Brussels Airport,
05
juni
2020
|
10:46
Europe/Amsterdam

Brussels Airport biedt deze zomer meer dan 100 bestemmingen aan

Veiligheid en reisplezier staan centraal #safetravel

Brussels Airport_planes

Vanaf 15 juni zal Brussels Airport haar passagiersvluchten aanzienlijk uitbreiden voor alle reizen binnen de Schengenzone. Geleidelijk aan zal het aanbod in juli worden uitgebreid tot meer dan 100 bestemmingen, waardoor de connectiviteit met Europa, in eerste instantie, en delen van de rest van de wereld daarna zal worden hersteld. Dankzij de medewerking van de luchtvaartmaatschappijen en alle partners van Brussels Airport kunnen we het plezier van het reizen opnieuw ervaren, met een gerust hart dankzij de talrijke gezondheidsmaatregelen die ingevoerd zijn.

Goed nieuws! De Belgen en ook het merendeel van de Europeanen zullen weer buiten hun landsgrenzen kunnen reizen. Zoals de Nationale Veiligheidsraad op 3 juni heeft aangekondigd, zijn niet-essentiële reizen binnen Europa en Groot-Brittannië opnieuw toegestaan, op enkele uitzonderingen na zoals Griekenland of Spanje, waar Belgen voor begin juli het land nog niet binnen zullen mogen. Voor Brussels Airport en haar partners betekent dit de heropstart van hun passagiersactiviteiten vanaf 15 juni en vooral de heropening van de toegang tot heel wat Europese landen.

We zijn natuurlijk erg blij dat we op 15 juni onze passagiersactiviteiten kunnen hervatten en opnieuw duizenden passagiers kunnen verwelkomen op Brussels Airport", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. “We werken samen met onze partners om onze passagiers een zo veilig mogelijke luchthaven aan te bieden dankzij de talrijke gezondheidsmaatregelen die zijn ingevoerd en om hen ook een ruime keuze aan bestemmingen voor te stellen, waarbij we vanaf juli al snel meer dan 100 rechtstreekse bestemmingen kunnen aanbieden. Na drie maanden van verminderde activiteiten was het belangrijk om de connectiviteit van België met Europa weer te kunnen garanderen".

Met een gerust hart

Over enkele dagen wordt het netwerk van Brussels Airport opnieuw uitgebreid en kunnen vakantiegangers hun vakantie met het vliegtuig bevestigen of plannen. Vakanties en reizen die gepaard zullen gaan met de uitvoering van belangrijke gezondheidsmaatregelen. Vanaf 15 juni wordt de temperatuur van alle vertrekkende en aankomende passagiers met behulp van thermische camera's gecontroleerd. Met deze maatregel, in combinatie met de maatregelen met betrekking tot sociale afstand, handhygiëne en het dragen van mondmaskers, zal het reizen veilig kunnen verlopen. Ook in de terminal staat hygiëne hoog in het vaandel en dankzij onder andere nieuwe UV-technologie wordt de infrastructuur grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Zodat passagiers met een gerust hart aan hun reis kunnen beginnen.

Een waaier aan bestemmingen

Zo zullen tegen eind juni op Brussels Airport 20 luchtvaartmaatschappijen niet minder dan 60 bestemmingen aanbieden. In totaal bereiken we ongeveer 540 vertrekkende vluchten in die hele maand. In juli wordt dit netwerk verdubbeld met een minimum van 40 luchtvaartmaatschappijen voor meer dan 100 bestemmingen en in totaal 1.900 vertrekkende vluchten die maand. De meeste bestemmingen bevinden zich in eerste instantie in het Schengengebied en Groot-Brittannië, waarbij veel Europese landen hun grenzen hebben geopend of binnenkort zullen heropenen. Er zijn ook een aantal intercontinentale bestemmingen zoals Montreal, Abu Dhabi en Beijing, die al worden bediend, hoewel het aantal reizigers momenteel beperkt is omdat enkel essentiële reizen zijn toegestaan. Zodra er naar die bestemmingen geen reisbeperkingen meer zijn, alsook naar andere continenten zoals Noord-Amerika en Afrika, zal Brussels Airport haar netwerk verder kunnen uitbreiden.