Brussels Airport,
19
april
2018
|
16:16
Europe/Amsterdam

Brussels Airport huldigt nieuwe driedubbele passagiersbrug in met uitzonderlijk een A380-vlucht van Emirates

Triple boarding bridge 19-04-2018

Brussels Airport heeft vandaag de nieuwe driedubbele instapbrug voor passagiers in dienst genomen met, voor de gelegenheid, uitzonderlijk een A380-vlucht van Emirates. Dankzij de nieuwe brug kan de luchthaven haar passagiers nog meer comfort bieden en zal het in- en uitstappen van passagiers op grotere vliegtuigen sneller kunnen gebeuren.

Brussels Airport heeft een eerste fase van het meerjarige investeringsplan van 52 miljoen euro in nieuwe instapbruggen aan Pier B afgerond. Aan gate 31 en 33 werd een driedubbele brug geïnstalleerd die als dubbele instapbrug zal gebruikt worden bij grotere toestellen van de types Airbus A330 en A350, en Boeing 777 en 787. Ook voor het grootste passagierstoestel ter wereld, de Airbus A380, kan de brug gebruikt worden.

“De indienstname van deze instapbrug is een belangrijke stap in de modernisering van Pier B waar intercontinentale vluchten toekomen. Deze driedubbele brug laat ons niet alleen toe om het grootste vliegtuig ter wereld te ontvangen, de Airbus A380. De brug zal ook gebruikt worden voor langeafstandsvliegtuigen waardoor heel wat passagiers comfortabeler en sneller het vliegtuig kunnen in- en uitstappen”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Naast technologische en technische hoogstandjes om de driedubbele passagiersbruggen veilig op de juiste hoogte te brengen, is deze brug ook uitgerust met airconditioning zodat passagiers en personeel comfortabel de overstap tussen het vliegtuig en de luchthaven kunnen maken.

Dankzij de grote ramen heeft de brug een moderne uitstraling en kunnen passagiers tegelijk de activiteiten op tarmac van dichterbij bekijken.

Voor de inhuldiging van de driedubbele passagiersbrug heeft luchtvaartmaatschappij Emirates het A380-toestel in de kleuren van Real Madrid laten vliegen naar Brussel.