Brussels Airport,
18
februari
2020
|
15:49
Europe/Amsterdam

Brussels Airport is klaar voor de krokusvakantie

Vanaf deze vrijdag zullen duizenden passagiers van Brussels Airport naar wintersportbestemmingen, of exotische, of simpelweg zonnige bestemmingen vliegen. Om die grote reizigersstroom in goede banen te leiden, mikt Brussels Airport eens te meer op comfort en een warm welkom. Zo begint het vakantiegevoel al op de luchthaven.

Tijdens de krokusvakantie zullen op 10 dagen tijd - van vrijdag 21 februari tot en met zondag 1 maart - haast 650.000 passagiers Brussels Airport aandoen. De drukste dag is net als vorig jaar de eerste vrijdag: op die dag verwacht Brussels Airport 74.000 passagiers, waarvan 40.000 op uitgaande vluchten. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met die van 2019.

Net als op andere dagen van het jaar zijn ook tijdens deze periode de korteafstandvluchten in de meerderheid: Madrid, Barcelona, Rome, Lissabon en Genève vormen de top 5. Voor de verder weg gelegen bestemmingen staat Dubai op kop (op de 7de plaats van alle bestemmingen), op afstand gevolgd door Moskou, Doha en New York. Europese bestemmingen zijn dus het populairst tijdens deze krokusvakantie.

Voor gezinnen

Tijdens de schoolvakanties gaan veel gezinnen samen op reis via Brussels Airport. Daarom wordt bij de security check opnieuw een speciale rij voor gezinnen voorzien. De Family Lane is zeer in trek bij kinderen. Hij is vanaf woensdag 19 februari geopend en is versierd in het thema carnaval. Er worden maskers en kleurpotloden uitgedeeld aan de kinderen.

Omdat zondag 1 maart Wereldcomplimentendag is, zal op die dag een groep zangers in de terminal aanwezig zijn. Passagiers zullen worden uitgenodigd om met hen mee te zingen.