Aankomen op Brussels Airport

  • Formulier voor alle passagiers met bestemming België: Passenger Locator Form
  • Veilig reizen dankzij mondmaskers, temperatuurmeting en fysieke afstand
  • Iemand verwelkomen kan buiten het gebouw en met mondmasker

Welkom op onze luchthaven, welkom in België!

Op bezoek of kom je thuis? We doen er alles aan om je op een veilige manier door de luchthaven te leiden.

Overheidsmaatregelen bij aankomst in België 

Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle passagiers met aankomst in België op voorhand een formulier invullen, het “Public Health Passenger Locator Form”:   

  • Elke passagier van 16 jaar en ouder dient een formulier in te vullen
  • Kinderen onder de 16 jaar komen op de registratie van hun ouders
  • Dit document moet binnen de 48 uur voor aankomst in België ingevuld zijn
  • Dit is ook van toepassing voor reizigers die een aansluitende vlucht hebben op Brussels Airport (transferpassagiers)

Bij correcte registratie van het document, ontvang je een QR code. Het “Passenger Locator Form (PLF)” is hier elektronisch beschikbaar:

Public Health Passenger Locator Form

Bij het instappen voor je vlucht in het buitenland, zal je gevraagd worden om de QR code te tonen als bewijs van indiening van het formulier.  Dit betekent dat je aan check-in of bij boarden van de vlucht in het buitenland de code of het document moet kunnen voorleggen.

Elke persoon van 16 jaar of ouder dient een QR code te kunnen voorleggen.  Enkel de personen voor wie het technisch onmogelijk is om het elektronisch formulier in te vullen of die geen mobiel telefoonnummer hebben, kunnen nog gebruik maken van het papieren formulier. Zij houden een gedrukt exemplaar bij zich.

Kom je aan in Pier B (van buiten Schengen gebied), zal je nogmaals gevraagd worden om de QR code te tonen aan de grenscontrole of het papieren document af te geven.

Enkel aankomende passagiers, dus zij die van het buitenland terugkomen, dienen een Passenger Locator Form in te vullen. Bij vertrek vanuit België, dien je de regels van het land van bestemming te volgen.

Deze regelgeving wordt uitgevaardigd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (gepubliceerd Belgisch Staatsblad/MB 24.07.2020). Voor meer informatie kan je terecht bij:

Stap voor stap dichter bij België

Kom je van een non-Schengenland, dan ga je eerst door de grenscontrole. Hier zijn enkel de bemande balies open. De automatische grenscontrolepoortjes zijn omwille van hygiënemaatregelen niet beschikbaar. Wanneer je je aanmeldt bij een balie, zal de agent je vragen om je mondmasker even af te zetten.

In de bagagezaal helpen vloerstickers en markeringen op de grond je om voldoende afstand te houden.  Wij zorgen ondertussen voor een maximale spreiding van vluchten over de bagagebanden zodat afstand houden makkelijker wordt. Bagagetrolleys zijn nog steeds beschikbaar om je bagage te vervoeren en worden uiteraard geregeld grondig ontsmet.

Word je opgehaald?

In de huidige omstandigheden worden in de terminal enkel personen toegelaten die zelf reizen of gereisd hebben en luchthavenpersoneel. Daarnaast zijn begeleiders van mindervaliden of minderjarigen eveneens toegelaten.

Dit alles betekent evenwel dat het niet mogelijk is dat iemand je komt opwachten in de aankomsthal. Vraag aan je vrienden en/of familie om je buiten op te wachten in de daarvoor bestemde en aangeduide zones op aankomstniveau. Zij kunnen parkeren in de verschillende parkings P1 of P2. Als passagier vind je deze zones door de signalisatie te volgen naar “pick-up zone friends & relatives”.

Taxi’s zijn zoals steeds beschikbaar bij het buitenkomen van de aankomsthal.

Indien je met professioneel vervoer (bijvoorbeeld ‘luchthavenvervoer’) naar huis of je bestemming gaat, wachten zij eveneens buiten op jou. Zij halen je op aan de blauw gekleurde zone op het niveau van de bussen (0).  Makkelijkst is dan ook om de signalisatie van het bus icoon te volgen.  Deze parking is onder de chauffeurs beter bekend als “P15”.