Aankomen op Brussels Airport

  • Veilig reizen dankzij mondmaskers, temperatuurmeting en fysieke afstand
  • Iemand opwachten gebeurt buiten de terminal

Welkom op onze luchthaven, welkom in België!

Op bezoek of kom je thuis? We doen er alles aan om je op een vlotte en snelle manier door de luchthaven te leiden.

Temperatuurmeting

Net zoals tijdens de vlucht, is het dragen van een mondmasker op Brussels Airport verplicht. Na aankomst zal je in het luchthavengebouw langs een mobiele temperatuurcontrole lopen. Jouw temperatuur wordt gemeten aan de hand van thermische camera’s.

Wanneer er bij aankomst een verhoogde temperatuur wordt vastgesteld, krijg je een flyer met informatie over de geldende richtlijnen van de overheidsdienst Volksgezondheid en het advies om zo snel mogelijk de luchthaven te verlaten en een dokter te raadplegen. We raden je aan alert te blijven voor de regels die de Belgische regering oplegt. Gebruik je gezond verstand en zorg op die manier voor je eigen veiligheid en voor de veiligheid van anderen.

Bezorgd over medepassagiers?

Wanneer tijdens een vlucht wordt vastgesteld dat een passagier aan boord symptomen heeft van en/of vermoedelijk besmet is met het coronavirus, dan wordt dit onmiddellijk door de crew van het vliegtuig gemeld aan onze luchthaven. Bij aankomst staat een medisch team klaar om de (mogelijks) besmette passagier(s) te onderzoeken en desgevallend door te verwijzen naar de huisarts of het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Bij een (mogelijks) besmette passagier aan boord vullen alle passagiers en crew aan boord een passagierslocatiekaart in, zodat de overheid de passagiers op de hoogte kan brengen en informeren indien nodig. Ook het betrokken personeel wordt dan geïnformeerd.

Passagiers die voor het vertrek worden opgemerkt met symptomen, worden geweigerd op het vliegtuig en moeten eerst verzorgd worden in het land waarin ze op dat moment verblijven.

Stap voor stap dichter bij België

Kom je van een non-Schengenland, dan ga je eerst door de grenscontrole. Hier zijn enkel de bemande balies open. De automatische grenscontrolepoortjes zijn omwille van hygiënemaatregelen niet beschikbaar. Wanneer je je aanmeldt bij een balie, zal de agent je vragen om je mondmasker even af te zetten.

In de bagagezaal helpen vloerstickers en markeringen op de grond je om voldoende afstand te houden.  Wij zorgen ondertussen voor een maximale spreiding van vluchten over de bagagebanden zodat afstand houden makkelijker wordt. Bagagetrolleys zijn nog steeds beschikbaar om je bagage te vervoeren en worden uiteraard geregeld grondig ontsmet.

Word je opgehaald?

In de huidige omstandigheden worden in de terminal enkel personen toegelaten die zelf reizen of gereisd hebben en luchthavenpersoneel. Daarnaast zijn begeleiders van mindervaliden of minderjarigen eveneens toegelaten.

Dit alles betekent evenwel dat het niet mogelijk is dat iemand je komt opwachten in de aankomsthal. Vraag aan je vrienden en/of familie om je buiten op te wachten in de daarvoor bestemde en aangeduide zones op aankomstniveau. Zij kunnen parkeren in de verschillende parkings P1, P2 of P3. Als passagier vind je deze zones door de signalisatie te volgen naar “pick-up zone friends & relatives”.

Taxi’s zijn zoals steeds beschikbaar bij het buitenkomen van de aankomsthal.

Indien je met professioneel vervoer (bijvoorbeeld ‘luchthavenvervoer’) naar huis of je bestemming gaat, wachten zij eveneens buiten op jou. Zij halen je op aan de blauw gekleurde zone op het niveau van de bussen (0).  Makkelijkst is dan ook om de signalisatie van het bus icoon te volgen.  Deze parking is onder de chauffeurs beter bekend als “P15”.