Brussels Airport,
15
juni
2020
|
12:20
Europe/Amsterdam

Een veilige en zorgeloze reis start op Brussels Airport: meer dan 1 miljoen passagiers in juli en augustus

first passengers

Brussels Airport is verheugd vanaf vandaag meer passagiers te kunnen verwelkomen nu niet-essentiële reizen binnen Europa opnieuw mogelijk zijn. Onze passagiers mogen zich verwachten aan een veilig traject van op de luchthaven tot op zijn bestemming, waarbij temperatuurcontroles voor vertrek, het dragen van mondmaskers, handhygiëne en de hygiëne van de infrastructuur voorop staan. De luchthaven verwacht meer dan 1 miljoen passagiers te mogen verwelkomen in juli en augustus. Daarnaast zijn heel wat mensen zijn nog volop hun vakantie aan het plannen.

1 miljoen passagiers deze zomervakantie

Vanaf 15 juni kunnen passagiers via Brussels Airport reizen naar 36 rechtstreekse bestemmingen, dat worden er meer dan 100 in juli en zo’n 130 vanaf 1 augustus. Voorlopig gaat het om vooral om bestemmingen binnen de Schengenzone met daarbij ook de klassieke vakantielanden (Italië, Portugal, Frankrijk, Kroatië, Griekenland en Spanje), al worden er binnenkort ook steeds meer Noord-Afrikaanse en intercontinentale bestemmingen bediend.

Op 15 juni verwachten we op Brussels Airport in totaal zo’n 4000 passagiers. Het aantal passagiers neemt dag na dag geleidelijk aan toe, en zo verwachten op 1 juli al zo’n 14 000 passagiers te mogen verwelkomen, waarvan 9000 bij vertrek. Dit zijn voorlopige cijfers aangezien er nog reservaties kunnen bijkomen en het vluchtschema nog niet definitief vastligt.

Voor de maanden juli en augustus verwacht de luchthaven meer dan 1 miljoen passagiers te verwelkomen. Dat is slechts 20% van het aantal passagiers in dezelfde periode vorig jaar, maar dit zijn voorlopige prognoses, aangezien heel wat mensen nog volop hun vakantie aan het plannen zijn, nu het aanbod voor deze zomer bekend is en luchtvaartmaatschappijen ook hun vluchtschema bevestigen. Brussels Airport verwelkomt ook wie nog moet boeken graag voor een zorgeloze en veilige reis. #safetravel

Een veilige en zorgeloze reis start op Brussels Airport #safetravel

In de huidige context zijn de veiligheid en gezondheid van onze passagiers en ons personeel prioritair. Op de luchthaven is alles in het werk gesteld om reizen vlot en veilig te laten verlopen.

Vanaf 15 juni wordt de temperatuur van alle passagiers gecontroleerd met thermische camera’s voor ze het luchthavengebouw binnengaan. Alle passagiers zullen via de curb de terminal betreden waar de camera’s staan opgesteld zodat dat vlot kan gebeuren. Iedereen wiens temperatuur hoger is dan 38 graden kan de toegang tot de terminal worden ontzegd als zij symptomen van covid-19 vertonen. We raden passagiers aan om hun reis uit te stellen en niet naar de luchthaven te komen als ze op de dag van hun reis een verhoogde temperatuur hebben, om ieders gezondheid te waarborgen.

In de terminal is het dragen van een mondmasker verplicht, deze worden verdeeld aan wie er nog geen draagt, en er zijn handgeldispensers en mobiele wasbakken aanwezig zodat je steeds je handen kan reinigen. Check-in gebeurt in samenwerking met onze partners contactloos of online. Alle wachtrijen zijn voorzien van bestickering en afscheidingspaaltjes om de sociale afstand te bewaren, en de balies zijn voorzien van schermen van plexiglass.

Ook voor de veiligheidscontrole scan je – zoals voordien - zelf je ticket. De wachtrijen zijn aangepast en medewerkers dragen mondmaskers en handschoenen. Elk bakje wordt schoongemaakt na gebruik. Aan de gate zorgen onze partners voor een veilig en contactloos boardingproces en ook op het vliegtuig is het dragen van een mondmasker verplicht.

Voor de schoonmaak en desinfectering van de faciliteiten zet de luchthaven in op nieuwe UV-technologie. Er wordt een UV-box getest om de bagagetrolleys te desinfecteren en een UV-robot voor het desinfecteren van de vloer. En ook de reguliere schoonmaakbeurten worden opgevoerd, bijvoorbeeld aan de veiligheidscontrole, het sanitair en voor de algemene infrastructuur.

Een aantal shops en eetgelegenheden in de luchthaven openen opnieuw hun deuren op 15 juni zodat reizigers voor of na hun reis nog even rustig iets kunnen eten of kunnen winkelen, opnieuw met inachtname van de nodige afstands- en hygiënemaatregelen.

Alle sanitaire maatregelen op de luchthaven zijn in overeenstemming met de aanbevelingen van EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart) en de Belgische autoriteiten om veilig reizen mogelijk te maken.