuten in de parkeergarages zodat bestuurders de tijd hebben om passagiers te begeleiden naar de vertrekhal, of bestuurders voldoende tijd hebben wanneer ze passagiers opwachten in de aankomsthal. Het exacte moment waarop passagiers in de aankomsthal toekomen, kan immers variëren na eventuele paspoortcontrole, bagage oppikken en/of douanecontrole.

10 minuten gratis halt houden op de drop-off zone

Naast de overdekte parking, kunnen bestuurders ook dankzij de drop off zone passagiers in minder dan 10 minuten passagiers afzetten. Deze beveiligde zone ligt aan de uitrit van de luchthaven zodat bestuurders ook weer snel hun route kunnen verderzetten.

Wie langer dan 10 minuten zou halt houden in de drop-off zone, zal daarvoor een vergoeding moeten betalen. Bestuurder kunnen ook maximaal 1 keer per uur gebruik maken van de gratis 10 minuten op de drop-off zone.

Voor passagiers met verminderde mobiliteit is er een aanmeldpunt om assistentie ter plaatse te vragen. De wandelweg naar de terminal is overdekt.

Meer info over parkeren, passagiers ophalen of afzetten staat op https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/access-parking/drive-or-rent-a-car