Aankomen op Brussels Airport

 • Extra documenten die je nodig hebt tijdens COVID-19: Passagiers Lokalisatie Formulier (PLF) en negatief testcertificaat
 • Verschillende procedures afhankelijk uit welk je land je aankomt

Welkom in België, welkom op onze luchthaven!

Wat heb je nodig bij aankomst?

Wanneer je aankomt in België zijn onderstaande documenten nodig:

 • Identiteitskaart of internationaal paspoort. 
 • Passagier Lokalisatie Formulier. 
 • Negatief testcertificaat (indien vereist, zie flowchart)

Passagier Lokalisatie Formulier

Alle passagiers met aankomst in België dienen op voorhand een formulier in te vullen, het “Public Health Passenger Locator Form”:   

 • Elke aankomende passagier van 12 jaar en ouder moet een formulier invullen.
 • Kinderen onder de 12 jaar komen op de registratie van hun ouders.
 • Dit document moet binnen de 48 uur voor aankomst in België ingevuld zijn.
 • Dit is ook van toepassing voor reizigers die een aansluitende vlucht hebben op Brussels Airport (transferpassagiers).

Bij correcte registratie van het document, ontvang je een activatiecode. Het “Passenger Locator Form (PLF)” is elektronisch beschikbaar:

Public Health Passenger Locator Form

Bij het instappen voor je vlucht in het buitenland, zal je gevraagd worden om de activatiecode te tonen als bewijs van indiening van het formulier. Dit betekent dat je aan check-in of bij boarden van de vlucht in het buitenland de code of het document moet kunnen voorleggen.

Elke persoon van 12 jaar of ouder moet een activatiecode kunnen voorleggen. Enkel de personen voor wie het technisch onmogelijk is om het elektronisch formulier in te vullen, of die geen mobiel telefoonnummer hebben, kunnen gebruikmaken van het formulier op papier. Zij houden een gedrukt exemplaar bij zich.

Kom je aan in Pier B (van buiten Schengengebied), dan zal je nogmaals gevraagd worden om de activatiecode te tonen aan de grenscontrole of het formulier af te geven.

Enkel aankomende passagiers, dus wie van het buitenland terugkomt, moeten een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Bij vertrek vanuit België, moet je de regels van het land van bestemming volgen.

 

Verplichte negatieve PCR test

Op basis van je antwoorden op het PLF en de kleurcode van het land van waaruit je vertrekt, berekent het PLF formulier of je beschouwd wordt als een hoog risicocontact.

 • Krijg je een sms ? Je bent een hoog risicocontact. Je moet je laten testen en in quarantaine. e ontvangt hiervoor een  activatiecode per sms. Deze quarantaine en test zijn verplicht.
 • Krijg je geen sms ? Je hoeft niet in quarantaine.

Deze flowchart geeft duidelijker de verschillende situaties weer:

Voor de quarantaineregels na aankomst in België, kan je deze website te raadplegen. 

Je kan je laten testen in het COVID-19 Test Centre op Brussels Airport met de activatiecode, ontvangen van de overheid via sms na het invullen van het Passagier Lokalisatie Formulier. Online registreren voor de test is verplicht.

COVID-19 Test Centres

Voor meer informatie kan je terecht bij:

 

Aankomen op Brussels Airport

Nadat je vliegtuig is geland en je van boord bent gegaan, volgen nog verschillende stappen: je haalt je bagage op, komt langs de douane, iemand komt je oppikken, of je reist verder met het openbaar vervoer…

Wil je graag alles weten over aankomen op Brussels Airport ? Bekijk dan hier onze Travel Planner aankomst

Plan je aankomst