16
januari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Deloitte kiest voor het "Gateway" gebouw op Brussels Airport

Deloitte heeft een huurovereenkomst van lange duur ondertekend voor de ingebruikname van het “Gateway” gebouw.

CODIC en IMMOBEL zullen samen het “Gateway” project in Zaventem ontwikkelen op de site van de oude terminal van de luchthaven. Codic en Immobel werden bijgestaan door Jones Lang LaSalle terwijl DELOITTE België beroep kon doen op haar interne ploeg van het departement DELOITTE Real Estate. DELOITTE zal het volledige gebouw, opgetrokken rondom een indrukwekkend atrium, in gebruik nemen. Deze transactie draagt bij tot het succes van het “Gateway” project.

Een chronologie van dit symbolische project voor de luchthaven…

Een uniek project op de luchthaven
The Brussels Airport Company heeft in juli 2012 de verwezenlijking van « Gateway » aan CODIC toevertrouwd: een unieke ontwikkeling van een kantoorproject op de Brusselse luchthaven. Het project bevat de volledige herontwikkeling van de vroegere kantoren naast de oude terminal. Sabena, de vroegere Regie der Luchtwegen alsook een deel van BIAC en Belgocontrol waren onder andere in dit U-vormig complex gevestigd. Deze verjongingskuur verbindt het - nu nog lege - kantoorgebouw met de huidige terminal van de luchthaven, naar verluidt één van de meest efficiënte en comfortabele terminals in Europa.

De herontwikkeling voorziet niet alleen een grondige renovatie van de huidige structuur maar ook de toevoeging van een bijkomende vleugel om van de U-vorm een gesloten efficiënter geheel te maken rondomheen een prachtig atrium. Het project “Gateway” is een mooi voorbeeld van een duurzame verbouwing met respect voor het origineel concept. De nieuwe kantoorruimte zal 2.000 medewerkers kunnen ontvangen.

De uitzonderlijke ligging is een belangrijke troef: gelegen in het hart van de luchthaven, bovenop het treinstation met hoge snelheidstreinen en regionale treinen in de nabijheid van s’ lands grootste busstation en met een permanent aanbod van taxi’s. Meer dan 610 vluchten per dag, 19 miljoen passagiers per jaar, 140 treinen en 1000 bussen per dag alsook 17.000 parkeerplaatsen op de luchthavensite maken Brussels Airport één van de zakenlocaties die over de beste verbindingen in België beschikken.

Gateway is de eerste stap in de ontwikkeling van zo’n 400.000 m² “Airport Village” waarmee - zoals in andere landen, naar het model van het “World Trade Center” in Schiphol, de “Square” in Frankfurt en de kantoren rondom de luchthaven van Munchen - onder meer de geleidelijke vestiging van kantoren, vergaderzalen, conferentiecentra en hotels beoogd wordt.

Een CODIC/IMMOBEL partnership en een prestigieuze huurder
CODIC en IMMOBEL zullen samen deze heuse operatie ontwikkelen, waarbij een lange termijn huurcontract eind december door CODIC, IMMOBEL en DELOITTE werd ondertekend.

Thierry BEHIELS, CEO van CODIC, en Gaëtan PIRET, CEO van IMMOBEL, lichten toe:
“Een huurder als DELOITTE biedt de uitzonderlijke gelegenheid, ook voor The Brussels Airport Company, om een bijzonder zichtbaar gebouw te ontwikkelen, een waar ‘flagship’, dat aan de eisen van een bekende huurder en aan de meest geavanceerde milieunormen en technologische vereisten voldoet.”

Arnaud Feist, CEO van The Brussels Airport Company : “We zijn zeer tevreden dat we voor dit innoverende project kunnen samenwerken met professionele en gerenommeerde partners als CODIC, IMMOBEL en DELOITTE. Deze renovatie is een mooi voorbeeld van een duurzame reconversie van een historisch gebouw en zorgt er voor dat een van de iconen van de luchthaven zijn oude glans terugkrijgt. Met dit project bewijst de luchthaven haar potentieel voor dergelijke commerciële ontwikkelingen.”

Rik VANPETEGHEM, CEO de DELOITTE « Vandaag worden de ondernemingen geconfronteerd met meerdere veranderingen waarbij eveneens de strategieën met betrekking tot “de new ways of working” worden bestudeerd. De werknemers verlangen bijvoorbeeld meer naar een flexibel tijdsbeheer en een aangepaste mobiliteit. Door voor Gateway te kiezen, beantwoord DELOITTE aan deze behoefte. Mede door de onmiddellijke nabijheid van het treinstation, biedt Gateway een uitstekende toegang tot het openbaar vervoer en verhoogt daardoor de kwaliteit en efficiëntie van de werkomgeving. Haar onmiddellijke nabijheid tot de luchthaven alsook het internationaal Thalys station, staat DELOITTE eveneens toe haar kantoren te positioneren als de “Gateway to Europe ».

Pdf van het persbericht