Brussels Airport,
30
juni
2020
|
11:04
Europe/Amsterdam

Een breed aanbod aan zomerse bestemmingen vanop Brussels Airport

Meer dan 10.000 passagiers per dag vanaf 1 juli

Morgen begint de zomervakantie! Nu sinds 15 juni niet-essentiële reizen binnen Europa opnieuw mogelijk zijn, is het aanbod op Brussels Airport elke week aangevuld met nieuwe bestemmingen naarmate er meer landen hun grenzen openstellen. Bij het begin van de zomervakantie zullen reizigers zo naar 100 verschillende bestemmingen kunnen reizen, voornamelijk in Europa. Begin augustus zal dat aanbod verder uitbreiden naar 140 bestemmingen. Frankrijk, Spanje, Portugal, Griekenland en Italië zijn maar enkele van de toeristische hotspots die staan te popelen om reizigers te ontvangen.

Woensdag is het officieel zomervakantie in België. Hoewel we deze zomer op een andere manier zullen beleven door de coronacrisis en het reisverbod naar bepaalde landen, voornamelijk buiten Europa, kan Brussels Airport toch opnieuw een groot en aantrekkelijk aanbod naar zonnige bestemmingen aanbieden.

Bij het begin van de zomervakantie zullen reizigers naar 100 verschillende bestemmingen kunnen trekken, waaronder Dubrovnik, Nice, Marseille, Athene, Corfu, Rhodos, Heraklion, Santorini, Catania, Napels, Firenze, Palermo, Venetië, Faro, Alicante, Ibiza, Tenerife en Las Palmas. In het totaal staan er de eerste week zo al 440 vertrekkende vluchten op het programma. Vanaf de week van 6 juli breidt het aanbod uit met nieuwe bestemmingen zoals Reykjavik, Almeria, Enfidha, Amman en Washington, afhankelijk van welke landen hun grenzen openstellen.

In totaal worden er die week 560 vertrekkende vluchten verwacht, ofwel zo’n 80 per dag. Dat aantal kan bovendien nog oplopen naarmate er meer reizigers een lastminutevlucht boeken. Heel wat gezinnen zijn er namelijk nog niet uit hoe ze hun vakantie willen invullen en zijn nog volop hun mogelijkheden aan het bekijken.

Op 1 juli zullen we voor het eerst in meer dan drie maanden tijd opnieuw meer dan 10.000 passagiers verwelkomen op Brussels Airport. Begin juli zal dat aantal al oplopen naar opnieuw meer dan 15.000 passagiers per dag. Dat aantal is natuurlijk maar een klein percentage van het gewoonlijk aantal reizigers in de zomervakantie, maar het is bemoedigend en het aantal passagiers zal bovendien elke week toenemen. Eind juli zullen we zo meer dan 20.000 passagiers per dag verwelkomen. Verspreid over de twee zomermaanden zullen we in het totaal één miljoen reizigers vervoeren.

Ter herinnering: zowel bij vertrek als aankomst zal de temperatuur van reizigers op Brussels Airport gecontroleerd worden via warmtecamera's. We leven de geldende privacywetgeving hierbij nauwgezet na. Daarnaast hebben we ook heel wat sanitaire maatregelen getroffen zodat reizigers in alle rust en veiligheid kunnen genieten van hun reis, en dat al van bij hun aankomst op Brussels Airport. Zo voorzien we voldoende mogelijkheden om de handen en infrastructuur te ontsmetten en zijn er de nodige maatregelen om de sociale afstand te respecteren. Meer info: https://www.youtube.com/watch?v=aiV487eKlqg

Op 1 juli start bovendien ook onze nieuwe grondafhandelaar Alyzia. Deze Franse afhandelaar heeft een tijdelijke licentie ontvangen voor de bagage- en platformafhandeling.

Alle bestemmingen en vluchten kunnen worden geraadpleegd op de website van Brussels Airport die sinds kort in een nieuw jasje zit: https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/destinations/corona-app-destinations

Daarnaast zullen we elke week één topbestemming in de kijker zetten op onze verschillende sociale mediakanalen. Deze week ontdek je Dubrovnik en enkele van zijn kostbare schatten:

https://www.facebook.com/watch/?v=197410141620170

https://twitter.com/BrusselsAirport/status/1277636585463349248