Brussels Airport,
23
oktober
2019
|
11:14
Europe/Amsterdam

Ruim 720.000 passagiers verwacht op Brussels Airport tijdens de herfstvakantie.

Over enkele dagen kunnen schoolkinderen genieten van een welverdiende vakantie. Een goede gelegenheid voor veel gezinnen om erop uit te trekken, de zon op te zoeken en nieuwe horizonten te ontdekken. Brussels Airport maakt zich dan ook op voor de komst van 720.000 passagiers tijdens de komende herfstvakantie. Helemaal in een Belgisch sfeertje en met een paar nieuwe digitale tools die ervoor zorgen dat u volkomen ontspannen met vakantie kunt vertrekken.

De herfstvakantie is de eerste vakantieperiode na de zomervakantie en is erg in trek bij iedereen die nog van de laatste zon in Europa wil profiteren, maar ook bij de reislustigen die het graag wat verder zoeken. Vakanties, citytrips, de keuze is nog erg gevarieerd in deze periode van het jaar. Grote aantallen reizigers zullen dus neerstrijken op Brussels Airport om uit te vliegen naar verschillende bestemmingen. Verwacht wordt dat maar liefst 720.000 passagiers, ofwel 2,7% meer dan in 2018, de terminal passeren tijdens die 10 vakantiedagen (van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 3 november). Vrijdag 25 oktober wordt de drukste dag met 85.000 passagiers waaronder 46.000 vertrekkende reizigers.

De populairste bestemmingen voor deze herfstvakantie zijn in dalende volgorde: Madrid, Barcelona, Rome en Londen-Heathrow. Op de lange afstand, zitten bij TUI vooral de Dominicaanse Republiek, Mexico, Tanzania en Gambia in de lift, ook al maken Spanje, Egypte, Turkije, Tunesië en Marokko de top vijf uit van populairste bestemmingen bij de touroperator.

Belgian Treasures

Opnieuw zorgt Brussels Airport voor animatie voor jong en oud. Dit keer gaat bijzondere aandacht naar het patrimonium en het beste van België. Het thema ‘Belgian Treasures’, dat enkele weken geleden op Brussels Airport is gelanceerd, laat passagiers Belgische specialiteiten, kunstenaars, merken en symbolen (her)ontdekken. In pier A laten bestickerde tafels u kennismaken met de muziek van befaamde Belgische artiesten, zetten vitrines Belgische merken in de kijker en loopt u bekende wielrenners tegen het (kartonnen) lijf. In Connector vindt u dan weer een XL-zak friet of een Smurf van chocola. Evenveel redenen voor een leuke selfie. Muziekliefhebbers kunnen genieten van live saxofoonmuziek op vrijdagavond 25 oktober. Tot slot pakken de vele winkels en restaurants voor de gelegenheid uit met interessante commerciële acties.

Ook de kinderen worden niet vergeten, want Brussels Airport opent opnieuw zijn 'Family Lane’, deze keer aangekleed in het Smurfenthema, om gezinnen met kinderen sneller door de veiligheidscontrole te loodsen. Er worden ook maskers en kleurpotloden uitgedeeld. Op sommige dagen komen meer dan levensgrote Smurfen langs om de kinderen te vermaken. Voor de allerjongsten is er de nieuwe Kids Corner, die deze zomer is geopend in Pier A. Hier kunnen passagiers hun kleintje verschonen of te eten geven, of een beetje laten spelen in een rustgevende omgeving.

Kortom, een goed gevulde week in Brussels Airport!

Tips voor een geslaagd vertrek

Tijdens vakantieperiodes kan het heel druk zijn op de luchthaven. We raden passagiers dan ook aan om hun vertrek goed voor te bereiden. Wat dat betreft biedt Brussels Airport enkele digitale nieuwigheden om het comfort van zijn passagiers te verhogen. Zo is het nu mogelijk een tafel te reserveren bij Black Pearls en bij AMO, zodat u verzekerd bent van een tafeltje naar keuze en een voorrangsbediening. Ook is het mogelijk een plaats te reserveren in de Diamond Lounges van Brussels Airport (Pier A en B) waar u voor 34 euro/persoon (39 euro indien u ter plaatse reserveert) kunt genieten van een buffet en talloze voorzieningen. En dan is er tot slot de nieuwe Fast Lane Pass. Ook die kan u online reserveren op www.brusselsairport.be/services. De Fast Lane Pass kost 11 euro en garandeert dat u niet langer de vijf minuten moet wachten aan de veiligheidscontrole.

Meer tips:

  • Download de Brussels Airport app op uw smartphone. De applicatie is gratis en biedt u handige informatie over uw vlucht, de restaurants, en winkels van de luchthaven (met een kortingsbon).
  • Vertrek op tijd naar de luchthaven.
  • Beslis op voorhand waar u gaat parkeren of waar u afgezet zult worden: drop-off zone, P1-P2-P3 …
  • Reserveer op voorhand uw parkeerplaats op de website van Interparking
  • Check online in om tijd te winnen

Een laatste tip? Zondag schakelen we over op winteruur dus vergeet niet om uw wekker te verzetten, vooral niet als u in de vroege uurtjes vertrekt.

Alle tips voor een zorgeloos vertrek vindt u overigens ook op de https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/prepare-your-travel/departing-passenger