Brussels Airport,
27
februari
2019
|
20:09
Europe/Amsterdam

12e editie Brussels Airport Aviation Awards

Naar jaarlijkse traditie reikt Brussels Airport Company ook dit jaar de Brussels Airport Aviation Awards uit. Hiermee wil de luchthaven de luchtvaartmaatschappijen en partners bekronen die zich gedurende het afgelopen jaar hebben onderscheiden op vlak van de ontwikkeling van het netwerk en vracht, van milieu en veiligheid, en van punctualiteit en performantie.

De Network Development Awards gaan naar luchtvaartmaatschappijen en partners die nieuwe routes hebben opgestart of een opmerkelijke groei van passagiers of vracht hebben gerealiseerd.

 • Network Development Award Short Haul Airline: Georgian Airways en TUI fly

  De award gaat dit jaar naar twee luchtvaartmaatschappijen. Georgian Airways voor de start van twee wekelijkse vluchten naar de hoofdstad Tbilisi, en TUI fly voor de verdere uitbreiding van het netwerk van vakantievluchten vanaf Brussels Airport naar Kalamata en Lesbos, en een groei in passagiers van meer dan 10% in 2018. De andere genomineerden in deze categorie waren Air France, Brussels Airlines en Iberia.

 • Network Development Award Long Haul Airline: Cathay Pacific

  Cathay Pacific vliegt sinds het zomerseizoen van 2018 vier wekelijkse vluchten naar Hong Kong met de ultramoderne Airbus A350. Andere genomineerden waren Ethiopian Airlines, Hainan Airlines, RwandAir en TUI fly.

 • Network Development Award Cargo Airline: LATAM Cargo

  LATAM Cargo heeft afgelopen jaar nieuwe vrachtvluchten geopend vanaf het Zuid-Amerikaanse continent via Miami naar Brussels Airport. Andere genomineerden waren Asiana Airlines, Avianca Cargo, DHL Aviation en Turkish Airlines.

 • Brucargo Award: WFS – Worldwide Flight Services

  WFS heeft in 2018 open en constructief samengewerkt met de luchtvaartmaatschappijen en geïnvesteerd in nieuwe state-of-the-art faciliteiten. Andere genomineerden waren Brinks, Brussels Airlines, Nallian en YAN – Young Airfreight Network.

 • Logistic Provider Award: DHL Global Forwarding

  DHL Global Forwarding heeft in 2018 een leidende rol gespeeld in nieuwe projecten rond farma en BRU Cloud digitalisatie. Andere genomineerden waren Bpost, Freight4U Logistics, Kuehne+Nagel en Skyfast.

De Environment en Safety awards worden uitgereikt aan luchtvaartmaatschappijen of partners die in het bijzonder bijgedragen hebben aan het milieu en aan een voortdurende verbetering van veiligheidsstandaards en –bewustzijn.

 • Environment Award: Thai Airways International

  Thai Airways International ontvangt dit jaar de Environment award omdat de moderne A350-900, waarmee het vijfmaal per week naar Bangkok vliegt, de beste prestatie per passagier heeft in geluid en emissies.

 • Safety Award: Tec4Jets

  Tec4Jets demonstreert een bijzonder positieve en proactieve houding ten aanzien van aviation safety en komt daarmee amper voor in de ongevallen- en incidentenstatistieken op Brussels Airport. Tec4Jets is ‘best in class’ bij audits en bij ondersteuning bij opleidingen en het delen van expertise.

De Performance en Punctuality Awards worden uitgereikt aan de passagiers- en vrachtluchtmaatschappijen die stipt en performant zijn. Punctualiteit is de beste on-time performance, d.w.z. met een aankomst of een vertrek binnen de 15 minuten van de schematijd. De performantie voor vracht wordt berekend aan de hand van het aantal wekelijkse vluchten, aantal bestemmingen, totale hoeveelheid gevlogen vracht, vracht per vlucht en de groei in vrachttonnage.

 • Performance Award Cargo Airline: Singapore Airlines Cargo

  Singapore Airlines vliegt vanaf Brussels Airport naar een uitgebreid netwerk in Amerika en Azië. De andere genomineerden waren Asiana Airlines, Atlas Air, Ethiopian Airlines en Qatar Airways.

 • Punctuality Award Short Haul Airline: Eurowings

  Eurowings is voor 2018 de meeste punctuele luchtvaartmaatschappij met een on-time performance van 86% voor de drie dagelijkse vluchten naar Stuttgart. Eurowings heeft in 2018 ook gevlogen naar Berlijn en Salzburg. De andere meest punctuele short haul luchtvaartmaatschappijen waren Aeroflot, Iberia, Finnair, KLM.

 • Punctuality Award Long Haul Airline: ANA

 • Voor het tweede achtereenvolgende jaar is ANA de winnaar voor de langeafstandsvluchten, met een on-time performance van 88% voor de dagelijkse vluchten naar Tokyo. De andere genomineerden waren Emirates, Etihad Airways, Qatar Airways, Thai Airways International.