Brussels Airport,
25
oktober
2017
|
16:04
Europe/Amsterdam

Hainan Airlines lanceert rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Shanghai

Hainan-Cake

De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines voegt vanaf vandaag drie directe vluchten toe per week tussen Brussels Airport en Shanghai Pudong International Airport. Deze vluchten gaan door op maandag, woensdag en vrijdag en gebeuren met een Boeing Dreamliner 787-9, een van de meest moderne toestellen in de luchtvaart. Vandaag werd deze vlucht officieel ingehuldigd op Brussels Airport, in aanwezigheid van Eerste minister, Charles Michel, Vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, Kris Peeters en minister van Mobiliteit, François Bellot.

Vandaag werd de lancering van drie rechtstreekse vluchten per week tussen Brussels Airport en Shanghai Pudong International Airport van de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines feestelijk ingewijd op Brussels Airport. Deze directe vluchten zullen de huidige investerings- en exportmogelijkheden tussen beide landen nog vergemakkelijken en nieuwe opportuniteiten creëren.

België heeft al jaren belangrijke contacten met Shanghai en er is in beide landen een toenemende interesse vanuit de zakenwereld. “De Chinese metropool is de afgelopen jaren een aantrekkelijke bestemming geworden voor investeringen door een steeds betere marktpositie. Bedrijfsleiders uit beide landen reageren heel positief op deze nieuwe verbinding," zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Hainan Airlines is al meer dan 10 jaar aanwezig op Brussels Airport en verzorgt in het piekseizoen een dagelijkse directe vlucht tussen Peking en Brussels Airport. Nadat in november vorig jaar in Peking een intentieverklaring werd ondertekend, heeft Hainan Airlines nu in beide luchthavens de nodige slots verkregen om ook directe vluchten tussen Shanghai en Brussel aan te bieden. Hainan Airlines en Brussels Airport ambiëren bovendien om op termijn dagelijkse vluchten te kunnen aanbieden op beide bestemmingen. “Sinds we in 2006 met onze route van Peking naar Brussel zijn gestart, konden al honderdduizenden mensen genieten van de alom geprezen dienstverlening die Hainan Airlines aanbiedt tussen België en China,” licht Huo Wei, Vice-President van Hainan Airlines, toe. “De zaken-, vrijetijds- en handelsreizen tussen België en China hebben de voorbije jaren al een enorme groei gekend, maar ons nieuw aanbod van directe vluchten tussen Shanghai en Brussel zal deze groei alleen nog maar laten toenemen.”