Aankomen op Brussels Airport

 • Extra documenten die je nodig hebt tijdens COVID-19: Passagiers Lokalisatie Formulier (PLF) en een vaccinatie-, herstel- of negatief testcertificaat
 • Verschillende procedures afhankelijk van het land waaruit je aankomt

Welkom in België, welkom op onze luchthaven!

Wat heb je nodig bij aankomst?

Wanneer je aankomt in België zijn onderstaande documenten nodig:

 • Identiteitskaart of internationaal paspoort. 
 • Elektronisch Passagier Lokalisatie Formulier (ePLF) of de geprinte QR activatiecode. Een papieren formulier is niet langer toegelaten. 
 • Een erkend vaccinatie-, herstel- of negatief testcertificaat

Passagier Lokalisatie Formulier

Alle passagiers met aankomst in België dienen op voorhand een formulier in te vullen, het Passenger Locator Form”:   

 • Elke aankomende passagier van 12 jaar en ouder moet een formulier invullen.

 • Kinderen onder de 12 jaar komen op de registratie van hun ouders.
 • Je vult het formulier (ePLF) in binnen de 6 maanden (180 dagen) voor je aankomst in België, ook als je gevaccineerd bent.
 • Dit is ook van toepassing voor reizigers die een aansluitende vlucht hebben op Brussels Airport (transferpassagiers).

Het ePLF is elektronisch beschikbaar:

Passenger Locator Form

 

Bekijk de relevante regelgeving via onze reiskaart

Onze handige, interactieve reiskaart houdt rekening met de verschillende regels en vertelt je wat je kan verwachten bij terugkeer:

 • of en hoe vaak je je moet laten testen
 •  of je al dan niet quarantaine moet
 • en welke documenten je nodig hebt.

België staat alvast voor-ingevuld. Jij selecteert het land waaruit je terugkomt. Bij paspoort geef je jouw nationaliteit in. Tot slot geef je aan of je al dan niet volledig gevaccineerd bent.  

Deze informatie is afkomstig van een derde (Visa Run Inc. (Sherpa)) en kan niet leiden tot enige aansprakelijkheid voor Brussels Airport. Gelieve onze gebruiksvoorwaarden te raadplegen voor meer informatie.

Bij correcte registratie van het document, ontvang je een  activatiecode in QR vorm. Bij het instappen voor je vlucht in het buitenland, zal je gevraagd worden om de activatiecode te tonen als bewijs van indiening van het formulier. Dit betekent dat je aan check-in of bij boarden van de vlucht in het buitenland de code of het document moet kunnen voorleggen.

Elke persoon van 12 jaar of ouder moet een activatiecode kunnen voorleggen. Reizigers jonger dan 17 jaar die geen inentingsbewijs hebben, mogen reizen met een begeleider die wel een inentingsbewijs heeft. Zij moeten echter vanaf hun twaalfde jaar een test- of herstelcertificaat hebben.

Een papieren formulier is niet langer toegestaan. Een afgedrukte QR-activeringscode is wel toegestaan. 

Kom je aan in Pier B (van buiten Schengengebied), dan zal je nogmaals gevraagd worden om de activatiecode te tonen aan de grenscontrole of het formulier af te geven.

Enkel aankomende passagiers, dus wie van het buitenland terugkomt, moeten een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Bij vertrek vanuit België, moet je de regels van het land van bestemming volgen.

Je kan je laten testen in het COVID-19 Test Centre op Brussels Airport met de activatiecode, ontvangen van de overheid via sms na het invullen van het Passagier Lokalisatie Formulier. Online registreren voor de test is verplicht.

COVID-19 Test centre

Voor meer informatie kan je terecht bij:

Op basis van je antwoorden op het PLF, berekent het PLF formulier of je beschouwd wordt als een hoog risicocontact. De maatregels rond testen en quarantaineverplichting verschillen naargelang de kleurcode  van de zone waaruit je terugkomt, je nationaliteit en de mate waarin je gevaccineerd bent.

Voor meer details over de regels om in alle veiligheid naar België te reizen, kan je deze website raadplegen. 

Nadat je vliegtuig is geland en je van boord bent gegaan, volgen nog verschillende stappen: je haalt je bagage op, komt langs de douane, iemand komt je oppikken, of je reist verder met het openbaar vervoer…

Wil je graag alles weten over aankomen op Brussels Airport ? Bekijk dan hier onze Travel Planner aankomst.

 

Plan je aankomst